Uçak Bileti

Gezginlerin uğramadan geçmediği bir kıta olan Avrupa, keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzelliklerle dolu binlerce kasaba ve şehre ev sahipliği yapan zengin bir coğrafya.

Öyle aylar günler öncesinden çok detaylı planlar yapmadan, sadece rotanızın genel hatlarını belirleyerek çıkacağınız Avrupa turunda, hafızalarınıza renk katacak deneyimler kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz. İşte, Avrupa seyahatinizde rotanızda mutlaka yer alması gereken en şirin yerler.

Avrupa’nın En Şirin 10 Seyahat Rotası

1. Hallstatt, Avusturya

Yukarı Avusturya bölgesinde bulunan Salzkammergut’a bağlı bir köy olan ve ünlü Hallstat Gölü’nün güney batısında yer alan Hallstatt, dünya tarihinin en eski tuz madenine ev sahipliği yapıyor. UNESCO Dünya Miras Alanı içerisindeki Hallstatt, muhteşem mimariye sahip evleri ile göz alıyor.

Mobil Uygulama

2. Füssen, Almanya

Algoy bölgesindeki Lech nehri kıyılarında kurulan Füssen, Almanya’nın ünlü Romantik Yolunun son durağı olduğu için turistlerin gözde ziyaret noktalarından biri. Geçmişi, Romalılara kadar dayanan Füssen, içerisinde bulunan şatolar ve evlerle, masal diyarlarını andıran bir görünüme sahip.

3. Glasgow, Birleşik Krallık

Birleşik Krallık’ta, Londra ve Birmingham’dan sonra üçüncü kalabalık şehir olan Glasgow, Clyde nehri üzerinde yer alıyor. Yılın her ayı yağmur alan Glasgow’un, hem hava sıcaklığının uygunluğu hem de birçok etkinlik bu dönemlerde düzenlendiği için temmuz-ağustos aylarında ziyaret edilmesi daha uygun.

Glasgow uçak bileti seçenekleri için tıklayınız.

4. Oxford, Birleşik Krallık

Dünyanın en köklü üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesine ev sahipliği yapan ve tam bir öğrenci şehri olarak anılan Oxford, şehir merkezinde bulunan alışveriş dükkanları, eşsiz manzaraları ve ünlü Blackwells Kitabevi ile popüler bir turizm destinasyonu olmaya devam ediyor.

5. Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti

Cesky Krumlov, Orta Çağ kasabalarını andıran görünümü, şirin evleri ve sokakları ile keşfedilmeye değer bir şehir. Başkent Prag’ın yaklaşık 175 kilometre güneyinde bulunan bir masal diyarı olan Cesky Krumlov, UNESCO Dünya Mirası Listesinde kendisine yer bulacak kadar da etkileyici.

6. Heidelberg, Almanya

Şehri iki bölüme ayıran Neckar nehri ve ünlü Heidelberg Sarayı’nın muhteşem görünümlerinin de etkisiyle, Almanya’nın en romantik şehri olarak nitelendirilen Heidelberg şehrinde, nüfusun büyük çoğunluğu öğrencilerden oluşuyor. Almanya’nın güneybatısındaki şehir, doğası ve tarihi dokusu ile tam bir cazibe merkezi.

7. Salzburg, Avusturya

Salzburg

Avusturya’nın dördüncü büyük şehri olan Salzburg, Alp dağlarının eteklerinde, Almanya sınırında bulunuyor. Her yıl binlerce klasik müzik tutkununu bir araya getiren muhteşem Salzburg Festivaline ev sahipliği yapan şehir, aynı zamanda ünlü bestekar Mozart’ın doğum yeri olarak biliniyor.

8. Avignon, Fransa

Avignon-Fransa

UNESCO Dünya Mirası sayılan tarihi Pont. St. Benezet Köprüsü ve Notre Dame-des Doms Katedralı gibi görkemli yapıları, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Avignon‘un, 1947 yılından bu yana her temmuz ayında düzenlenen Avignon Festivali de bu şirin şehre renk katıyor.

9. Grindelwald, İsviçre

Grindelwald-Isvicre

İsviçre‘nin en popüler kayak noktalarından biri olan ve ‘Buz Kasaba’ ismi ile anılan Grindelwald, kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden. Grindelwald, dünyaca ünlü sanatçıların kardan heykeller yaptığı Kış Festivali sonrasında ise ilginç bir açık hava müzesine dönüşüyor.

10. Interlaken, İsviçre

Interlaken-Isvicre

Mavinin en güzel tonlarına sahip Thun ve Brienz gölleri arasında kurulan Interlaken, Avrupa’nın en sevilen tatil noktalarından biri. Alp dağlarının eteklerinde, enfes manzaralara sahip bir yerleşim yeri olan Interlaken, İsviçre’nin doğal dokusu bozulmamış cennet köşelerinden.

Güzellikleri ile ruhunuza ve seyahatinize renk katacak bu şirin ve etkileyici şehirlere doğru yola çıkarak, rüya gibi günler geçireceğiniz bir seyahat yaşamak mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here