Uçak Bileti

Dünyanın en büyük 11. ekonomisi olan Güney Kore, gelişmiş dijital alt yapısı, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik merkezleri ile olağanüstü bir coğrafya. Güney Kore’nin başkenti Seul, Asya‘nın en önemli iş ve turizm merkezlerinden biri.

Seul, ilk başta birçok Asya başkenti gibi yoğun trafik, kalabalık ve merkezi noktalardaki insan yoğunluğu ile bir izlenim yaratsa da şehir batı ile doğu, geleneksellikle modernite gibi farklılıkları bir arada sunuyor. Gökdelenlerle çevrili şehir merkezi antik tapınak ve görkemli mimari yapılarla farklılıkları hissettiren bir atmosfere sahip.

Seul’de İşinize Yarayacak Pratik Bilgiler

1. Seul’de moda kültürü ve alışveriş

Mobil Uygulama

Seul, Uzak Doğu’nun moda başkentleri arasında. Seul’un yerel halkı ve özellikle kadınlar göz alıcı ve şık kıyafetler olmadan dışarı çıkmıyor. Kentte dış görünüşüne özen gösteren Seul halkının beklentilerini karşılayacak çok sayıda alışveriş merkezi, butik ve gece pazarı bulunuyor.

Eğer alışveriş yapmak ve kıyafet almayı planlıyorsanız, son Kore moda trendleri ve uygun fiyatlı alışveriş için Dongdaemun, Ewha Kadın Üniversitesi Koleji Caddesi, Myeongdong ve Hongdae Üniversitesi çevresinde çok sayıda alternatif bulunuyor. Bu bölgede vergisiz alışveriş imkanından yararlanma şansı da var. Bu yüzden alışverişe çıkarken pasaportunuzu mutlaka yanınızda taşıyın. Seul’de daha lüks alışveriş seçenekleri için Gangnam, Apjujeong ve Garusogil’e giderek şehrin önde gelen alışveriş merkezlerini keşfedebilirsiniz.

Metro istasyonlarındaki butik ve kadınlara yönelik mağazaları da es geçmemek gerek. Birçok metro istasyonu ve ana caddede bulunan kozmetik mağazaları ücretsiz ürün deneyebileceğiniz ve uygulama yaptırabileceğiniz noktalar.

2. Kore seyahat yardım hattı 

Güney Kore’yi ziyaret eden yabancılar ve turistlere hizmet veren 1330 Kore Seyahat Yardım Hattı, yalnızca başınıza olumsuz bir durum geldiğinde değil, kentle ya da ülkeyle ilgili sorularınıza yanıt almak için de arayabileceğiniz bir destek hattı. Korece, Japonca, İngilizce ve Çince hizmet veren danışma hattı, seyahat ihtiyaçlarınızı yorumlayabilen, sorulara cevap verebilecek, tıbbi veya acil ihtiyaçlarınız için yardımcı olabilecek sertifikalı seyahat uzmanları tarafından yönetiliyor.

Seul’le ilgili daha fazla deneyim ya da seyahat özelindeki beklentiler konusunda ise Kore Turizm Organizasyonu’nun web sitesi seyahat detaylarının planlanması noktasında yardımcı oluyor.

3. Bazı sihirli kelimeler

Korece birkaç kelime bilmek yerel halkla iletişim kurmak ve kendinizi sevdirmek için harika bir adım olabilir. Öğrenmeniz gereken en yararlı kelimelerden ikisi ‘anyonghaseyo’ (merhaba) ve ‘khamsahamida’ (teşekkürler).

4. Yerel festivaller

Hava durumunun açık hava performansları ve etkinlikler açısından elverişli olması nedeniyle en büyük Kore festivalleri ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştiriliyor. Kore kültürünü deneyimlemek ve yerel halka sosyalleşmek için festivaller iyi birer fırsat. Öne çıkan festivallerden bazıları: Andong Maskdance Uluslararası Festivali, Boryeong Mud Festivali, Jisan Valley Rock Festivali ve Incheon Pentaport Rock Festivali.

5. Ücretsiz müzeler

Güney Kore’nin başkenti Seul’de 100’den fazla müze var. Müzelerin birçoğunun ücretsiz ya da çok düşük giriş ücretine sahip olması Seul’u tanımak ve keşfetmek için muhteşem bir alternatif yaratıyor.

Giriş ücretinin olmadığı, Gyeongbokbung Sarayı’nın (Doğu Girişi) arazisinde yer alan Kore Ulusal Halk Müzesi, tarih öncesi dönemlerden Joseon Hanedanlığı’nın sonuna kadar Kore’nin günlük yaşamı ve kültürüne odaklanıyor. Kore tarihi ve sanatına tanık olabileceğiniz çok zengin bir koleksiyona sahip olan Kore Ulusal Müzesi de ücretsiz ziyaret edebileceğiniz müzelerden. Kore Ulusal Müzesi’nin koleksiyonu tarih öncesi eserlerden başlıyor, orta çağ ve erken modern döneme kadar uzanıyor.

Kore alfabesinin tarihinin sergilendiği Ulusal Hangeul Müzesi, Kore Ulusal Müzesi’ne çok yakın bir konumda. Giriş ücretinin alınmadığı bu müzede dışarıdan bakıldığında karmaşıkmış gibi görünen Kore dilinin tarihi gelişimine yakından bakma şansınız var.

Türkiye ile Güney Kore’yi yakınlaştıran, her iki toplumun da birbirine karşı iyi duygular beslemesinde büyük payı olan Kore Savaşı, Kore Savaş Anıtı ile ölümsüzleştirilmiş durumda. Ücretsiz ziyaret edilen bu anıt, savaş sırasında kullanılan askeri teçhizat ve makinelere sahip olan kapalı ve açık alanlardan oluşuyor.

6. Geleneksel Kore köyleri

Hanok geleneksel Kore evlerine verilen isim. Geleneksel Kore evlerini muhafaza eden köyler Seul’un birçok noktasına gelen ziyaretçilerin vazgeçilmezleri arasında.

Bukchon Hanok Köyü, geleneksel Kore köy kültürünü deneyimlemek için en güzel duraklardan. Hala yaşamın sürdüğü bu köyde bazı yapılar atölyeler, kültürel mekanlar ve özel galerilere dönüştürülmüş durumda. Çoğu yapının özel konut olduğu Bukchon Hanok Köyü, yürüyerek dolaşmak için ideal.

Namsangol Hanok Köyü, yüzyıllar boyunca bölgenin neye benzediğini göstermek için özenle korunan yerlerden. Köyün içerisinde dolaşırken uzaklarda modern yapılar görülse de köyün huzurlu havası her şeyi unutturuyor.

7. Temalı kafeler

Seul, dünyada farklı konsepte sahip olan kafeler konusunda önde gelen şehirlerden. Her biri ayrı bir temaya sahip olan kafeler dekorasyonları başta olmak üzere, renkli mekanları, menüleri ve sıra dışı deneyim sunan atmosferleri ile ilginç bir tecrübe yaşatıyor.

Seul’de deneyimleyebileceğiniz popüler temalı kafeler arasında Poo Cafe, Cat Cafe, Dog Cafe, Comic Book Cafe, Hello Kitty Cafe, Sheep Cafe, Raccoon Cafe, Lego Cafe ve Flower Cafe bulunuyor.

Uzak Doğu’nun hareketli ve 24 saat yaşamın hiç durmadığı şehri Seul’u keşfetmek için Seul uçak bileti seçeneklerine göz atın, seyahat planınızı hayata geçirin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here