Uçak Bileti

Orta Amerika, Amerika’nın kuzeyi ile güneyi arasında yer alan bölgeye verilen bir ad.. Aynı zamanda Meksika’nın güneydoğusunda ve Kolombiya’nın kuzeybatısında yer alan bölgenin Büyük Okyanus ve Karayip Denizine de kıyısı var. İspanyollar tarafından keşfedilmeden önce bu coğrafyada Mayalar ve Aztekler gibi çeşitli yerli halklar yaşıyordu.

İki Amerika kıtası arasında bağlantı işlevi görmesinden dolayı stratejik bir konuma sahip. Bu coğrafya arasında kalan ülkeler arasında Belize hariç tüm devletlerin resmî dili İspanyolca. Sadece Belize’de de İspanyolca konuşuluyor. Hem Pasifik Okyanusu hem de Karayip Denizine kıyısı olmasından dolayı deniz güneç kum tatili açısından son derece popüler ülkeler.

Orta Amerika’da Görülecek 7 Ülke

1. Belize

belize

Belize, dünyada bayrağında insan görseli olan tek ülke. Orta Amerika ülkelerinden biri olan Belize uzun yıllar İspanyol sömürgesi olarak kalmış, 1964 yılından bu yana ise bağımsız. Tarıma dayalı bir ekonominin bulunduğu ülkede, son yıllarda turizmde gelişme görülse de henüz istenilen seviyeye ulaşılamamış.

Başkent Belmopan‘da havalimanı olmaması nedeniyle uçuşlar eski başkent Belize City üzerinden gerçekleştiriliyor. Ülkenin doğusu Karayip Denizi boyunca uzanan kumsallar ve mercan kayalıkları ile turizmde en çok ilgi gösterilen yerler arasında.

Mobil Uygulama

Ayrıca Belize City müze, hayvanat bahçesi ve gezilecek çok sayıda yerle turistik bir merkez konumunda. Türk vatandaşları 90 güne kadar yapacakları Belize seyahatlerinde vizeden muaf.

En uygun Belize uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Kosta Rika

kosta-rika

Kosta Rika, İspanyolca’da zengin sahil anlamına gelen, dünyada ordusu olmayan az sayıda ülkeden biri. Türklerin 2002 Dünya Kupası’ndan tanıdığı Kosta Rika, Orta Amerika’nın en zengin ve refaha sahip ülkeleri arasında.

Tarihi, müzeleri, mimari yapıları ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini tatmin eden Kosta Rika’da başkent San Jose mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca Putarenas şehrindeki Manuel Antonio Ulusal Parkı doğa ve hayvan varlığı ile turistlerin ilgisinde. Türkler 90 güne kadar olan seyahatlerinde ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor.

3. El Salvador

el salvador

El Salvador, Orta Amerika’da Büyük Okyanus kıyısında, Amerika kıtasında nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ülke. Uzun yıllar İspanyol sömürgesi olan ülke 1842 yılından bu yana bağımsız bir yapıda.

Kültürü, tarihi ve doğasıyla insanı etkilemeyi başaran El Salvador’un başkenti San Salvador, hareketli yapısıyla ülkenin merkezi. Hediyelik bira, sabun ve tütün üretimi ile tanınan ülkede fiyatlar oldukça uygun. Uzun bir iç savaş geçmişi yaşandığından özellikle gece saatlerinde dışarıda olmamakta yarar var. El Salvador, Türk vatandaşlarının 90 güne kadar ziyaretlerinde vize istemiyor.

4. Honduras

Honduras

Honduras, Mayaların soyundan gelen, Orta Amerika’nın en eski ülkelerinden. Komşusu El Salvador’la yıllar boyu süren savaş durumu nedeniyle ekonomik açıdan yıkım yaşayan ülke yüksek suç oranları ile de dikkat çekiyor. Bu sıkıntılı süreç fakirliğin artması ve ülkenin turizmde gerilemesine neden olmuş.

Ülkeye hava yoluyla ulaşabilmek için ya Panama’ya ya da ABD’nin birkaç farklı eyaletine gitmek gerekiyor. Başkent Tegucigalpa mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında.

Ünlü Maya şehri Copan Antik Kenti başkente yakın. Deniz, kum, güneş turizmine çok uygun olmayan bir coğrafyada bulunan ülkede Roatan klasik tatil için tek tercih. Türk vatandaşları 90 güne kadar girişlerinde vizesiz seyahat edebiliyor.

Turna.com tüm kredi kartlarına 6 taksit fırsatı sunuyor, üstelik 3D güvenlikli. Kart puanlarını Turna hesabına hemen yükle, puanların uçak bileti veya otobüs biletine dönüşsün. En uygun Honduras uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Panama

Panama

Panama, Orta Amerika’nın en zengin ülkelerinden biri. Panama’yı dünyaca tanınan hale getiren en önemli değer ise meşhur Panama Kanalı. Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nu buluşturan kanal ülkenin en önemli gelir kaynağı. Kanal aynı zamanda turistik bir cazibe noktası.

Ülkenin aynı ismi taşıyan başkenti Panama, dünyanın en önemli liman şehirleri arasında gösteriliyor. Gezilecek görülecek birçok noktanın bulunduğu bu şehir dışında ülkenin doğal güzellikleri ile tanınan Boquete şehri de listeye eklenmeli. Türk vatandaşları 180 güne kadar ziyaretlerinde Panama’ya vizesiz girebiliyor.

Turna.com mobil uygulamasından satın aldığın her uçuştan puan kazanırsın, kazandığın puanlarla bedava uçarsın. Arkadaşlarını davet et. Onlar uçtukça sen kazan. Hem de tek seferlik değil ömür boyu. En uygun Panama uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Guatemala

Guatemala

Guatemala, Orta Amerika’da, batıda Büyük Okyanus ve doğuda Karayip Denizi’ne kıyısı olan , doğal güzellikleri ve tarihiyle gezilecek çok sayıda yere sahip. Fazla gelişmemiş bir ülke olan Guatemala’da bu gelişmemişlik doğal yapının korunmasına neden olmuş.

Başkentinin ismi de Guatemala olan ülkede güvenlik sorunu bulunduğundan geç saatlerde sokakta dolaşılması önerilmiyor. İdeal ziyaret döneminin ocak ve mayıs ayları olduğu ülkeye girdikten sonra Nikaragua, Honduras ve El Salvador’a da geçiş yapmak mümkün. Türk vatandaşları 90 güne kadar ziyaretlerinde vizesiz giriş yapabiliyor.

En ucuz Guatemala uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

7. Meksika

Cancun

Meksika, Orta Amerika’da tarihi en zengin ülkelerden biri. Ülkenin toplam yüzölçümünün yaklaşık %12’sine gelen kısmı Orta Amerika’ya dahil kabul ediliyor. Ülkenin kültüründe Mayalar’ın, Olmekler ve Aztekler’in izleri görülüyor. Yaklaşık 3 yüzyıl süren İspanyol işgalinin de etkisiyle kültürel yapısı şekillenen ülke çok sayıda doğal güzellik, müze, görülecek ve gezilecek yere sahip.

Yüzölçümü 2 milyon km²’ye yakın olan ülkede 120 milyonu aşkın insan yaşıyor. Mutfağı ile de dünyada tanınan ülkenin başkenti Mexico City en çok ziyaret edilen şehir. Yüksek işsizlik ve nüfus artışının olduğu Meksika, ülke dışında yaşayan çok sayıda vatandaşa da sahip.

Ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 30 gün geçerli elektronik vizelerini alabiliyor. Elektronik vize sadece havalimanından girişlerde uygulanıyor. Geçerli bir ABD ya da Schengen vizesi taşıyan ya da daha önceden Meksika vizesi almış olanlar ise vizesiz olarak ülkeye giriş yapabiliyor.

Vizesiz seyahat ile uçak biletini alıp, dünyanın herhangi bir yerine seyahat etme imkanı, tarifi zor bir duygu. En değerli şeyin zaman olduğu ifade edilen günümüzde vize derdi ile uğraşmadan özgürce seyahat etme fikri gezginleri heyecanlandırıyor.

Türk vatandaşlarının seyahat etme fikri önündeki en büyük engellerinden biri olan vize sorunu çözüldüğünde, dünyanın dört bir yanına çok daha rahat bir şekilde gidebileceğiz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here