Uçak Bileti

Antik Çağlara dek uzanan köklü geçmişi, görkemli tapınakları ve tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleriyle de baş döndüren bir Orta Doğu ülkesi olan Ürdün, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Türkiye’den direkt uçuş imkanı olduğu için Türk turistlerin de en sık ziyaret ettiği coğrafyalar arasında bulunan Ürdün, yeni maceralar yaşayabileceğiniz harika bir seyahat rotası. İşte Ürdün’de görebileceğiniz yerlerden bazıları.

Ürdün’de Görebileceğiniz 4 Yer

1. Petra Antik Şehri

Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen ve 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesinde yer alan Petra Antik Şehri, ülkenin en popüler ziyaret noktası konumunda. Lut Gölü’nden Akabe Körfezine kadar uzanan geniş bir alanda bulunan bu antik kent, mistik atmosferiyle pek çok filme de ev sahipliği yaptı. Devasa kayalar arasındaki bu antik kenti ünlü yapan özelliklerinden biri de güneş ışınlarının düşme açısına göre kırmızı, pembe ve turuncu renklere bürünmesi.

2. Lut Gölü

Deniz seviyesinin 430 metre altında kaldığı için dünyanın en alçak gölü olarak bilinen Lut Gölü, tuzluluk oranının yüksekliğiyle de dünyanın en tuzlu üçüncü gölü konumunda. Tuzluluk oranının yüksekliği nedeniyle özellikle kıyıya yakın bölümlerde suyun dibine batmanın neredeyse imkansız hale geldiği Lut Gölü, bu özelliği nedeniyle Ölü Deniz olarak da anılıyor. Yaklaşık 600 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu gölü ve enfes manzarasını görmeden Ürdün’den ayrılmamalısınız.

Mobil Uygulama

3. Wadi Rum

Bedevi kültürüne tanık olabileceğiniz muhteşem bir vadi olan Wadi Rum’a gittiğinizde bedevi çadırlarında konaklamalı turlara katılabilirsiniz. Çöl safarisi yaparak seyahatinize macera ve eğlence de katabileceğiniz bu vadi, gündüz enerji dolu zamanlar geçirmenizi sağlarken, gece yıldızların çıkmasıyla birlikte bambaşka bir görüntüye kavuşuyor. Şehrin ışıklarından uzakta yıldızların altında romantik ve huzurlu anlar geçirme şansını yakalamak için Wadi Rum’a mutlaka gitmelisiniz.

4. Aqaba

Kızıldeniz kıyısında yer alan Aqaba şehri, yaz döneminde bölgeye gelen turistlerin gözde ziyaret yerlerinden biri. Kızıldeniz’in rengarenk sualtı yaşamını keşfedebileceğiniz bir dalış macerası için de oldukça uygun olan bu şehirde, güzel havanın ve muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Aqaba şehrine gittiğinizde tazecik deniz mahsullerinin süslediği harika bir akşam yemeği yemeyi de ihmal etmeyin.

Eğer siz de Ürdün sokaklarında keyif dolu zamanlar yaşamak istiyorsanız, Ürdün uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’den Ürdün’e gidecek ziyaretçiler 90 günü aşmayan seyahatleri süresince vize uygulamasından muaf olduğu için yorucu vize işlemleriyle uğraşmanıza da gerek yok.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here