Uçak Bileti

Kuzey Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak hafızalara kazınan Norveç, soğuk iklimine rağmen dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden. Eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan doğası ve büyüleyici görüntüsüyle göz kamaştıran fiyortlarının yanı sıra buz gibi suların aktığı şelaleleri ve her gezginin rüyalarını süsleyen Kuzey Işıklarıyla ünlenen Norveç, seyahat rotanızın ilk sıralarında yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Norveç gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri merak ediyorsanız, listeye göz atabilirsiniz.

Norveç’te Görebileceğiniz 7 Yer

1. Kuzey Burnu

Avrupa’nın en kuzey noktası olarak söz edilen Kuzey Burnu ile Kuzey Kutbu arasında yalnızca iki bin kilometre olduğunu biliyor muydunuz? Kuşlar, dalga sesleri ve rüzgârın huzur veren esintisini hissedebileceğiniz Kuzey Burnu, Norveç’in en görülesi yerlerinden.

2. Lofoten

Lofoten takımadaları, bakir doğası, şahane plajları, şirin balıkçı kasabaları, etkileyici koyları ve görkemli dağlarıyla ünlü muhteşem bir yer. Dağcılık ve kaya tırmanışı için de oldukça elverişli noktaları bulunan Lofoten, macera dolu bir yolculuk arayanların gözdesi.

Mobil Uygulama

3. Kjosfossen Şelalesi

Kjosfossen Şelalesi’ni görmek isteyenler, dünyaca ünlü Flam trenine binip şahane manzaralarla dolu bir yolculuk yapabilir. Bu eşsiz tren yolculuğuyla Oslo’dan 370 kilometre uzaklıktaki Flam köyüne ve 225 metre yüksekliğindeki Kjosfossen Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz.

4. Geirangerfjord

Norveç’in en popüler fiyortlarından biri olan Geirangerfjord, mükemmel doğası ve büyüleyici manzaralarıyla masalsı bir görünüme sahip. Fiyort çevresini gezmek isteyenler tekne turlarına katılarak Seven Sisters Şelalesi’ni görme ve bölgeyi derinlemesine keşfetme şansı bulabilir.

5. Nordfjord

Çevresinde çok sayıda ada, şelale ve etkileyici ormanlık alanlar bulunan Nordfjord, ülkenin batısında yer alıyor. Hem yaz hem de kış döneminde ziyaret edilebilen Nordfjord’ta rafting, kano, tekne gezisi ve kayak gibi pek çok aktiviteye katılabilirsiniz.

6. Lysefjord

Norveç’in en ünlü manzaralarından birini görmek istiyorsanız, gezilecek yerler listenize Lysefjord’u almayı unutmayın. Deniz seviyesinden yaklaşık 600 metre yükseklikteki bu fiyort çevresinde kaya tırmanışı ve temel atlama (base jumping) gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

7. Jotunheimen Milli Parkı

Outdoor sporlara ilgi duyanların gözde ziyaret noktalarından olan Jotunheimen Milli Parkı (Jotunheimen National Park), bin 151 kilometrekare genişliğe sahip. Parkı gezerken ülkenin en yüksek tepelerini ve 275 metre yükseklikten dökülen Vettisfossen Falls’u da görebilirsiniz.

Bonus: Svalbard

Dünyanın en kuzeydeki yerleşim yeri olarak anılan Svalbard, kutup ayıları ve kutup tilkileri gibi canlı türlerini görebileceğiniz bir takımada. Vahşi yaşama ve kuzey iklimine meraklı olanları cezbeden bu bölge, Kuzey Buz Denizi, Grönland, Barents Denizi ve Norveç Denizi arasında konumlanıyor.

Eğer siz de bu şahane coğrafyayı daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Norveç uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here