Uçak Bileti

Kakao denildiğinde ilk akla gelen Afrika ülkelerinden biri olan Nijerya, 190 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık yerleşimlerinden. Doğal güzellikleri, zengin kültürel dokusu ve zengin petrol ve doğalgaz rezervleriyle bilinen bu ülke, Afrika coğrafyasının kültürel ve sanatsal geçmişini gözler önüne seren müzeleri ve sanat galerilerine de ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de Nijerya’nın az bilinen kültürel dünyasını yakından keşfetmek istiyorsanız, seyahat planlarınıza bir an önce başlamalısınız.

Nijerya’da Görebileceğiniz 5 Müze

1. Nigeria National Museum

Lagos Adası’nın Onikan bölgesinde konumlanan ve ülkenin en önemli sanat koleksiyonunun sergilendiği Nigeria National Museum (Nijerya Ulusal Müzesi), Nijerya’nın popüler turistik noktaları arasında. Birbirinden değerli arkeolojik ve etnografik eserlerin görülebileceği bu müze, haftanın her günü 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

2. Gidan Makama Museum

Gidan Makama Museum (Gidan Makama Müzesi), hem koleksiyonları hem de Hausa mimarisini yansıtan 15. yüzyıldan kalma binasıyla ünlü. Kano şehrinde yer alan bu müzede 11 farklı galeri bulunuyor. Galerilerde, el sanatları, resimleri ve müzik aletleri gibi çeşitli parçalar sergileniyor. Haftanın her günü açık olan müze 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor

Mobil Uygulama

3. Kalakuta Museum

Kalakuta Müzesi, Nijeryalı müzisyen Fela Anikulapo Kuti’nin müzeye dönüştürülen evinde sergilenen kişisel eşyaların görülebileceği bir yer. Sanatçının günlük yaşamında kullandığı özel eşyaları, mobilyaları, gazete kupürleri, albüm kapakları ve fotoğraflarının yer aldığı bu ev, Fela Anikulapo Kuti hayranlarını bekliyor.

4. Benin City National Museum

Benin City National Museum (Benin Kenti Ulusal Müzesi), 1973 yılında ziyarete açıldı. Benin şehrinde bulunan Benin City National Museum’da, Benin İmparatorluğu’na ait bronz heykeller, dökme demir parçaları, toprak eşyalar gibi pek çok eser ve antika parça sergileniyor.

5. Nike Art Gallery

Ünlü Nijeryalı sanatçı Nike Davies Okundaye tarafından kurulan ve onun adını taşıyan Nike Art Gallery (Nike Sanat Galerisi), Batı Afrika’daki en büyük sanat galerilerinden biri. Nijeryalı sanatçılara ait 8 bine yakın çağdaş ve geleneksel sanat eserinin sergilendiği bu müze beş katlı bir binada yer alıyor. Galeri haftanın her günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilir.

Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlarla gidilebilen Nijerya, Afrika coğrafyasının en çok turist çeken ülkeleri arasında. Siz de bu ülkeyi ve kültürel zenginliklerini görmek için Nijerya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Nijerya’ya gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yolculuk öncesinde bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmaları ve vize işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here