Uçak Bileti

Dünya, her yeni dakika ilginç bilgilerle şaşırtmaya devam ediyor. Sık seyahat eden kişilerin tanık olduğu ilginç deneyimlerin yanında sosyal medya ve geleneksel medya kanalları aracılığıyla öğrendiğimiz bazı tuhaf bilgiler dünyanın aslında ne kadar zengin bir yer olduğunun en samimi göstergesi. Koydukları kural ve kanuni düzenlemelerle hem kendi vatandaşlarına hem de ülkelerini ziyaret edenlere bazı kısıtlamalar getiren ülkelerden en ilginç kuralları okuyunca bu yerlere gitme konusundaki fikrinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. İşte dünyadaki ülkelerin tuhaf kuralları

Ülkelerin İlginç Kuralları

Dünya üzerindeki ülkelerin tuhaf kuralları için hazır olun! Bu kurallar sizi hem güldürecek hem de epey şaşırtacak türden! Bir ülke düşünün, evcil farelerin yalnız yaşamasını yasaklayan! İşte İsviçre ve tuhaf kurallarından yalnızca biri. 😂

Fransa’nın Wi-Fi ağlarında şifre zorunluluğu, biraz gizemli değil mi? Peki ya Malezya’da kauçuk ağaçlarına zarar vermek yasaksa? Belki de en garibi Kanada’da, çatınızı karla temizlemediğinizde para cezası almanızdır! Bu tuhaf kuralların gerisinde yatan nedenleri merak etmemek elde değil. Ülkelerin tuhaf kuralları, dünyanın ne kadar çeşitli ve ilginç olduğunu gösteriyor. Bize de bu dünyayı keşfetmek kalıyor.

1. Oyun Yasağı, Yunanistan

Ülkelerin Tuhaf Kuralları

Bir dönem kumar kapsamında değerlendirildiği için bilgisayar oyunları oynanmasına kısıtlama getirilen Yunanistan’da açık alanlarda playstation, xbox ve bilgisayar oyunlarının oynanması yasak. Kumar ve bahis oyunlarının daha çok internet kafeler aracılığı ile yaygınlaştırıldığı düşünülen ülkede bu durumun önüne geçebilmek için sık sık internet kafe baskınları yapılıyor.

Mobil Uygulama

Yunanistan uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

2. Sakız Yasağı, Singapur

Dünyada en çok takdir gören yasaklardan biri olan sakız yasağı Singapur’un dünyaca en çok tanınan yasal düzenlemelerinden. Çevre kirliliği ile mücadele kapsamında getirilen yasak nedeniyle bu ülkeye sakız sokmak, sakız çiğnemek ve sakız bulundurmak yasak. 1994 yılında çıkarılan yasaya göre insanlar yalnızca doktor reçetesi aracılığı ile sakız alabiliyor. Katı kuralları olan ülkeler içinde Singapur şüphesiz üst sıralarda.

Singapur uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

3. Güvercin Besleme Yasağı, Venedik

Ülkelerin Tuhaf Kuralları Güvercin besleme

Güvercin dışkısının tarihi yapılara zarar vermesi nedeniyle İtalya’nın birçok kentinde güvercin beslemek yasak. Binaların saçaklarında güvercin ve kuşların tünemesini engellemek için sivri cisimler yerleştirilmiş durumda. Özellikle Venedik gibi turistik şehirlerde güvercin beslemeye karşı sıkı tedbir ve ceza mekanizması uygulanıyor. Güvercin beslemenin cezası 400 ile 500 € arasında değişiyor.

Venedik uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

4. Lolipop Yasağı, ABD

Ülkelerin Tuhaf Kuralları lolipop yasağı


Dünyada yasak olan şeyler
denildiğinde lolipop gelir miydi aklınıza? Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletinde lolipop tüketmek yasak. Çocukların can güvenliği ve lolipopa bağlı ölümlerin engellenmesi adına getirilen yasak nedeniyle eyalet genelinde bu yasak sıkı bir şekilde denetleniyor.

ABD uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

5. Kumar Yasağı, Monaco

Kumar Yasağı, Monaco

Dünyada en çok kumar oynanan destinasyonlar arasında bulunan Monaco’da yerel halk kumar oynayamıyor. Dünya jet sosyetesinin tercih ettiği, ihtişamlı kumarhaneleriyle tanınan bu şehir devletinde kumarhaneler yerel halka kapalı. Yasağa aykırı davranışlarda para cezası bir hayli yüksek.

6. Tren İstasyonlarında Öpüşme Yasağı, Fransa

Tren İstasyonlarında Öpüşme Yasağı, Fransa

Fransa’da öpüşmek oldukça yaygın bir görüntü olabilir, ancak bu romantizm tren istasyonlarına girdiğinizde biraz durabilir! Çünkü Fransa’da, tren istasyonlarında öpüşmek yasak! Bu tuhaf kural, genellikle yerel halkın ve turistlerin gözünden kaçan bir detay olsa da, Fransız demiryolu yetkilileri, istasyonların sakin ve düzenli olmasını sağlamak için bu kuralı uyguluyorlar.

Fransa uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

7. Paraya Basma Yasağı, Tayland

Paraya Basma Yasağı, Tayland


Dünyadaki ilginç yasaklar ve nedenleri
bizi şaşırtmaya devam ediyor. Tayland’da, banknotların üzerine basmak veya üzerine yazı yazmak kesinlikle yasak. Bu hem Tayland Krallığı’na duyulan saygının bir ifadesi hem de paraların üzerinde önemli kişilerin görsellerinin yer alması. Bu yasağa uymamak, ciddi para cezası ve hatta hapis cezası ile sonuçlanabilir.

Tayland uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

8. Sifon Çekme Yasağı, İsviçre

Sifon Çekme Yasağı, İsviçre

En saçma yasaklar arasında yer alan “sifon çekme yasağı” bizde olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum. 😄 Evet, yanlış duymadınız! İsviçre’de bazı dağlık bölgelerde bulunan evlerde, gece yarısından sonra sifon çekmek yasak. Bu yasak, gece boyunca komşuların uykusunu kaçırmamak ve ortamı rahatsız etmemek için konulmuş. İsviçre’de yaşayanlar için normal bir durum olabilir, ancak bu kuralı bilmeyen bir turist için oldukça şaşırtıcı olabilir. İsviçre’nin bu tür detayları, ülkenin düzenine ve yaşam kalitesine olan önemini gösteriyor.

İsviçre uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

9. Ampul Değiştirme Yasağı, Avustralya

Ampul Değiştirme Yasağı, Avustralya

Avustralya’da, elektrik işlerini profesyonellere bırakma zorunluluğu bulunuyor. Yani, bir ampulü değiştirmek veya prizi tamir etmek gibi basit bir işlemi bile yapmak için lisanslı bir elektrikçi çağırmak gerekiyor. Bu kural, elektrik kazalarını ve yangın riskini en aza indirmek amacıyla konulmuş.

Avustralya uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Seyahat edeceğiniz ülkeyle ilgili araştırma yaparken vize, otel, yeme-içme ve görülmesi gereken noktaların yanında yasal düzenlemeler konusuna da dikkat etmeniz gerek. Hiç bilmediğiniz ve 40 yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek bir konu nedeniyle yüklü bir para cezası yemek moralinizi bozmasın, siz seyahatin keyfini çıkarın.

Hangi ülkede sakız çiğnemek yasak?

Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülkelerden biri Singapur. Singapur’da sakız çiğnemek, kamu alanlarında genellikle yasak ve sakız satışı da sınırlı.

Güney Kore’de dövme yasak mı?

Güney Kore’de dövme sanatı bir süre öncesine kadar yasal bir boşlukta kalmıştı ve sadece tıbbi amaçlar veya estetik cerrahi işlemler için kullanılabiliyordu. Ancak, 2016 yılında dövme yapma faaliyeti yasal hale geldi.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here