Uçak Bileti

Salda Gölü, bembeyaz kumsalları ve mavinin her tonunu gözler önüne seren sularıyla büyüleyici bir görünüme sahip. Turkuaz rengi ve eşsiz doğasıyla Türkiye‘nin en ünlü turizm destinasyonları arasında girmeye aday olan bu harika göl, konuklarına unutamayacakları bir tatil fırsatı sunuyor. Yeni yeni keşfedilen bir bölge olan Salda Gölü çevresinde neler yapabileceğini merak edenler ise doğa ile iç içe bir tatil için hazırladığımız listeye göz atabilir.

Salda Gölü Çevresinde Yapılması Gereken 6 Şey

1. Salda Beli’nde Manzara İzleyin

Denizli yolu üzerinde bulunan Salda Beli, göle yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıkta yer alıyor. Göl ve çevresini panoromik olarak izlemek isteyenlere kaçırılmayacak bir manzara sunan bu yer, fotoğraf meraklıları için oldukça cazip bir nokta.

2. Yüzmenin Keyfini Çıkarın

Turkuazdan laciverte, mavinin pek çok tonunu görme fırsatı bulacağınız göl çevresinde bembeyaz kumları ile göz alan Salda Gölü Orman Plajı, Doğan Baba Halk Plajı ve Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, yüzmek isteyenlerin en sık kullandığı plajlar arasında.

Mobil Uygulama

3. Kamp Yapın

Bölgedeki turizmi canlandırmak için Yeşilova Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen kamp yeri, çadır ve karavan kampı sevenlerin akınına uğruyor. Elektrik, duş, tuvalet gibi imkanların bulunduğu alanın yanı sıra göl çevresinde kendi seçtiğiniz alanlara da çadır kurulabiliyor.

4. Bisiklet Sürün

Çam ormanları ile çevrili olan gölün etrafı bisiklet sürüşü için oldukça elverişli bir yapıya sahip. Bu nedenle Salda’ya yapacağınız seyahatinizde bisikletinizi yanınızda getirerek, göl çevresinde keyifli bir bisiklet turu yapabilirsiniz.

5. Şifalı Sularında Güzelleşin

Bu eşsiz göl, büyüleyici görünümünün yanı sıra şifa kaynağı olmasıyla da biliniyor. İçerisinde bulunan mineraller nedeniyle sivilce, mantar gibi cilt rahatsızlıklarına ve saçlara iyi geldiği söylenen göl suyu ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

6. Saç Kavurmasının Tadına Bakın

Bölgenin en ünlü lezzetleri arasında gösterilen saç kavurmayı yemeden Yeşilova’dan ayrılmayın. Ayrıca Doğan Baba Halk Plajı içerisinde yer alan Pideci Sami de, yolu göl çevresinden geçenlerin uğrak adreslerinden.

Etkileyici görünümüyle dikkat çeken bu gölü keşfetmek için en uygun dönem haziran-ağustos ayları olarak belirtiliyor. Sonbaharın serin havasına yakalanmak istemiyorsanız, Isparta uçak bileti bu tarihler arasına alıp, doğa içerisinde huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Isparta otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here