Uçak Bileti

Seul, Güney Kore’nin başkenti ve en büyük şehri. Seul’de yaklaşık 12 milyon kişi yaşıyor. Güney Kore’nin nüfusunun yaklaşık yarısı bu bölgede yaşıyor. Seul geniş caddeleri, tapınakları, sarayları, Han Nehri, gökdelenleri ile çok gelişmiş, düzenli, modern ve güzel bir şehir. Yaklaşık 5000 yıllık geçmişe sahip Kore’de geleneklerin ve modern kültürün nasıl bir arada bulunduğunu görebiliyorsunuz.

Kore dilinde başkent anlamına gelen Seul’de caddeler çok geniş, düzgün ve temiz. Yollarda Kia ve Hyundai’nin hemen her modelini görüyoruz. Samsung, LG Grup, Hyundai ve Kia gibi önemli holdinglere ev sahipliği yapıyor. Herkes yerli araç kullanıyor. Koreliler çok kibar ve saygılılar.

Seul’de en az 4 gün kalın derim. Çok büyük bir şehir yukarıda yazdığım yerleri ancak 4 günde gezebildik. 1 hafta kalsanız da sıkılmazsınız, Seul’de gezilecek ve görülecek yerler çok fazla.

Seul’e gitmek için en uygun aylar Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları. Özellikle bahar aylarında şehir çok güzel oluyor.

Seul Gezilecek Yerler

1. Gyeongbokgung Palace

Gyeongbokgung Palace

Gyeongbokgung Sarayı, Joseon Hanedanlığı tarafından yapılan ilk saray. 1395 yılında yapılmış. Kore’de bu şekilde 5 büyük saray bulunuyor. Gyeongbokgung Sarayı aralarında en büyük olanı ve yıllarca ana saray olarak hizmet vermiş.

Gyeongbokgung Sarayı’nın bahçesini ve içindeki binaları gezmeniz 3-4 saatinizi alabilir. Uzak Doğu kültürünün rengarenk ve ışıltılı yapıları, çiçeklerle, ağaçlarla ve havuzlarla süslenmiş bahçeleri ile saray Seul’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor.

Gyeongbokgung Sarayı Unesco Dünya Mirası koruması altında alınmış. Sarayın içinde Kore Kültürü hakkında bilgiler veren iki müze de bulunuyor.

2. Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village, yalnızca Seul’ün değil, G.Kore’nin de en ilgi çekici mahallelerinden biri. Burası Gyeongbokgung Sarayı’nın hemen yanında bulunan bir bölge. Sarayı gezdikten sonra buradan devam edebilirsiniz.

Hanok’ta geleneksel Kore evlerini ve yaşamını görebileceğiniz sokaklar yapmışlar. Eski Kore kültürünü Bukchon Hanok Köyü’nde yaşayabilirsiniz. Evlerin içini ziyaret edebilirsiniz. Kore’de aynı bizdeki gibi evlerin içine girerken ayakkabı çıkartılıyor.

3. Myeongdong (Myeong-dong) Alışveriş Caddesi

Myeongdong

Seul’ün en ünlü alışveriş ve gece pazarlarından biri olan Myeongdong, sokak tezgahları, alışveriş dükkanları ile şehrin en canlı ve hareketli yerlerinden. Burada ilk göze çarpan şeyler yiyeceklerin çeşitliliği ve kozmetik mağazaları. Koreliler kişisel bakıma çok önem veriyorlar.

Seul’ün her yerinde güzellik kremleri, makyaj malzemeleri, parfüm, deodorant gibi bakım malzemeleri satan dükkanları görebiliyorsunuz. Meyeong-dong, aynı zamanda Seul’ün finans ve bankacılık merkezi. Gece ve gündüz 24 saat renkli ve hareketli olan Myeong-dong bizim Seul’de en sevdiğimiz yer oldu.

Bu bölge yeme-içme açısında da çok zengin. Kore’nin geleneksel lezzetlerinin yanı sıra pizza, hamburger gibi fast food yiyecekleri de bulabilirsiniz. Dünya’ca ünlü kıyafet mağazalarını da Myeong-dong sokaklarında görebilirsiniz.

Myeongdong’da, Korean Barbecue restaurantları çok yaygın. Korean Barbecue aynı bizim ocakbaşına benziyor. Restaurant masalarının ortasına ocak konulmuş, ocağın üzerinde ızgara bulunuyor. Etinizi siz kendi zevkinize göre kızartıyorsunuz. Etin yanına kimchi (acılı lahana turşusu), korean pancake (pirinçli kek) ve salata servis ediyorlar. Pancakeleri de ocakta ısıtabilirsiniz.

4. N Seoul Tower

N Seoul Tower

N Seoul Tower, Seul’ün yüksek yerlerinden biri olan Namsan Tepesi’ne yapılmış. Şehri 360° panoramik olarak seyredebileceğiniz kule 1969 yılında açılmış. İlk yıllarda televizyon kulesi olarak hizmet vermiş. 1980 yılında halkın da ziyaret edebileceği seyir kulesi olmuş.

Her gün yerli ve yabancı bir çok kişiyi ağırlayan kule Seul’ün en popüler noktalarından biri. N Seoul Tower’ın alt katında ve gözlem terasının üst katında fast food tarzı bir çok cafe ve restaurant bulunuyor. Kulenin çevresi ise park olarak kullanılıyor.

5. Dongdaemun Market

Samcheong-dong

Dongdaemun, Seul’ün büyük alışveriş bölgelerinden biri. Burada yok yok diyebiliriz. Ayakkabı, aksesuar, elbiseler, elektronik eşyalar, oyuncaklar gibi aklınıza gelen gelmeyen her şeyi burada bulabilirsiniz.

Dongdaemun Market 24 saat açık. Burası en hareketli saatlerini gece geç saatlerde yaşıyor. Dongdaemun’un akşam pazarı çok ünlü. Öğleden sonra hareketlenmeye başlayan caddeler, gece geç saatlerde çok kalabalık oluyor.

Dongdaemun Design Plaza, uzay gemisine benzeyen ilginç görünümüyle görenleri hayrete düşürüyor. Özellikle gece ışıklandırması görülmeye değer.

Dongdaemun Design Plaza’nın içine girdiğinizde birbirinden ilgi çekici objeleri görme şansınız var. Kore’nin ve Dünya’nın en ünlü tasarımcılarının eserlerini burada görebilirsiniz ve satın alabilirsiniz.
Sokak pazarları dışında, Seul’ün en büyük AVM’lerini yine Dongdaemun’da bulabilirsiniz.

6. Cheonggyecheon Stream

Han nehrinin küçük bir kolu olan Cheonggyecheo’da yürüyüş yapmak ve vakit geçirmek çok popüler. Koreliler günün stresini ve yorgunluğunu atmak için özellikle iş çıkışı burada vakit geçiriyorlar. Şehrin merkezinde bulunan Cheonggyecheon kanalı turistlerin de uğrak noktalarından biri. Bu bölge geceleri rengarenk ve ışıl ışıl oluyor. Kanalın çevresinde şık cafeler ve restaurantlar da bulunuyor.

7. Namdaemun Market

Namdaemun Market

Namdaemun Market, Seul’ün en ünlü ve büyük geleneksel pazarı. İlk defa 1367 yılında burada pazar kurulmaya başlanmış. Günümüzde yaklaşık olarak 10.000 dükkan burada hizmet veriyor.

Akşam üzeri, sabit dükkanların arasına el tezgahları kurulmaya başlanıyor. Kore’nin daha önce hiçbir yerde görmediğimiz geleneksel lezzetleri, ginseng gibi doğal bitkiler, ünlü marka çantaların benzerleri, takılar, hediyelik tişörtler gibi bir çok şeyi burada bulabilirsiniz.

Namdaeumun’un bir özelliği de biraz da olsa pazarlık yapma imkanınızın olması.
Namdaemun Market, Seul’de görülmeden dönülmemesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor.

8. Seul Insadong

Kore’ye özgü geleneksel bir şeyler almak için, en uygun yerlerden biri Insa-dong. Antikacılar, sanat galerileri, hediyelik eşya dükkanları, el sanatları, porselenler ve daha fazlası… Aradığınız bir çok şeyi Insa-dong’ta bulabilirsiniz. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız yerlerden biri olan Insa-dong, Seul’de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Burada en ilgi çekici yerlerden biri 3 katlı alışveriş merkezinin de bulunduğu Ssamzie-gil alışveriş merkezi. Kore’ye özgü bir çok hediyelik eşya, el sanatları, takı ve aksesuar dükkanlarını burada görebilirsiniz.

Insa-dong bölgesinde Pazar günleri bir çok yol trafiğe kapatılıyor. Eğer imkanınız varsa, özellikle Pazar gününüzü bu bölgeye ayırabilirsiniz. Sokaklar daha da hareketli oluyor. Geleneksel Kore yemeklerini denemek isterseniz Insa-dong’ta ara sokaklara uğrayın derim. Burası yeme-içme konusunda da çok zengin.

9. Gangnam Bölgesi

Gangnam

Seul, Han Nehri tarafından ikiye ayrılıyor. Nehrin kuzeyinde kalan bölümde Seul’ün tarihi ve eski mahalleleri, güneyinde ise Gangnam olarak bilinen yeni ve modern Gangnam yer alıyor.

Yüksek gökdelenler, modern binalar, geniş caddeler kısaca K-Pop kültürüne ait her şeyi Gangnam’da görebilirsiniz. Buraya gelmeden önce Gangnam’ın çok büyük bir bölge olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Her tarafını gezmek istiyorum derseniz, yürüyerek 1 gününüzü alabilir. En iyisi belediye otobüsleri ile sokaklarda bir süre ilerleyip, beğendiğiniz yerde inip yürümeniz. Bu şekilde bile yarım gününüzü alıyor diyebilirim. Ünlü K-Pop yolunu mutlaka görün.

Gangnam Style ikonu ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin. Fransız stili, kek, kruvasan, pasta, ekmek, peynir ve sandviç satan dükkanları burada görebilirsiniz. Özellikle peynir Kore’de çok az bulunuyor. Canınız çekerse aklınızda bulunsun.

10. Itaewon

Itaewon

Seul’ün kültürel açıdan en zengin yerlerinden biri Itaewon. Seul’de yabancılar Itaewon’da yaşıyor. Amerikalı, Türk, Meksikalı her milletten insanı burada görebilirsiniz. Seul’de bulunan Amerikan Askerleri genellikle Itaewon’da yaşıyor. Böyle olunca Meksika, Amerikan bir çok farklı restaurant burada açılmış. Hatta Türk baklavacı bile gördük.

Teknolojiye ve sanata meraklıysanız, Itaewon’daki Samsung Museum’u mutlaka ziyaret edin. Şehrin en ilgi çekici yerlerinden biri.

Seul’de özellikle Myeongdong Alışveriş bölgesine yakın otel seçmenizi öneririm. Burası şehrin tarihi yerlerine oldukça yakın ve ulaşımı kolay. Insadong bölgesi de aynı şekilde her yere yakın. Metro istasyonlarına yakın yer seçmeye çalışın. Şehirde metro ile ulaşım çok kolay olduğundan zorluk çekmezsiniz.

Seul’de nerede ne yenir

Kore’de bizim en sevdiğimiz şey Korean Barbecue oldu diyebilirim. Bir çok yerde Korean Barbecue yapan restaurantları görebilirsiniz. Buralarda menüden etinizin çeşidini, sosunu ve gramajını seçebiliyorsunuz.

Masadaki ocağı yakıp istediğiniz kadar pişirin sonra afiyetle yiyin. Kore’nin olmazsa olmazları arasında bulunan Kimchi’yi mutlaka deneyin. Bir çeşit acılı lahana turşusu olan Kimchi hemen her öğün yeniliyor. Sabah kahvaltılarında bile servis ediliyor. Onlarca çeşidi olduğu söylendi. Koreliler çok seviyorlar.

Kore Mutfağı dışında da Mc Donalds, Starbucks gibi fast food zincirleri Seul’de var. Ayrıca Fransız hamur işleri satan fırınları da bir çok yerde görebilirsiniz. Itaewon’da karşımıza çıkan Meksika Restaurantını da tavsiye ederiz.

Seul’e Nasıl Gidilir

İstanbul’dan Seul’e THY’nin direk uçak seferleri bulunuyor. İstanbul’dan Seul’e yaklaşık 12 saatte gidebilirsiniz. Ayrıca Korean Airways’in düzenlediği direkt uçak seferleri ile de gidebilirsiniz. İki şehrin arasındaki saat farkı ise 7.

En ucuz Seul uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Seul’de ulaşım çok rahat. Metro ile her yere ulaşabilirsiniz. Neredeyse her yere metro hatları yapmışlar. Metrolar çok sık geliyor. Fazla kalabalık olmuyor. Metroda herkes birbirine karşı çok saygılı.

Yaşlı ve engelliler için ayrılmış yerler boş olsa dahi kimse oturmuyor. Hiç itiş kakış yaşamıyorsunuz. Metro gelince herkes inenlere yol veriyor, sonra birer birer içeri giriyorlar. Metrolar güvenli, en azından biz hiç sorun yaşamadık. Metro biletini binmeden önce makinalardan alabilirsiniz. Otobüs biletini şoförden alabilirsiniz.

Seul’de iki büyük havaalanı var; Incheon ve Gimpho. Incheon biraz uzak, Gimpho şehre daha yakın. Incheon ve Gimpho havaalanlarından şehre gitmek için havaalanı limuzini denen otobüsleri kullanabilirsiniz. Havalanında turizm ofisine kalacağınız yerin adresini veya otelin adını söylerseniz, size en uygun yol tarifini yapıyorlar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here