Uçak Bileti

Gloucestershire bölgesinde yer alan ve ülkenin en büyük altıncı şehri olarak bilinen Bristolİngiltere’nin en çok ziyaret edilen yerleşim yerlerinden biri. Ülkeye rengarenk bir hava katan kültür sanat etkinlikleriyle hem yerel halkın hem de turistlerin ilgi odağı olan bu enfes şehirde yaklaşık bir milyon kişi yaşıyor. Bölgenin zengin kültürel dokusunu gözler önüne seren müzeleri, sakin ve dingin atmosferleriyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenleri bağrına basan şehir parkları ve eğlence dolu festivalleri ile adından söz ettiren bu yerleşim yeri Gloucestershire bölgesinin en önemli liman şehri olarak da biliniyor.

Bristol’de Görülmesi Gereken Yerler

1. Bristol Kalesi

Castle Park içinde yer alan bir 11. yüzyıl yapısı olan Bristol Kalesi, şehrin en popüler ziyaret noktaları arasında. Bazı bölümleri zamana yenik düşüp harap olsa da değerinden ve öneminden bir şey kaybetmeyen bu kaleyi görmeden şehirden ayrılmamalısınız.

2. Bristol Katedrali

İlgi çekici mimarisi sayesinde şehre gelen turistlerin beğenisini toplayan Bristol Katedrali‘nin temeli 12. yüzyılda atıldı. İlk inşa edildiği dönemden 19. yüzyıla dek manastır olarak kullanılan bu yapı, sonraki yıllarda ise katedral olarak hizmet vermeye devam etti.

Mobil Uygulama

3. Bristol Müzesi ve Sanat Galerisi

Birbirinden etkileyici koleksiyonlarının yanı sıra Barok tarzı mimarisiyle de öne çıkan Bristol Müzesi ve Sanat Galerisi, 1823 yılında inşa edildi. Arkeolojik eserler, yerel tarihi yansıtan parçalar ve sanat eserlerinden oluşan sayısız sergiye de ev sahipliği yapan bu galeri, şehrin görülmeye değer yerleri arasında.

4. Hayvanat Bahçesi

Dünyanın en eski beş hayvanat bahçesi arasında gösterilen Hayvanat Bahçesi, hayvanseverlerin ve çocuklu ailelerin vazgeçilmez ziyaret adreslerinden biri. 1830 yılında kurulan ve yüzlerce farklı tür hayvanın yaşadığı bu hayvanat bahçesi, çevresini saran yemyeşil bitki örtüsüyle de hayranlık uyandırıyor.

5. Clifton Suspension Köprüsü

Fotoğraf meraklılarının en sevdiği yapılardan biri olan Clifton Suspension Köprüsü (Clifton Suspension Bridge), 1836 yılında Brunell tarafından inşa edildi. Yaklaşık 412 metre uzunluğundaki bu görkemli yapı, şehrin en güzel ve etkileyici manzaralarından birini oluşturuyor.

6. Georgian House

Georgian House (Gürcü Evi), 19. yüzyılda inşa edilen bir müze ev. Antikaları sevenler için cezbedici eşyaların yer aldığı bu evde birbirinden değerli tablolar, gündelik eşyalar ve çeşitli mobilyalar sergileniyor. 1700’lü yılların büyülü havasını yansıtan bu evi gezerken kendinizi bir zaman tüneline girmiş gibi hissedebilirsiniz.

Bin yıl öncesine dayanan köklü tarihi, Gürcü ve Victoria mimarisi, sokak sanatları, hava balonları sayısız etkinliğiyle İngiltere’nin en popüler şehirlerinden olan bu coğrafyayı keşfetmek için Bristol uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here