Uçak Bileti

Sağlığa olan katkısının yanında bisiklet kullanımı keyifli bir ulaşım aracı. Özellikle büyük şehirlerdeki ulaşım sorununun çözümü için oldukça önem taşıyan bisiklet, özellikle batılı toplumlarda hayatın tam merkezinde.

Ülkemizde de son yıllarda giderek artan bisiklet alışkanlığı görünür seviyelere ulaştı. Metroda, vapurda, yollarda bisiklet kullanan kişilerle eskisinden daha çok karşılaşıyoruz. Türkiye‘nin farklı yerlerindeki bisiklet rotaları bu güzel araçla doğayı keşfetmek isteyenleri bekliyor.

Türkiye’nin En Güzel 5 Bisiklet Rotası

1. Kapadokya

Doğanın insanlığa en güzel armağanlarından Kapadokya bölgesi, bisiklet rotalarıyla da muhteşem bir atmosfere sahip. Avanos, Çavuşin, Göreme, Uçhisar, Ürgüp ve Ortahisar hattında farklı uzunluklardaki parkurlar özellikle gün batımı ve doğumunda inanılmaz görüntülere sahne oluyor.

2. Gelibolu

Gelibolu-Eceabat arasında tarihi milli park üzerindeki rota, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı anılarla dolu bir bölge. Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir Kalesi, şehitlikler ve püfür püfür deniz havası ile tarihe doyum olmayan bu güzergahın keyfini çıkarın!

Mobil Uygulama

3. İzmir Körfezi

İzmir Körfezi’ni bir uçtan diğer uca kadar kat eden bisiklet yolu İnciraltı Kent Ormanı’ndan başlayıp Konak-Alsancak-Karşıyaka-Bostanlı güzergahında ilerliyor. Sasalı Kuş Cenneti’nde sona eren rota boyunca İzmir’in keyifli yaşamına tanık olmak mümkün.

4. Prens Adaları

İstanbul’un bozulmamış doğası ve geleneklerini koruyan yaşamı ile kaçış rotalarından olan Prens Adaları, aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için de hoş manzaralara ev sahipliği yapıyor. Büyükada, Kınalı, Burgaz, Heybeliada ve Sedef adasını mutlaka deneyimleyin.

5. Assos

Assos Antik Kenti’nden (Behramkale) başlayan Assos güzergahı Küçükkuyu, Altınoluk, Akçay, Edremit üzerinden Kazdağları’nın eteklerine kadar uzanıyor. Bölge tarihi eser ve doğal güzellikler açısından da oldukça zengin. Temiz havası, leziz yemekleri ile listenize ekleyin.

Türkiye’nin dört bir yanı antik kentler, doğal güzellikler ve şahane manzaralar için önemli bir alt yapıya sahip. Bu güzellikleri keşfetmenin bir başka yolu da bisiklet. Bisikletle doğanın sesini dinleyerek, adım attığınız her köşeyi daha iyi tanıma şansınız oluyor. Artık katlanabilir bisikletlerle uçak yolculuğu yapmak da kolaylaştı. Hemen uçak bileti seçeneklerine göz atın ve seyahatinizi planlayın.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. Merhaba Kemal, ülkemiz bisikletle keşfetmek için çok uygun bir ülke. Özellikle batı ve güney bölgelerimizde hava koşullarının uygunluğu sayesinde yılın her mevsimi bisiklete binilebilir. Yazıda belirtilen yerlere eklenebilecek bir çok rota var ancak bunlardan birisi gerçekten olmazsa olmaz. Marmaris Bisiklet Rotaları Türkiye’de işaretlenmiş parkurlara sahip 700 km’lik tek ağı. Marmaris’e yolu düşünler mutkala bir bisiklet kiralayıp, kırmızı bisiklet tabelalarını takip etmeli.

    • Bu yıl Muğla civarında çokça vakit geçirmeyi ümit ediyorum. Kırmızı bisiklet tabelalarını takip ederken aklımda olacaksın! 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here