Uçak Bileti

Türkiye‘nin yüz ölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, ucu bucağı görünmeyen ovaları, birbirinden önemli tarihi yapıları ve antik kentlerinin yanı sıra dünyaca ünlü İslam alimi Mevlana Celaleddin Rumi’yle de adını duyuran eşsiz bir yerleşim yeri. Türkiye’nin nüfus bakımından en kalabalık şehri olan Konya büyüleyici bir kültür dünyasına sahip.

Konya Gezisinde Görülmesi Gereken 5 Eşsiz Yer

1. Mevlana Müzesi

Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergah olarak kullandığı Osmanlı döneminden kalma bina, 1926 yılından bu yana Mevlana Müzesi haline dönüştürülmüş. Günümüzde çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği müze içerisine Mevlana’nın mezarı da yer alıyor.

2. Sille Köyü

Eski bir Rum köyü olan Sille Köyü, dünyanın en eski ve en büyük manastırlarından biri olan Ak Manastır’a da ev sahipliği yapıyor. Köy, mağaralara oyulmuş tapınakları ve birbirinin önünü kesmeyecek şekilde inşa edilen şirin evleri ile 5 bin yıllık bir tarihi gözler önüne seriyor.

Mobil Uygulama

3. Selimiye Camii

Mevlana Müzesi yakınında bulunan Selimiye Camii‘nin de Mimar Sinan’ın eseri olduğu düşünülüyor. Şehrin Osmanlı döneminden kalma önemli tarihi yapılarından olan caminin inşası ise Kanuni Sultan Süleyman zamanında başlamasına rağmen Şehzade Selim tarafından tamamlanmış.

4. Alaaddin Tepesi

Günümüzde mesire yeri olarak da kullanılan Alaaddin Tepesi, çay bahçeleri ve parkların yanı sıra içerisinde yer alan Keykubat Camii’yle de dikkat çekiyor. Konya’nın en yüksek noktası olarak da bilinen tepe, şehrin Selçuklu ilçesinde konumlanıyor.

5. Çatalhöyük Neolitik Kenti

2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Çatalhöyük Neolitik Kenti, Konya’nın Çumra ilçesinin 11 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Doğu ve Batı höyüğü olmak üzere iki höyükten meydana gelen Çatalhöyük, 10 bin yıla yaklaşan geçmişiyle dünyanın en eski yerleşimlerinden biri.

Bu harika şehrin köklü geçmişi ve muhteşem tarihi mekanlarını keşfetmek için Konya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here