Uçak Bileti

Kosta Rika‘nın başkenti ve en büyük şehri olan San José, 1,170 m yükseklikteki bir vadide kurulu, ülkenin batı eyaletindeki Central Valley’de bulunan ulusal hükumetin merkezi, siyasi ve ekonomik faaliyetin odağı. Orta Amerika ulusunun önemli ulaşım merkezi olan San José, günümüzde hareketli ticari yaşamı, canlı kültür ve sanatı, farklı mimari dokusu ile ülkenin gelişmiş turizm merkezi.

Latin Amerika’daki araştırmalara göre, bölgedeki en güvenli şehirlerden biri olan San José, 1823’te yakınlarındaki Cartago’nun yerine başkent olan ve 19. yüzyıl boyunca Kosta Rika’nın başlıca gelir kaynağı olan kahvenin üretim merkezi olarak tanınmaya başlandı. Kosta Rika’nın tarihi eserleri, müzeleri kadar doğası, okyanus kıyısındaki plajları da görülmeye değer. Bu özelliklerin tümünü San Jose’de bulmak mümkün. Avrupa kültürünün ezgilerini barındıran ve İspanya’dan yoğun göç alan kentin mimarisi ise eşsiz.

San Jose’de pek çok gezilecek ve görülecek adres bulunuyor. Şehirdeki önemli mimari yapıtlar Paris Operası örnek alınarak yapılan Melico Salazar Tiyatro Binası ile 19. yy katedrali. San Jose genelde iki katlı binalardan oluşan ufak ve sıcak bir şehir. Avenue Central üzerinde özellikle hafta sonları müzik yapan gruplar, palyaçolar, konserlerle ortam festival atmosferine sahip. Cadde üzerindeki kafelerde kahve içebilir, Avenue Central üzerinde yer alan Central Market’e uğrayabilirsiniz. Kosta Rika yerel kültürüne dair pek çok şey bulabileceğiniz pazarda, Küba puroları, Portoriko romları, Panama şapkaları ve Kolombiya kahvelerine dek inanılmaz bir çeşitlilik var. Yine merkezde yer alan demokrasi ve kültür parklarını, tiyatro binasını ve katedrali gezebilirsiniz.

Mobil Uygulama

National Museum, Ruinas de Ujarras, Galeria Namu, Precolumbian Gold Museum ve Orosi River Valley kentte mutlaka görülecek adresler. Centro Comercial El Pueblo ise gece hayatının gözdesi. Monteverde Milli Parkı ve Santa Elena Milli Parkı ise San Jose’den ulaşımı kolay olan Santa Elena kasabasına çok yakın bir konumda yer alıyor. Yağmur ormanlarıyla kaplı bu parklar, bölgeye özgü birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.

Aynı şekilde1955’e dek kentin ana havalimanı olan La Sabana Metropolitan Parkı, günümüzde paten sahası, su bisikletleri kiralanabilen bir göl ve baharatlı yeşil mango dilimleri satan tezgâhların yer aldığı yeşil bir vaha. Yine Museo de arte Costarricense, Universidad de Costa Rica, Museum of Contemporary Art and Design, Templo de la Musica ve Pueblo Antiguo ise görülecek diğer yerler arasında.

San Jose’ye nasıl gidilir

Türkiye’den San Jose’ye direkt uçuş seferleri bulunmamakla birlikte kente, Avrupa ya da Amerika üzerinden aktarma ile ulaşım mümkün. Avrupa aktarmalı yolculuklarda uçuş süresi yaklaşık 15 saat sürse de bu eşsiz coğrafyayı ve rengarenk başkenti San Jose’yi keşfetmenin en kolay yolu bir San Jose uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here