Uçak Bileti

Karadağ’ın başkenti Podgorica çok büyük ve gelişmiş bir Avrupa şehri olmasa da ziyaretçiler için gezip görülecek harika alternatifler sunuyor. Hızla gelişen bir şehir olan Podgorica’da yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor. Şehir Ribnica ve Moraca adlı iki nehrin birleştiği yerde kurulmuş. Podgorica şehri tarih boyunca İllyrian, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı egemenliğinde kaldıktan sonra 1878 yılında Karadağ’a bağlanmış. İkinci Dünya Savaşı sırasında çok hasar gören şehirde Osmanlı’dan sadece birkaç yapı ayakta kalabilmiş. Savaş sonrasında yani Yugoslavya döneminde ise yeniden yapılandırılmaya başlanmış ve hala devam ediyor.

Podgorica’da Görülmesi Gereken Yerler

1. Milenyum Köprüsü

Şehrin en yeni ve modern yapılarından olan Milenyum Köprüsü yapıldığı günden bugüne şehrin en önemli sembollerinden biri. Köprü üzerinde fotoğraf çektirmekse şehrin olmazsa olmazlarından.

2. Stara Varos

Şehrin Osmanlı döneminden kalan tarihi bölgesi olan Stara Varos’da, eski Türk evleri ve camiler gibi pek çok tarihi yapı görebilirsiniz.

3. Hercegovacka Caddesi

Podgorica’da gezip alışveriş yapabileceğiniz en önemli caddelerden biri olan Hercegovacka Caddesi üzerinde hem hediyelik eşya hem de giyim ve ayakkabı ürünleri alabileceğiniz çok sayıda mağaza bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama

4. St. George Kilisesi

Kentin en ilgi çekici dini yapılarından biri olarak kabul edilen St. George Kilisesi, dini kutlamalar ve ayinler sırasında oldukça kalabalık oluyor. Diğer zamanlarda ise daha sessiz ve sakin bir atmosferle ziyaretçilerini karşılıyor.

5. Kral Nikola Anıtı

Şehirde dolaşırken karşınıza çıkan ve Kral Nikola adına inşa edilen Kral Nikola Anıtı önünde fotoğraf çektirmek de Podgorica’da turistlerin gözdesi aktiviteler arasında.

6. Moraca Nehri

Şehrin yakınlarından geçen Moraca Nehri ve çevresini saran yemyeşil ormanda huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz. Karnı acıkanlar için nehir çevresinde piknik yapılabilecek ideal yerler de var.

7. Saat Kulesi

Kentte dünyanın en ilginç saat kulelerinden biri de var. Çünkü bu kulede saat yok. Osmanlılardan kalma bu ilginç Saat Kulesi önünde de anı olarak fotoğraf çektirebilirsiniz.

8. Skadar Gölü

Podgorica yakınlarında bulunan Skadar Gölü şehrin çevresinde gezinti ve piknik yapılabilecek ideal yerler arasında.

9. Ribnica Köprüsü

Şehir çevresinde görebileceğiniz en eski kalıntılardan biri olan bu Ribnica Köprüsü’nden geçerken şehrin çok eski dönemlere uzanan tarihini hissedeceksiniz.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Podgorica Havaalanı’na direkt seferleri bulunuyor. Uçuş süresi yaklaşık 1 saat 50 dakika. Bu güzel şehre komşu ülkeler üzerinden aktarmalı olarak gitmek de mümkün. Podgorica uçak bileti seçeneklerine göz atarak kenti tanımak ve keşfetmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Burnumuzun dibinde, bize çok yakın bir kültür olmasına rağmen, Balkanları yeterince tanımadığımızı düşünüyorum.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here