Uçak Bileti

Teknoloji ve geleneksel yaşamın birbiriyle iç içe geçtiği etkileyici bir Doğu Asya ülkesi olan Güney Kore, yaklaşık 51 milyon kişinin yaşadığı kalabalık ve hareketli bir coğrafya. İkinci Dünya Savaşı döneminde Kore’nin Güney ve Kuzey olmak üzere ikiye ayrılmasıyla meydana gelen bu ülke, 10 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık 13. şehri olan Seul’la da adından söz ettiriyor. İlginç gelenekleri, zengin kültürel dokusu ve leziz yemeklerin piştiği Asya mutfağıyla hafızalara kazınan bu ülkeyi keşfetmek için yola çıkın.

Güney Kore’de Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Bulguksa

Gyeongju şehrinde yer alan, 774 yılında inşa edilmiş bir Budist tapınağı olan Bulguksa, 1995 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Meditasyon yapmak isteyen ve Budist kesişlerle tanışmak isteyen gezginler için oldukça cezbedici olan bu yapı, mistik atmosferinin yanı sıra mimarisiyle de öne çıkıyor.

2. Andong Hahoe

Ülkenin en popüler festivallerinden biri olan Andong Uluslararası Maskeli Dans Festivali’nin düzenlendiği Andong Hahoe kasabası, bölgeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında. Özellikle festivalin düzenlendiği eylül ayında oldukça hareketli günler yaşanan bu kasaba 2010 yılından bu yana da UNESCO Dünya Mirası Listesinde.

3. Gyeongbokgung

Mobil Uygulama

Gyeongbokgung, 1395 yılında inşa edilen görkemli bir saray. Ülkenin başkenti olan Seul şehrinde bulunan Gyeongbokgung, Joseon Hanedanı tarafından inşa edilen Beş Büyük Saray’ın en büyüğü olarak da biliniyor. 1990 yılında restore edilen bu yapı, yolu Seul’den geçen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

4. N Seul Kulesi

N Seul Kulesi, 236 metrelik yüksekliğiyle Seul şehir manzarasının en iyi izlenebildiği yerlerin başında geliyor. Geceleri ışıklandırmanın etkisiyle ışıl ışıl bir görünüme kavuşan bu seyir ve televizyon kulesinde, restoran, kafe, müze ve hediyelik eşya dükkanı gibi yerler de bulunuyor.

5. Halla Dağı

Sönmüş bir volkanik dağ olan Halla Dağı, iki bin 744 metreyi bulan yüksekliği ile ülkenin en yüksek dağı unvanını taşıyor. Çevresi Halla Dağı Milli Parkı ile çevrili olan bu dağ, doğa yürüyüşleri, tırmanış, kamp gibi etkinlikler için uygun yapısıyla doğa aşığı turistler arasında oldukça popüler.

6. Seoraksan

Taebaek sıradağlarının en yüksek dağı olarak bilinen Seoraksan, bin 708 metre yüksekliğe sahip. Seoraksan Milli Parkı sınırlarında konumlanan bu dağ, doğa aşığı ve maceraperest turistlerin gözde rotalarından. Özellikle sonbahar döneminde oldukça kalabalık olan milli park ve dağ çevresinde şahane manzaralar görebilirsiniz.

Türkiye’den yapılan aktarmasız uçuşlarla gidilebilen bu Asya ülkesi, Türk vatandaşlarından vize de istemiyor. Yani bavulunuzu ve Güney Kore uçak biletinizi hazırladıktan sonra bu ülkeye gitmek için fazla bir şey yapmanıza gerek yok.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here