Uçak Bileti

Rusya, dünyanın en büyük kara alanına sahip ülkesi. 17.098.242 alana yayılan ülke Antarktika’dan, Kanada’dan ve Çin’den dahi büyük. Moskova, St. Petersburg, Novosibirsk ve Yekaterinburg gibi büyük ve ünlü şehirlerin yanında az bilinen görmeye değer küçük şehirlere de sahip.

Rusya’da Az Bilinen 8 Şehir

1. Rostov, Rusya

Rostov

Rostov, Rusya’daki en eski ve turistik şehirlerden biri. Yaroslavl Oblastı’da Nero Gölü’nün kıyısında, Moskova’ya 1000 kilometre mesafede yer alıyor. Don nehri üzerine kurulu kent, Karadeniz’in kuzeyinin en önemli ve en gelişmiş kentlerinden biri. Osmanlı dönemine ait olan Azak Kalesi, Antik Yunan kenti Tanais ve orta çağ Cenevizlilerinin kurmuş olduğu koloni Tona turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Aeroflat ile Moskova’dan aktarma yaparak Rostov’a ulaşabilirsiniz. En ucuz Rostov uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

2. Yakutsk

Yakutsk

Yakutsk, Rusya’nın uzak doğusundaki Yakutistan’ın diğer adıyla Saha Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti. Kuzey Kutup Dairesi’nin 450 km güneyinde yer alan şehir dünyanın en soğuk ikinci şehri. Lena Nehri kıyısında kurulan Yakutsk şehrinde kışın sıcaklık 70 dereceye kadar düşebiliyor. UNESCO’nun Dünya Mirası Lena Pillars Doğa Parkı, Mammoth Museum, Museum of Archaeology and Ethnography, Permafrost Museum, eski şehir bölgesi başlıca görülecek yerler.

Mobil Uygulama

THY, Aeroflat, Pobeda ile Moskova’dan aktarma yaparak Yakustk’a uçabilirsiniz. En ucuz Yakutsk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Omsk

Omsk

Omsk, Rusya’da Sibirya’nın güneybatısında yer alıyor. Sibirya’da Novosibirsk’ten sonra en büyük ikinci şehri. Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra yeniden inşa edilen, Rus mimarisinin eşsiz bir anıtı olarak kabul edilen Omsk’taki en büyük katedrali Assumption Cathedral, turistlerin fotoğraflar çekilmeyi sevdiği Irtysh Nehri, Omsk’un sembolü Tarsky Kapısı şehri gezmeye başlamak için en doğru adresler.

Pobeda Airlines ile Moskova’dan aktarma yaparak Omsk’a uçabilirsiniz. En ucuz Omsk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Gelendzhik

Gelencik (Gelendzhik), Rusya’nın Krasnodar Krayı’nda bulunan bir şehir. Şehir, Karadeniz’in Gelencik Körfezi’nin kıyısında yer alıyor. Soçi ve Anapa’dan sonra Gelendzhik, Karadeniz’in en popüler üçüncü tatil beldesi olarak kabul ediliyor. Zolotaya Bukhta Su Parkı, Gelendzhik Naberezhnaya bölgesi, dik kayalıkların önünde uzanan Dikiy Plyazh şehrin en gözde yerleri.

S7 ve Pobedaile Moskova’dan aktarma yaparak Gelendzhik’e uçabilirsiniz. En ucuz Gelendzhik uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Murmansk

Murmansk

Murmansk, Rusya’nın kuzeybatısındaki Murmansk bölgesinin idari merkezi. Nurmansk, büyük bir liman şehri ve deniz üssü. Buraya kışın 24 saat karanlığı, yazın 24 saat gün ışığını deneyimlemek için gelebilirsiniz. İkinci Dünya Savaşı’ndaki Sovyet savunmasını anmak için dikilmiş olan Alyosha Heykelini ve müzeye dönüştürülen dünyanın ilk nükleer enerjili yüzey gemisi Nuclear Ice Breaker Lenin’i mutlaka ziyaret edin.

Nordwind Airlines ve Aeroflat ile Moskova’dan aktarma yaparak Murmansk’a uçabilirsiniz. En ucuz Murmansk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Tümen

Tümen (Tyumen), Rusya’da, Tümen Oblastı’nın merkezi. Batı Sibirya Ovası’nın güneybatı kesiminde, Trans-Sibirya Demiryolu’nun Tura nehrini aştığı noktada yer alıyor. Şehirden çok uzak olmayan, birkaç sıcak jeotermal kaynak var. Şehri gezmeye Güzel Sanatlar Müzesi, Ivan Slovtsov’un adını taşıyan Müze Kompleksi, Masharov Müze Evi ve Oyuncak Bebek ve Oyuncak Müzesi-Galerisi’nden başlayabilirsiniz.

Pobeda ile Moskova’dan aktarma yaparak Tümen şehrine uçabilirsiniz. En ucuz Tyumen uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret

7. Magnitogorsk

Magnitogorsk

Magnitogorsk, Rusya’nın batısında, Çelyabinsk Oblastı’nda bir kent. Şehir Ural Nehri’nin iki yakasına da yayılmış. Dünyanın en büyük demir metalurji merkezlerinden biri ve Chelyabinsk bölgesindeki en büyük ikinci şehri. Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan turist olarak ziyaret edebileceğiniz Magnitogorsk Iron and Steel Works, eski Leninsky bölgesi, Metallurg-Magnitogorsk” kayak merkezi şehrin en gözde yerleri.

Nordwind Havayolları ile Moskova’dan aktarma yaparak şehre ulaşabilirsiniz. En ucuz Magnitogorsk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret

8. Mahaçkale, Rusya

Mahaçkale (Makhachkala), Rusya’ya bağlı Dağıstan’ın başkenti. Hazar Denizi kıyına kurulmuş olan şehre Sovyetlerin dağılması aşamasında şehre Şeyh Şamil’in hatırasına Şamilkale ismi verilmiş. Şehri gezmeye Sultan Ahmet Camii’ne benzetilen Büyük Camii, İnci Kale isimli tarihi bölgesi, Mahaçkale Plajı, Dağıstan Güzel Sanatlar Müzesi, Mahaçkale Pazarı’ndan başlayabilirsiniz.

Mahaçkale’ye THY ve Pegasus ile aktarma yapmadan uçabilirsiniz. En ucuz Makhachkala uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here