Uçak Bileti

Türkiye, geniş ürün gamına sahip tarihi ve popüler çarşılarıyla göz dolduruyor. Buram buram tarih kokan bu otantik çarşılar, ziyaretçilerine Osmanlı döneminin eşsiz mimarisi eşliğinde unutulmaz bir alışveriş deneyimi sunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin uğrak adresi olan çarşılarda, kalitesi ve işçiliği ile kendine hayran bırakan ürünler yer alıyor.

Türkiye’de Görülmesi Gereken 5 Popüler Çarşı

1. Kapalıçarşı, İstanbul

Her yıl 90 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapalıçarşı, dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından biri. İçerisinde yaklaşık 4 bin dükkan yer alan Kapalıçarşı’da, giyimden gıdaya, antika eşyalardan ev tekstil ürünlerine kadar çok sayıda ürün çeşidi bulunuyor.

2. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir

Tarihi Kemeraltı Çarşısı‘nın labirent etkisi yaratan sokaklarında kaybolmamak tamamen şans. Zira İzmir’de yaşayıp, Kemeraltı’nda kaybolmayan çocukların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Her daim canlı ve kalabalık olan bu çarşı, İzmir’de alışverişin kalbinin attığı en önemli adres olarak anılıyor.

3. Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Günümüzde bakır ustalarının sayısı giderek azalsa da, Gaziantep hala bakır döven usta ellerin bulunduğu bir şehir olmayı sürdürüyor. Bakır işlemeciliğinin 400 yıldan bu yana devam ettiği Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, birbirinden güzel ve etkileyici bakır eşyalara ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

4. Mısır Çarşısı, İstanbul

1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırıldığı bilinen Mısır Çarşısı, baharat, kuruyemiş, şarküteri gibi gıda ürünlerin bulunduğu tarihi bir çarşı. Daha çok, hastalıklara deva olan bitkileri satan aktarlarıyla ünlenen çarşı, 1940’lı yıllarda yeniden restore edilerek günümüzdeki görünümüne kavuşturulmuş.

5. Ulu Çarşı, Bursa

Özellikle evlenecek çiftlerin gözde mekanı olan Ulu Çarşı, Bursa’nın en popüler alışveriş adreslerinden biri. Hem yerli halkın hem de turistlerin oldukça ilgi gösterdiği çarşıda, yaklaşık 120 adet dükkan bulunuyor. Burada havlu gibi ev tekstil ürünlerinin yanı sıra saat, gözlük gibi çok farklı çeşitte ürünü bulmak da mümkün.

Türkiye’nin birbirinden ünlü ve hareketli çarşılarında alışveriş etme şansı yakalamak için uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here