Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri‘nin Oregon eyaletinin en büyük şehirlerinden Portland, alışveriş merkezleri, dünya mutfağından lezzetler sunan restoran ve kafeleri, yemyeşil dokuya sahip şehir parkları, zengin kültür sanat yaşamı ve hoş müzeleri ile ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunan bir kent.

Willamette Nehri’nin ikiye böldüğü Portland, gül şehri olarak da biliniyor. 1907 yılından bu yana kentte düzenlenen gül festivalinden dolayı bu unvanı sonuna kadar hak eden şehirde haziran ayında düzenlenen bu festivale 500 binden fazla kişi katılıyor. Seyahat etmeyi seviyorsanız Portland uçak bileti alarak bu şehri keşfetmek için ilk adımı atabilir, seyahat planınızı hayata geçirebilirsiniz.

Portland’da Yapılacak En İyi Şeyler

1. Washington Park

Portland’ın en eski parklarından Washington Park, 1891 yılına uzanan tarihi geçmişe sahip. Kente gelen ziyaretçilerin ilk ziyaret ettiği yerlerden olan park, Japon bahçesi, gül bahçesi ve sayısız çeşmesiyle meşhur.

Mobil Uygulama

2. Pearl District (İnci Bölgesi)

Sanat galerileri, restoran ve kafeler, lüks mağazalar Portland’ın Pearl District bölgesinde. İş merkezlerinin de sıralandığı İnci Bölgesi aynı zamanda dünyanın en büyük kitap satıcısı Powell’ın da yer aldığı nokta.

3. Oregon Hayvanat Bahçesi

Oregon Hayvanat Bahçesi olarak da bilinen Portland Hayvanat Bahçesi, 1888 yılından bu yana ziyarete açık. Günümüzde 1800’den fazla hayvan ve 250’den fazla türe ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde nesli tükenmekte olan birçok türü görebilirsiniz.

4. Lan Su Çin Bahçesi

Lan Su Çin Bahçesi, doğa severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir durak. Kentin birçok noktasında bulunan parklar özgün peyzaj düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. Portland’ın Çin’deki kardeş şehri Suzhou’dan gelen sanatçıların hayat verdiği Lan Su Çin Bahçesi, endemik bitki türleri ve su orkideleriyle tanınıyor.

5. Pittock Mansion (Pittock Yalısı)

Adı Portland ile özdeşleşen Gazeteci Henry Pittock’un 1909 yılında inşa etmeye başladığı Rönesans tarzındaki şatosu, günümüzde şehrin turistik çekim merkezlerinden biri. 1919’da tamamlanan şatonun 46 odası bulunuyor. 1964’te kapsamlı bir restorasyonla yeniden düzenlenen şato, şehrin uğrak noktalarından.

6. Oregon Bilim ve Endüstri Müzesi

Oregon Bilim ve Endüstri Müzesi, OMSI kısaltmasıyla biliniyor. Bilim tutkunlarının gözdesi olan bu müzede doğa, endüstri konularında sürekli ve süreli sergiler düzenleniyor. Hayvanat bahçesinin yanında olan müze her iki mekanı da ziyaret etmek isteyenler için avantaj sağlıyor.

7. Portland Cumartesi Pazarı

Yerel kültürü deneyimlemek ve alışverişten hoşlananların adresi Portland Cumartesi Pazarı. Mart’tan Aralık’a kadar açık olan pazar yeri açık olduğu süre boyunca 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. 350’den fazla satıcının bulunduğu bu pazar Waterfront Park’ta yalnızca pazar günleri açık.

8. Grotto Bahçeleri

Portland’da şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin buluştuğu Grotto Bahçeleri, 1924’den bu yana doğayla baş başa huzurlu bir yer olarak ziyarete açık.

9. Portland Gök Treni

Şehrin 150 metre üstünden, Portland’a kuş bakışı bakma imkanı sunan Portland Gök Treni, heyecan verici bir deneyim sunuyor. 4 dakikalık yolculukta şehir manzarasını izleyebileceğiniz bu tren şehrin olmazsa olmazlarından.

10. Forest Park (Orman Parkı)

Portland, doğayla barışık bir kent. Forest Park, şehrin doğayla iç içe kimliğine katkı sunan noktalardan. Amerika’daki en büyük şehir parklarından Forest Park, 1948’den bu yana ziyarete açık. Doğa yürüyüşü ve binicilik için 80 milden uzun parkura sahip.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here