Uçak Bileti

Doğal güzellikleriyle öne çıkan bir Kuzey Amerika ülkesi olan Nikaragua, kuzeyde Honduras, güneyde ise Kosta Rika ile komşu. Yaklaşık 13 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle Orta Amerika’nın en büyük ülkesi olarak da bilinen Nikaragua, sıcakkanlı ve yardımsever insanların yaşadığı samimi bir coğrafya. Ülkede din özgürlüğü hüküm sürdüğü için resmi bir dini olmayan Nikaragua, uzun yıllar süren iç savaşın etkisiyle günümüzde bölgenin en fakir ülkeleri arasında sayılıyor. Yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen doğası ve turistik noktalarıyla adından söz ettiren bu ülkede yaklaşık 6 milyon kişi yaşıyor. Siz de bu kalabalığın arasında karışıp, ülkenin turistik noktalarını keşfetmek için bir an önce yola çıkmalısınız.

Nikaragua’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. The Masaya Volcano National Park

Başkent Managua‘nın 20 kilometre güneyinde yer alan Masaya kasabasında bulunan The Masaya Volcano National Park (Masaya Yanardağı Ulusal Parkı), ülkenin ilk ve en büyük ulusal parkı unvanına sahip. İçinde Las Sierras Kalderası gibi birkaç kaldera ve krater olan bu park, araştırma yapmak için bölgeye gelen bilimadamları ve maceraperest gezginlerin favori adreslerinden.

2. Old Cathedral of Managua (Eski Katedral)

Mimar Pablo Dambach tarafından 1920 yılında tasarlanarak inşa ettirilen Old Cathedral of Managua (Eski Katedral), 1972 yılında yaşanan deprem sırasında ise büyük hasar gördü. Bu deprem sonrasında uzun yıllar bakımsız kalan Old Cathedral of Managua, 1990’lı yıllarda restore edilerek ziyarete açıldı.

Mobil Uygulama

3. Chocoyero-El Brujo Natural Reserve

Başkent Managua’ya bağlı Ticuantepe beldesi sınırlarında konumlanan Chocoyero-El Brujo Natural Reserve (Chocoyero-El Brujo Doğal Rezervi), 1.8 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Ülkede, 1993 yılında doğal koruma alanı ilan edilen bu rezervin yanı sıra 78 doğal koruma alanı daha bulunuyor.

4. Leon

Ülkenin en eski şehri olarak bilinen Leon, birbirinden değerli tarihi yapıları ve büyüleyici mimarisiyle turistlerin ilgi odağı. Nikaragua’nın tam bağımsızlığını ilan ettiği yıllarda başkent olması düşünülen şehirler arasında gösterilen Leon, Orta Amerika’nın en büyük ikinci üniversitesi olan National Autonomous University of Nicaragua’ya da ev sahipliği yapıyor.

5. Corn Islands

Corn Islands, balık çeşitleri ve yöresel yemeklerin servis edildiği restoranları, şirin kafeleri ve birbirinden cezbedici plajlarıyla ülkenin en gözde turizm destinasyonlarından biri. Şnorkelle yüzme, golf, dalış gibi aktiviteleri yapabileceğiniz bu takımada, balık tutmaktan keyif alanlar için de eşsiz bir durak olabilir.
Siz de Orta Amerika seyahatine çıkmadan önce Nikaragua uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu harika ülkenin doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını yakından görebilirsiniz.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here