Uçak Bileti

Sık ve uzun yolculuk yapanların en çok karşılaştığı sorunlardan biri bavullarının kaybolması. Kimi zaman kurumların kimi zaman da yolcuların yaptığı bazı hatalar sebebiyle keyifle çıkılan yolculuklar hüsranla sonuçlanabiliyor. Eğer siz de yolculuk boyunca bavulunuzu kaybetme endişesi yaşamak istemiyorsanız, yola çıkmadan önce ve yolculuk esnasında bazı basit önlemler alabilirsiniz. Seyahat rehberinizi ilk sayfalarına not etmeniz gereken bu önlemler sayesinde, siz Rusya’nın soğuk havasında üşürken, bavulunuzun tropik bir ülkeyi ziyaret etmesinin önüne geçebilirsiniz. İşte altın değerindeki bavul önlemlerinden bazıları.

Bavulunuzun Kaybolmaması İçin Alabileceğiniz Önlemler

1. Kişisel bilgilerinizin yazdığı bir etiket yapıştırın

Çoğu bavulun üzerinde iletişim bilgilerinizi yazabileceğiniz bir etiket alanı bulunuyor. Eğer sizin bavulunuzda bu bölüm yoksa havalimanlarında, kırtasiyelerde ya da hediyelik eşya dükkânlarında satılan küçük bavul etiketleri veya isimliklerden satın alarak, olası bir karışıklık durumunda, bavulunuzun daha hızlı tespit edilmesini sağlayabilirsiniz.

2. Uçuş öncesinde eski etiketleri sökün

Kimileri için çok seyahat etme göstergesi olan eski bagaj etiketleri, bagaj taşıma sistemlerinde büyük hatalar yaşanmasına sebep olabiliyor. Siz Antalya’ya gitmek isterken, bavulunuzun üzerinde unuttuğunuz eski etiket Amerika uçuşunu tanımladığı için uzun süre bavul yolu gözlemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle yola çıkmadan önce eski etiketleri mutlaka sökün.

3. Bavulun çıkıntılarını sabitleyin

Bavulunuzun zarar görmesini ve sizin gideceğiniz uçak yerine farklı bir uçağın bagaj bandına düşmesini istemiyorsanız, bir yerlere çarpma ihtimali olan tutma sapı, askı ve hatta iri tekerlekleri bile sabitleyebilirsiniz. Böylece çarpmalar yüzünden yaşanan kırılmaların ve bagaj açılmalarının da önüne geçebilirsiniz.

Mobil Uygulama

4. ABD uçuşlarında bavulunuzu kilitlemeyin

Amerikan havalimanlarında, bagajınızı kontrol etmek isteyen görevliler, kilit sorununu aşmak için çok medeni bir yöntem olan kilidi kırma işlemini uygulayabiliyor. Bu tip durumlarda bavulunuzun zarar görmemesi için kilitlemeden teslim etmeniz daha doğru olabilir.

5. Aktarmalı uçuşlarda zaman aralığını geniş tutun

Aktarmalı yolculuklarınızda iki uçuş arasındaki sürenin bagaj transferi için yeterli olup olmadığına dikkat edin. Eğer bavulunuzun aktarma yaptığınız noktada kalmasını istemiyorsanız, iki uçuş arasında birkaç saat zaman bırakın. Eğer bu konuda fazla alternatifiniz yoksa kabin bagajı taşımak sizin için en pratik çözüm olabilir.

6. Bavulunuza fark katın

Ucuz ya da kullanışlı olduğu için çoğu yolcu aynı tip ve renkte bavullara sahip. Eğer farklı modellerdeki bavullara ayıracak yeterli bütçeniz yoksa renkli bir şal, kurdele ya da ilk bakışta fark edilebilecek bir etiketle bavulunuzun başka yolcuların eline geçmesine engel olabilirsiniz.

Bavulunuzu ve uçak biletinizi alıp yola çıkmadan önce bu tip ufak detayları inceleyerek, tadınızı kaçıracak sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Ek olarak RFID’li yeni nesi kartlardan alınıp bavul içine bırakılabilir, örneğin THY shopandmiles sitesinden 19.90TL’ye 2 adet bu karttan satıyor, THY miles kartınızla eşleştiriyorsunuz ve havalimanlarından sistemlerden geçerken takibi ve bulunması kolaylaşıyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here