Uçak Bileti

Köklü tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra geniş meydanları, göz kamaştıran güzellikteki mimarisi ve eşsiz sanat eserlerine ev sahipliği yapan müzeleriyle de ünlü olan Rusya, soğuk iklimine rağmen turistlerin en sık ziyaret ettiği Avrupa ülkelerinden biri. Eğer siz de Rusya’nın kültürel ve tarihi zenginliğini daha derinlemesine keşfetmek istiyorsanız, Moskova ve St. Petersburg gibi birbirinden önemli şehirlerde bulunan Rusya müzelerini ziyaret etmeden bu ülkeden ayrılmamalısınız. İşte Rusya’da görmeniz gereken o eşsiz müzelerden bazıları.

Rusya’da Görülmesi Gereken 4 Müze 

1. Kışlık Saray ve Ermitaj Müzesi

Dünyanın en eski ve en büyük müzeleri arasında kabul edilen Kışlık Saray ve Ermitaj Müzesi (The Winter Palace and the Hermitage Museum), 1764 yılında Çariçe 2. Katerina tarafından Kışlık Saray olarak inşa ettirildi. 1764 yılında ise müzeye dönüştürülerek ziyarete açılan bu kültür sanat yuvası, aynı zamanda dünyanın en büyük resim koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Galerilerinde üç milyona yakın sanat eseri sergilenen Ermitaj Müzesi’ne uğrayıp, ülkenin sanatçı ruhunu hissedebilirsiniz.

2. Rus Devlet Müzesi

Mobil Uygulama

St. Petersburg‘da hizmet veren ve resmi olarak 1898 yılında açılan Rus Devlet Müzesi (State Russian Museum), ülkenin en büyük müzelerinden. Zengin koleksiyonuyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Rus Devlet Müzesi’nde, birbirinden harika sanat eserlerinin sergilendiği birçok geçici ve daimi sergi bulunuyor. zengin koleksiyonuyla dünyanın dört bir yanından turist çekiyor. Eski ismi Rus İmparator ve Majesteleri Alexander III Müzesi olan bu müze, yaklaşık 30 bin hektarlık bir alan üzerine kurulu.

3. Puşkin Güzel Sanatlar Müzesi

Moskova’da yer alan Puşkin Güzel Sanatlar Müzesi (Muzej İzobrazitel’nykh İskusstv İmeni Pushkin), güzel sanatlar, arkeoloji ve numizmatik olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor. Sergi salonlarında Van Gogh, Matisse, Dufrenoy, Gauguin ve Picasso gibi birbirinden ünlü ressamların eserlerini görebileceğiniz Puşkin Güzel Sanatlar Müzesi’nde, Antik Mısır döneminden kalma çok sayıda eşya ve obje de bulunuyor.

4. Kehribar Müzesi

Rusya’nın Avrupa topraklarında bulunan tek toprak parçası olarak bilinen ve Moskova’ya hava yoluyla iki saat uzaklıkta yer alan Kaliningrad şehrinde bulunan Kehribar Müzesi (Amber Museum), ülkenin ilk kehribar müzesi. Kehribar taşlarıyla ünlü olan şehirde, 1979 yılında açılan bu müzede, kehribarın bilimsel, tarihi ve kültürel özellikleri hakkında ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz. Mayıs ve eylül aylarında haftanın her günü ziyarete açık olan müze, ekim ve nisan ayları arasında ise pazar günleri kapalı oluyor.

Seyahatlerinde kültürel ve sanatsal etkinliklerden uzak kalmak istemeyenler, Rusya uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu etkileyici ülkenin nefes kesen güzellikteki sanat eserlerini daha yakından inceleme şansı bulabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here