Uçak Bileti

Kolombiya‘nın başkenti ve en büyük şehri olan Bogotá (Santafé de Bogotá), aynı zamanda Güney Amerika’nın en hızlı büyüyen metropollerinden. Rakımından dolayı La Paz ve Quito‘dan sonra dünyanın en yüksek üçüncü başkenti olan Bogotá, ülkenin ana ulaşım noktasında yer alıyor. Kent bir yandan da birçok üniversitesi, eğitim kurumu, müzesi ve anıtlarıyla Kolombiya’nın en önemli iktisadi ve kültür merkezi.

Düşüldüğü gibi güvensiz olmayan şehir merkezi, rengarenk sokakları ve grafitileri ile huzurlu şehir imajına sahip Bogotá’da 365 gün hava sıcaklığı 10 ile 20 dereceler arasında geziniyor, tüm yıl bahar mevsimi yaşanıyor ve sürekli yağmur yağıyor. Çünkü konum olarak neredeyse ekvatorun üzerinde olmasına rağmen deniz seviyesinden 2600 m yükseklikte. Hayatınızda göreceğiniz en sıcak kanlı insanlarla karşılaşacağınız Bogotá’da gezilip görülecek sayısız adres var.

Eski ile yeninin harmanlanmasıyla meydana gelen Bogota’nın sömürge zamanlarından kalma yapılarıyla tarihte zaman atlatan La Candelaria, sporun, doğanın, eğlence ve sanatsal aktivitelerin dolup taştığı El Salitre ile şehrin yeni yapılanan modern bölgesi Chapinero’yı mutlaka gezin.

Botero Müzesi, kentin tarihi bölgesi La Candelaria’nın sokakları ve gece dışarı çıkmayı sevenler için haftanın 7 günü hareketli olan gece hayatı Bogota’da ilk akla gelen yerler ve aktiviteler. Altın Müzesi’nde (El Museo de Oro), İspanya’nın sömürgeci geçmişine ve Latin Amerika’nın yeraltı kaynaklarının Avrupa’ya yolculuğunu öğrenebilir, şehir merkezine 2 saat uzaklıktaki Tuz Katedrali’ni (La Catedral de Sal) ve yine merkeze 3 saat uzaklıktaki Guatepe Kayası’nı (Piedra de Guatape) ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Kentin meydanlarında dolanarak bir eyler atıştırıp Kolombiya’nın nefis kahvesini denedikten sonra, çeşit çeşit meyvelerden yapılmış kokteyllerini tadabilir, gezilecek yerleri keşfe devam edebilirsiniz. Şehirdeki tarihi yapıların çoğunun bulunduğu Eje Ambiental, bohem hayatın merkezi Chorro de Quevedo, Primada Katedrali, fünikülerle çıkıp kentin panoramik manzarasını izleyebileceğiniz Cerro de Monserrate mutlaka görülmeli. Diğer yandan kentin en yüksek yapısı olan Torre Colpatria, Kültürel Miras Müzesi, Zümrüt Müzesi, Bogota Modern Sanatlar Müzesi ve Ulusal Müze ile José Celestino Mutis Botanik Bahçesi ise kentte ziyaret edebileceğiniz diğer adresler.

Bogota’ya nasıl gidilir?

Bogota’ya İstanbul’dan 14 saatlik uçak yolculuğuyla ulaşım mümkün. Bogota Havalimanı, aynı zamanda El Dorado Uluslararası Havalimanı adıyla da biliniyor. Güney Amerika’nın en büyük havalimanlarından olan Bogota Havalimanı, şehrin 15 km batısında yer alıyor. Bu orijinal Güney Amerika kentini keşfetmenin en kolay yolu bir Bogoto uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here