Uçak Bileti

Kuzeyinde Nikaragua, güneydoğusunda Panama, batısında Büyük Okyanus, doğusunda ise Karayip Denizi’yle komşu olan Kosta Rika, Kuzey Amerika‘nın doğal güzellikleriyle öne çıkan şehirlerinden. İsmi İspanyolca’da ‘zengin sahil’ anlamına gelen bu cezbedici ülke, birbirinden harika sahilleri, volkanik oluşumları, bulutlar arasına gizlenen ormanları ve biyoçeşitliliğiyle görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Kendinizi doğanın kollarına bırakıp, stres ve kalabalıktan uzaklaşmak istiyorsanız, topraklarının yüzde 25’i milli parklarla çevrili olan Kosta Rika, sizin için en doğru adreslerden biri olabilir.

Kosta Rika’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Manuel Antonio National Park

Kosta Rika’nın dünyanın biyoçeşitlilik bakımından en zengin ülkesi olduğunu bilmiyorsanız da öğrenmenizde yarar var. Zira bu ülkede bu zamana kadar hiç görmediğiniz hayvanlar ve bitki çeşitleri ile karşılaşabilirsiniz. Hayvanları ve doğayı sevenler için muhteşem güzellikler saklayan Manuel Antonio National Park da, rakun, miskin gibi ilginç hayvan türleriyle ülkenin görülmeye değer milli parkları arasında ilk sırada yer alıyor.

2. Arenal Volkanı

Mobil Uygulama

La Fortuna’da yer alan ve dünyada aktif durumda bulunan yanardağlardan biri olan Arenal Volkanı, maceraperest gezginlerin uğrak adresi. Son yıllarda büyük bir patlama yaşanmayan Arenal, adrenalin dolu atmosferinin yanı sıra muhteşem manzarasıyla da hafızalara kazınıyor.

3. Kosta Rika plajları

Panama, Büyük Okyanus ve Karayip Denizi arasında konumlanan Kosta Rika’nın, göz alıcı plajlara sahip olması pek de sürpriz olmamalı. Turkuaz renkli suları ve çevresini saran bakir doğasıyla büyüleyen Playa Los CedrosPlaya Hermosa ve Manuel Antonio gibi pek çok plaja sahip olan bu ülkede, yüzmenin, güneşlenmenin ve su sporlarının tadını çıkarın.

4. Museo de Jade

Kültür sanat gezileri yapıp, ülkenin yerel tarihi ve sanatsal yönü hakkında bilgi edinmek isteyenler Museo de Jade‘e uğramalı. Yeşim taşından yapılmış bereket tanrıçaları, hayvanlar ve şamanlar gibi yaklaşık 7 bin parçalık bir obje koleksiyonunun sergilendiği bu sanat ve arkeoloji müzesi haftanın her günü ziyarete açık.

5. Barrio Amón

Ülkede kahve üretimi yapan tüccarların yaşadığı tarihi bir mahalle olan Barrio Amón, 19. yüzyıldan kalma evleri ve büyüleyici mimarisiyle öne çıkıyor. Plaza España’nın kuzey ve batı bölgesinde yer alan bu mahalleye girdiğinizde, mimarinin oluşturduğu etkileyici atmosferin etkisinden kolay kolay kurtulamayacaksınız. Günümüzde bulunduğu bölgenin sanat merkezi haline gelen Barrio Amón’u gezmek için iki üç saatinizi ayırmanız yeterli.

Siz de Kosta Rika uçak bileti kampanyalarını takip ederek, cenneti andıran güzelliklere sahip bu etkileyici ülkeyi keşfedip, sıcakkanlı insanlarıyla tanışma şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here