Uçak Bileti

Ülke ekonomisi ve coğrafi yapısına büyük önem katan Panama Kanalı’yla anılan bir Orta Amerika ülkesi olan Panama, bölgeyi keşfetme hayali kuran turistler arasında oldukça popüler. Panama hakkında daha çok şey öğrenmek isteyenleri cezbeden pek çok müze ve sanat galerisine ev sahipliği yapan ülke, kültürel, tarihi ve sanatsal yapısıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte görmeniz gereken Panama müzelerinden bazıları.

Panama’da Görebileceğiniz Müzeler

1. Panama Canal Museum

Panama Kanalı’nın inşaat tarihi hakkında bilgiler bulabileceğiniz bir kamu müzesi olan Panama Kanalı Müzesi (Panama Canal Museum), 1997 yılında Panama şehrinde kuruldu. Müze, 1874 yılından kalma tarihi bir bina içinde yer alıyor.

2. Afro-Antillean Museum of Panama

Afro-Antillean Museum of Panama’da (Panama Afro-Antillean Müzesi), Batı Hintli Afro-Panamalıların tarihi geçmişini, demiryolunu inşa etme çalışmalarını ve kültürel özelliklerini yansıtan eserler sergileniyor. Eski bir Hristiyan şapelinde hizmet veren müze, 1980 yılında kuruldu.

Mobil Uygulama

3. Panama Viejo Historical Monument Complex

Panama Viejo Historical Monument Complex (Panama Viejo Tarihi Anıt Kompleksi), Amerika kıtasında, Pasifik kıyısındaki İspanyollar tarafından kurulan ilk şehrin tarihini ve o dönemden kalma kalıntıları keşfetmek isteyenleri bekliyor.

4. Biomuseo

Amador Causeway bölgesinde bulunan bir biyolojik çeşitlilik müzesi olan Biomuseo, dört bin metrekare genişliğinde bir alan üzerinde kurulu. Sekiz galerisi olan müzenin içinde geçici sergi alanları ve ziyaretçilerin dinlenebileceği bir kafe de var.

5. Museum of Contemporary Art

Panamanian Sanat Enstitüsü tarafından 1984 yılında hayata geçirilen Museum of Contemporary Art (Çağdaş Sanat Müzesi), ülkenin kültürel ve sanatsal dokusunu gözler önüne seren yüzlerce esere ev sahipliği yapıyor.

6. Museo de la Nacionalidad

Ülkenin tarihi mirasını korumak amacıyla kurulan Museo de la Nacionalidad, Panama’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. 1974 yılında açılan Museo de la Nacionalidad, pazartesi hariç haftanın her günü 08.00-16.00 saatleri arasında gezilebilir.

7. Royal Customs House of Portobelo

Royal Customs House of Portobelo, Francisco Valverde Mercado tarafından 1957 yılında San Felipe de Portobelo şehrinde kuruldu. Müzede sergilenen tarihi belge ve eşyalar, 1980 yılında UNESCO tarafından İnsanlık Mirası ilan edildi.

8. Museo de Arte Religioso Colonial

Museo de Arte Religioso Colonial, 16. yüzyıldan kalma sömürge dönemi dini eserlerin yer aldığı zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Sömürge dönemi hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenlerin uğrak adresi olan bu müze, pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık.

Eğer siz de bu etkileyici müzeleri ve sanat galerilerini daha yakından görmek istiyorsanız, Panama uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here