Uçak Bileti
Resmi adı Nijerya Federal Cumhuriyeti olan bu Afrika ülkesi doğuda Kamerun, kuzeydoğuda Çad, kuzeyde Nijer, batıda ise Benin devletiyle komşu. Harika doğasının yanı sıra kakao üretimi, petrol ve doğalgaz rezervleriyle de adından söz ettiren bu coğrafyada yaklaşık 190 milyon kişi yaşıyor. Kalabalık nüfusuyla dünyanın en büyük yedinci ülkesi unvanına da sahip olan Nijerya, Nijer Nehri, Mangrov ormanları gibi doğa harikası güzellikleriyle de hayranlık uyandırıyor.

Nijerya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Badagry Town

Afrikalı kölelerin Avrupa’ya götürülmek için bekletildiği son limana ev sahipliği yapan Badagry Town (Badagri Kasabası)‘ın bir diğer ismi ise ‘Geri dönüşü olmayan nokta’. Kasabanın bu ismi almasının sebebiyse kölelerin buradan sonra dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkması. 1840 yılında inşa edilen Badagri’deki Brazilian Barracoon isimli köle hapishanesi ise bölgedeki köle ticaretinin izlerini yansıtan yerlerden biri.

2. National Museum (Nijerya Ulusal Müzesi)

Haftanın her günü 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyarete açık olan National Museum (Nijerya Ulusal Müzesi), Lagos Adası’nın Onikan bölgesinde bulunuyor. Ülkenin en önemli sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu etkileyici müzeye girmek içinse yaklaşık 200 NGN ödemeniz gerekli. Müzeye uğradığınızda burada hizmet veren ve ülkenin kendine has lezzetlerin tadabileceğiniz restorana uğramayı da unutmayın.

3. Gidan Makama Museum 

Mobil Uygulama

Batı Afrika’nın en eski şehri olan Kano’da yer alan Gidan Makama Museum (Gidan Makama Müzesi), geleneksel Hausa mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz yerlerden biri. Sahra Çölü’nden geçen ticaret yolların kesişim noktasında bulunan bu cezbedici müzeye haftanın her günü gidebilirsiniz.

4. Kurmi Pazarı

Afrika’nın en büyük pazarları arasında kabul edilen Kurmi Pazarı, 16 hektarlık bir alan üzerine kurulu. El işi eşyalar, dokuma ürünler, heykeller, süs eşyaları, altın ve gümüş takılar gibi çok sayıda parça bulabileceğiniz bu pazar, yerel el sanatları hakkında küçük tüyolar alabileceğiniz renkli bir alan.

5. Abuja Ulusal Camii

Abuja şehrinde inşa edilen Abuja Ulusal Camii (Nijerya Ulusal Camii), 1984 yılından bu yana ibadete açık. Camiyi ziyaret etmek isteyen ama Müslüman olmayan turistlerin ise namaz vakitleri dışında gelmesi uygun görülüyor. Modern mimarisiyle öne çıkan başkent Abuja sokaklarında, Abuja Ulusal Camii gibi pek çok etkileyici yapıyı görebilirsiniz.

Nijerya’nın Kano ve Abuja şehirlerine İstanbul üzerinden yapılan direkt uçuşlar ile gidebilirsiniz. Ayrıca Mısır ve Dubai üzerinden aktarmalı olarak bu şehirlere gitmek de mümkün. Siz de, Nijerya uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek bu kalabalık Afrika ülkesinin keşfedilmemiş noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here