Uçak Bileti

Göz alıcı doğal güzelliklerle dolu bir ülke olan Peru, dünyanın en bakir bölgelerinden biri. Etrafı yağmur ormanlarıyla çevrili ülkede, sahiller, antik kentler ve etkileyici mimari yapılar da görenleri kendine hayran bırakıyor. Siz de bu Güney Amerika ülkesini ziyaret ederek birbirinden muhteşem güzelliklerini görüp, ülkenin hoş atmosferiyle bütünleşebilirsiniz.

Peru’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Nazca Çizgileri

Peru her yıl Nazca Çizgilerini görmek için ülkeye gelen milyonlarca turisti ağırlıyor. Nazca Çölü’nde yer alan bu gizemli çizgiler, bazı canlı biçimlerini ya da geometrik şekilleri betimliyor. Bazıları kilometrelerce uzunlukta olan bu çizgileri görmek için gezi uçaklarıyla yapılan 15-30 dakikalık turlara katılabilirsiniz.

2. Plaza de Armas

Plaza de Mayor adıyla da anılan Plaza de Armas, 1991 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde. Şehrin ana meydanı olduğu için her daim kalabalık ve hareketli olan bu meydan çevresinde yer alan Koloniyel tarzı binalarla da öne çıkıyor. Yolunuz bu meydana düştüğünde Hükümet Sarayı ve San Francisko Manastırı gibi yerleri ziyaret etmeyi de unutmayın.

Mobil Uygulama

3. Lima Katedrali

Barok tarzı mimarisiyle şehrin en etkileyici mimari yapılarından biri olan Lima Katedrali, haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık. Plaze de Armas çevresinde konumlanan bu katedralin önünde de Lima şehrinin kurucusu olan Pizarro’nun heykeli bulunuyor.

4. Palacio de Gobierno

Günümüzde Hükümet Sarayı olarak kullanılan Palacio de Gobierno (Pizarro Sarayı), 1600’lü yıllardan bu yana şehrin en ünlü yapıları arasında. Lima şehrinde Plaza de Armas yakınlarında inşa edilen bu yapı mimarisi ve görünümüyle şehrin görülmeye değer nokatalarından biri.

5. Coricancha Güneş Tapınağı

Cusco şehrinde yer alan Coricancha Güneş Tapınağı İnkalar tarafından Güneş Tanrısı İnti adına yapılmış. İnkalar imparatorlarını “Güneş’in Oğlu” olarak gördüğü için bu tapınağın duvarları ve zemini altınla kaplıymış ama burayı kiliseye çeviren İspanyollar bu altınları alarak kendi ülkelerine götürmüş. Bu tapınak günümüzde ise müzeye dönüştürülmüş durumda.

Bonus: Miraores Bölgesi

Lima şehrinin en elit ve popüler noktalarından biri olan Miraores Bölgesi, şahane okyanus manzarası, hareketli sokakları, leziz yemekler tadabileceğiniz restoranları, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri ile ünlü. Konaklamak için de şehirdeki en güvenilir bölgeler arasında gösterilen Miraores’e uğradığınızda, Aşıklar Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Gece hayatı açısından da oldukça renkli bir atmosfere sahip olan bu Peru’da, publar ve gece kulüplerinin büyük kısmı sabaha kadar açık. Eğer siz de eğlence, doğa ve tarihi bir arada bulabileceğiniz bir tatil planlıyorsanız, Peru uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu harika ülkeyi keşfe başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here