Uçak Bileti

Aile bireylerinin bir arada keyifle vakit geçirdiği, yeni seyahat planlarının yapıldığı Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma günü bitiyor. Pazartesi ve Salı günleri de tatil ilan edilirse Ramazan Bayramı tatili önceki ve sonraki hafta sonları ile beraber 9 günlük bir fırsat yaratacak. Tatil için fırsat arayan ve yıl içerisinde zaman darlığından plan yapamayanlar için Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir sorusu oldukça heyecan verici. Bu tatil doğru değerlendirildiğinde çok verimli bir seyahate dönüşebilir. 😊

Ramazan Bayramı’nda Gidilebilecek Yerler

2024 Ramazan Bayramı tatili şuan için Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri. Hafta sonu ile tam 5 gün yapıyor. Bir de Pazartesi ve Salı da tatil ilan edilirse değmeyin keyfimize. 9 günlük bir tatil herkese ilaç gibi gelir. Ancak uzatılmasa dahi 5 gün de yurt içinde ya da yurt dışında bir yerlere kaçmak için ideal bir süre. 5 yurtiçi 5 yurtdışı olmak üzere 10 destinasyon tavsiyem var. Hadi sizin için seçtiğim destinasyonlara göz atalım.

1. Aydın

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir Aydın

Aydın, tarih, doğa ve kültürün mükemmel bir harmanı. Antik kentleriyle ünlü şehirde Didim’deki Apollon Tapınağı, Söke’deki Miletos, Priene Antik Kenti, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’nin gözbebeği Afrodisyas gibi tarihi yerler ve daha keşfedilecek nice güzelliğe sahip. Üstelik bahar aylarında doğanın uyanışıyla birlikte buraları görmelisiniz, papatyaların bürüdüğü çimenler arasındaki tarihi kalıntılar eşsiz görünüyor. Büyük Menderes Deltası’nda kuş gözlemciliği yapabilir, Güzelçamlı’da tertemiz plajlarda güneşlenebilirsiniz. Gitmişken rotanıza tarihi Doğanbey Köyü’nü de dahil etmeyi ihmal etmeyin.

Aydın Gezilecek Yerler

Mobil Uygulama
  1. Kuşadası
  2. Dilek Yarımadası Milli Parkı
  3. Zeus Mağarası
  4. Priene Antik Kenti
  5. Milet Ören Yeri ve Müzesi
  6. Didim
  7. Apollon Tapınağı
  8. Bafa Gölü
  9. Nysa Antik Kenti
  10. Afrodisias Ören Yeri
  11. Arapapıştı Kanyonu

Aydın otobüs bileti seçenekleri web sitemizde.

2. Şanlıurfa

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir Şanlıurfa

Nisan ayında Şanlıurfa, hafif esen bahar rüzgarlarıyla canlanırken, mistik atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu keşfetmek için ilk durağınız Göbekli Tepe olmalı. Ardından, Balıklıgöl’e giderek efsanelere konu olan bu kutsal suyun etrafında dolaşabilir ve tarihi Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret edebilirsiniz. Şanlıurfa’nın dar sokaklarında dolaşarak tarihi konakları ve çarşıları keşfedebilir, yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Gümrük Han’da fıstıklı menengiç içmeyi ve sıra gecesinde kurtlarınızı dökmeyi ihmal etmeyin.

Şanlıurfa Gezilecek Yerler

  1. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
  2. Haleplibahçe Mozaik Müzesi
  3. Kızılkoyun Mağaraları
  4. Balıklıgöl
  5. Ayn Zeliha Gölü
  6. Rizvaniye Camii
  7. Halil’ür Rahman Camii
  8. Mevlid-i Halil (Dergah) Camii ve Mağarası (Hz. İbrahim’in Doğduğu Makam)
  9. Urfa Kalesi
  10. Gümrük Hanı
  11. Müslüm Gürses Müzesi
  12. Kurtuluş Müzesi
  13. Mutfak Müzesi
  14. İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi
  15. Urfa Kent Müzesi
  16. Eyüp Peygamber Makamı ve Camii
  17. Göbeklitepe
  18. Harran Ören Yeri
  19. Harran Kümbet Evleri
  20. Bazda Mağaraları
  21. Han El Barur Kervansarayı
  22. Şuayb Antik Şehri
  23. Soğmatar Antik Kenti
  24. Halfeti

Şanlıurfa uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

3. Kapadokya

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir Kapadokya

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarının görüldüğü Kapadokya, Türkiye’nin yurt dışında en tanınan destinasyonları arasında. Erciyes ve Hasan dağlarındaki volkanik hareketler sırasında püsküren lavların binlerce yıl boyunca rüzgar ve yağmurun aşındırmasıyla oluşan peri bacaları, yeraltı şehirleri, kayalara oyulan evler ve otelleri ile Kapadokya unutulmaz bir deneyim sunuyor. Sıcak hava balonları ile Kapadokya coğrafyasının üzerinde gerçekleştirilen uçuşlar heyecan verici.

Kapadokya Gezilecek Yerler

  1. Göreme Açık Hava Müzesi
  2. Peri Bacaları
  3. Uçhisar Kalesi
  4. Zelve Açık Hava Müzesi
  5. Avanos
  6. Ürgün
  7. Başabağ Vadisi
  8. Güvercinlik Vadisi

Nevşehir uçak bileti seçenekleri ve kampanyalarına göz atın. Bayram tatilinde Kapadokya’ya gitmek istiyorsanız en uygun Nevşehir uçak biletlerini Turna.com’da bulabilirsiniz.

4. Sinop

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir Sinop

Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir sorusunun en güzel cevaplarından biri Sinop. Şehrin en ünlü noktalarından biri, tarihi Sinop Kalesi. Deniz kenarında yer alan bu kale, panoramik manzarası ve tarihi dokusuyla göz kamaştırıyor. Ayrıca, Pervane Medresesi ve Sinop Cezaevi Müzesi gibi tarihi yapıları ziyaret ederek şehrin zengin geçmişini keşfedebilirsiniz. Sinop’un doğal güzelliklerinden Hamsilos Koyu’ nu ziyaret etmeden dönmeyin. Türkiye’nin tek fiyordu olarak bilinen bu doğa harikası, turkuaz renkli denizi ve çevresindeki yeşilliklerle göz alıcı bir manzara sunuyor. Acıktığınızda Sinop mantısıyla ziyafet çekmeyi, çayla nokul keyfi yapmayı ihmal etmeyin.

Sinop Gezilecek Yerler

  1. Sinop Kalesi
  2. Pervane Medresesi
  3. Sinop Cezaevi Müzesi
  4. Hamsilos Koyu
  5. Balatlar Kilisesi
  6. Erfelek Şelaleleri
  7. Boyabat Kalesi
  8. Gerze Sahili

Sinop uçak bileti seçenekleri web sitemizde.

5. Kütahya

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir Kütahya

Kütahya, tarihi geçmişiyle meşhur olan çini ve seramik üretimiyle tanınıyor. Kütahya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Kütahya Kalesi, Kütahya Çini Müzesi, Aizonai Antik Kenti yer alıyor. Şehrin tarihi sokaklarında dolaşabilir, Osmanlı dönemine ait yapıları keşfedebilir ve yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca, çevrede bulunan Frig Vadisi’ni ziyaret ederek doğal güzelliklerin içinde huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Kütahya, benzersiz mimarisi, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle unutulmaz bir Ramazan Bayramı tatili sunabilir.

Kütahya Gezilecek Yerler

  1. Aizanoi Antik Kenti
  2. Kütahya Kalesi
  3. Çinili Cami
  4. Kütahya Ulu Camii
  5. Kütahya Saat Kulesi
  6. Tarihi Kütahya Evleri
  7. Kütahya Arkeoloji Müzesi
  8. Kütahya Çini Müzesi
  9. Dönenler Mevlevihanesi ve Camii
  10. Lajos Kossuth Müzesi
  11. Dumlupınar Şehitliği
  12. Mızık Çamı
  13. 1000 Yıllık Kestane Ağacı
  14. Domaniç Ormanları
  15. Frig Vadisi

Kütahya otobüs bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

6. Kutaisi, Gürcistan

Kutaisi

Gürcistan’ın mistik ve tarihi atmosferiyle çevrili Kutaisi, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Şehir, zengin tarihi geçmişiyle ve etkileyici doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Kutaisi’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Gelati Manastırı bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu manastır, ortaçağ Gürcü mimarisi ve sanatının en ihtişamlı örneklerinden biri. Ayrıca, Bagrati Katedrali de şehirdeki önemli tarihi yapılar arasında. Bu şehre bir şans verin.

Kutaisi Gezilecek Yerler

  1. Bagrati Katedrali
  2. Okatse Kanyonu
  3. Colchis Çeşmesi
  4. Sataplia Mağarası
  5. Gelati Manastırı
  6. Prometheus Mağarası
  7. Motsameta Manastırı
  8. Kutaisi Botanik Bahçesi

Kutaisi uçak bileti seçeneklerine göz atarak seyahatinizi hayata geçirebilirsiniz. Ramazan Bayramı tatilinde Gürcistan’a uçak bileti arıyorsanız, size en yakın havalimanından uçak bileti arayabilirsiniz; Turna.com’un Akıllı Uçuşlar özelliğinde belki daha ucuz bir bilet bulabilirsiniz.

7. Ksamil, Arnavutluk

Ksamil

Ksamil, eşsiz doğal güzellikleri ve turkuaz renkli deniziyle Arnavutluk’un gizli cennetlerinden biri. Bu küçük sahil kasabası, üç küçük adadan oluşan Ksamil Adalarına sahip. Berrak sularında yüzme, şnorkelle dalış ve kano gibi su sporlarıyla vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca, Butrint Antik Kenti’ni ziyaret etmek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu antik yerde tarihle iç içe bir yolculuğa çıkmak için harika bir fırsat. Bu huzurlu sahil kasabası, dinlenmek ve denizle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon.

Ksamil Gezilecek Yerler

  1. Ksamil Adaları
  2. Butrint Antik Kenti
  3. Syri i Kalter
  4. Pulebardha Plajı

Arnavutluk uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

8. Şarm El Şeyh, Mısır

Şarm El Şeyh

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir sorusuna bence muazzam bir seçenek Şarm El Şeyh. Güneşin, denizin ve eğlencenin tadını çıkarmak için mükemmel bir destinasyon. Bu güzel tatil beldesi, kristal berraklığında suları, muhteşem mercan resifleri ve beyaz kumlu plajlarıyla ünlü. Ras Muhammad Ulusal Parkı’nda şnorkelle ya da tüplü dalış yaparak eşsiz deniz yaşamını keşfedebilirsiniz. Ülkemizde havaların serin olduğu dönemlerde yaz tatili için Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki bu muhteşem şehrini mutlaka değerlendirin. Üstelik Şarm’a vizesiz gidiliyor.

Şarm El Şeyh Gezilecek Yerler

  1. Ras Muhammad Ulusal Parkı
  2. Tiran Adası
  3. Naama Körfezi
  4. Soho Meydanı
  5. Old Market
  6. Dahab
  7. Sinai Dağı

Şarm El Şeyh uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

9. Üsküp, Makedonya

Üsküp

Makedonya’nın başkenti Üsküp, 500 yıllık Osmanlı egemenliğinin izlerini taşıyan, Balkan coğrafyasında çok kültürlülüğü simgeleyen bir şehir. Vizesiz seyahat avantajı ile İstanbul’dan uçakla 1,5 saatte ulaşılabilen şehir, aynı zamanda Balkan coğrafyasındaki diğer şehirleri ve ülkeleri keşfetmek için iyi bir başlangıç noktası.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten başlayarak Ohrid, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Kosova ve Bosna-Hersek’i kapsayan uzun bir Balkan rotası yapılabiliyor. 9 günlük bayram tatilinde Balkan coğrafyasını keşfetmek iyi bir seçenek olabilir.

Üsküp Gezilecek Yerler

  1. Makedonya Meydanı
  2. Taş Köprü
  3. Skopje Kalesi
  4. Anavatan Anıtı
  5. Yeni Osmanlı Çarşısı
  6. Makedonya Milli Müzesi
  7. Vardar Nehri

Üsküp uçak bileti seçeneklerine göz atın.

10. Atina, Yunanistan

Atina

Komşumuz Yunanistan’ın başkenti Atina, köklü bir tarihe geçmişe sahip. Şehrin dört bir yanında Yunan medeniyetinin izleri görülüyor. Müzeler, ören yerleri, anıtlar ve hareketli meydanlar zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Atina aynı zamanda şehir merkezine en fazla 1 saat uzaklıktaki onlarca plajı ve renkli sahil kasabalarıyla da yaz alternatifi sunan bir şehir. 9 günlük bayram tatilinde Atina’da kültür ve tarih turu yapıp, Ege’nin serin sularını keşfetmek, leziz Akdeniz mutfağının tadını çıkarmak çok mantıklı.

Atina Gezilecek Yerler

  1. Akropolis
  2. Erekhtheion Tapınağı
  3. Ulusal Arkeoloji Müzesi
  4. Lycabettus Tepesi
  5. Omonoia Meydanı
  6. Parliament Building ve Syntagma Meydanı
  7. Panathenaic Stadyumu

Atina uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

Ramazan Bayramı Tatilinde Nereye Gidilir önerilerim umarım size fikir verebilmiştir. Şimdiden muhteşem bir tatil dilerim.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here