Uçak Bileti

Çin Halk Cumhuriyeti, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren doğal güzellikleri, geniş ve etkileyici coğrafyası, görkemli tapınakları ve tarihi yapılarıyla Asya’nın en önemli ülkelerinden biri. İki milyara yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi unvanına da sahip olan bu ülke, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Gezilip görülmesi gereken turistik noktalarıyla hayranlık uyandıran Çin, kalabalık nüfusunun etkisiyle dünyadaki siyaset ve ekonomi arenasında da söz sahibi olmayı başarıyor.

Çin’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Çin Seddi

Toplam 8.851.8 kilometre uzunluğuyla uzaydan bile görülebilen bir yapı olan Çin Seddi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Görkemli ve etkileyici görüntüsüyle ülkenin en çok turist çeken yapıları arasında bulunan Çin Seddi her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Eğer siz de bu yapıyı görme planı kuruyorsanız, burası için bir tam gününüzü ayırmanız gerektiğini unutmayın.

2. Yasak Şehir

Yaklaşık 720 bin metrekarelik bir alanı kaplayan ve dünyanın en geniş ahşap yapılarından biri olarak anılan Yasak Şehir, çok uzun yıllar boyunca sivil vatandaşların ziyaretine kapalıydı. Yasağı uymayıp buraya giren kişilere ise çok ağır işkenceler yapılıyordu. Ülkenin en popüler turizm şehirlerinden olan Pekin’de yer alan bu yapı, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Ming Mezarları

Pekin şehir merkezinin yaklaşık 42 kilometre kuzeybatısında yer alan Changping semtinde görebileceğiniz Ming Mezarları, bu mezarların sadece bir bölümü. Ming Hanedanı imparatorları tarafından ülkenin farklı şehirlerinde inşa ettirilen ve tam ismi Ming On Üçüncü Anıt Mezarları olan bu yapılar, turistler tarafından oldukça ilgi görüyor.

4. Tarihi Makao Şehri

Günümüzde Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel bir yönetim bölgesi olan Tarihi Makao Şehri, 1999 yılına kadar Portekiz’e bağlı bir sömürge idi. Tarihi ve kültürel gezilere meraklı olan turistlerin ve gezginlerin en sevdiği seyahat rotaları arasında yer alan bu şehir, ülkenin güney kıyısında yer alıyor. Makao, tarihi yapılarının yanı sıra kumarhaneleriyle de ünlü olan bir yerleşim yeri.

5. Wutai Dağı

Yaklaşık 3 bin 58 metre yüksekliğe sahip olan Wutai Dağı, Çin Budizmi’nde geçen dört kutsal dağdan biri olarak biliniyor. Ülkenin Şansi eyaletinde bulunan ve beş tepeden oluştuğu için eski dönemlerde beş tepe anlamına gelen Wufeng ismiyle de anılan Wutai Dağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Eğer siz de Çin’in görkemli yapılarını ve zengin kültürel dokusunu keşfetmek istiyorsanız Çin uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu büyüleyici ülkeden unutulmaz anılarla döne şansı yakalayabilirsiniz.

NOT: Çin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here