Uçak Bileti

Güney Belçika‘nın Valonya bölgesindeki bir şehir olan Namur, Sambre ve Meuse Nehirlerinin birleştiği noktada kurulu, etkileyici bir yerleşim. Hem Namur eyaletinin hem de Valonya’nın başkenti olan ve üç farklı bölgeye ayrılan kentte ilk yerleşimin Keltler zamanında başladığı biliniyor. Günümüzde ise Namur, Belçika’nın ticari ve endüstriyel merkezlerinden biri konumunda. 100.000 kişilik nüfusa sahip kentte Fransızca konuşuluyor.

Brüksel ve Lüksemburg arasında yer alan önemli bir demiryolu kavşak merkezi olan Namur, Brüksel ve Lüksemburg arasındaki kuzey-güney hattında ve Lille ile Liège arasındaki doğu-batı hattında bulunan önemli bir kavşak noktası konumunda. Nehir baraj trafiği Meuse boyunca şehrin ortasından geçiyor.

Büyüleyici Manzaralarıyla Güney Belçika’nın İncisi, Namur

Şirin, sessiz, sakin bir yer olan Namur, kuzeyde Hesbaye, güneydoğudaki Condroz ve güneybatıdaki Entre-Sambre-et-Meuse olmak üzere üç farklı bölgeye ayrılıyor, Charleroi şehri ise batıda kalıyor. Kasabanın en önemli manzarası, günümüzde silahsızlaştırılmış ve halka açık olan Citadelle Kalesi. Namur’un ayrıca Saint Aubain’e ithaf ettiği 18. yüzyıldan kalma ayrı bir katedral ve UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi olarak ilan edilen Belçika ve Fransa Belfries’in bir parçası olarak sınıflandırılmış bir çan kulesi bulunuyor.

Kentin en yüksek tepesinde yer alan Orta Çağ’dan kalma Citadelle Kalesi’ne, birkaç yıl önce bir turistin düşüp hayatını kaybetmesi nedeniyle artık teleferikle çıkılamıyor. Araçlarla ulaşılabilen tepenin manzarası ise muazzam. Kentin kartpostalları ve broşürlerindeki büyüleyici manzaralarıyla burada buluşuyorsunuz. Belçika’nın bir numaralı turistik çekim merkezi olan Namur’a, özellikle kış aylarında giderseniz Citadelle’in karla kaplı görüntüsü insanı bambaşka diyarlara götürüyor.

Mobil Uygulama

Eski ismi Couvent des Soeurs de Notre-Dame olan, günümüzde ise Musée des Arts Anciens (Rue de Fer) olarak hizmet veren müze, Hugo d’Oignies tarafından Mosan sanatının başyapıtlarını sergiliyor. Kentte ayrıca bir Arkeoloji Müzesi ve Félicien Rops Müzesi de gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Namur, aynı zamanda Namur Üniversitesi olarak da adlandırılan, 1831’de kurulmuş Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix (FUNDP) seçkin bir üniversiteye de ev sahipliği yapıyor. Diğer yandan 1986’dan bu yana Namur, Namur Uluslararası Film Festivali, Nam’in ‘Jazz ve Verdur Rock Festivallerinin de düzenlendiği önemli bir kültürel merkez.

Namur’a nasıl gidilir

Namur, Brüksel ve Lüksemburg arasında yer aldığından en yakın uçuşlar için Brüksel Havalimanı kullanılıyor. Uçuş ağı ve bağlantısı açısından oldukça avantajlı bir konumda olan Brüksel’e Türkiye’nin birçok şehrinden direkt uçak seferleri bulunuyor. Brüksel’den demiryoluyla Namur’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu şirin kenti keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Brüksel uçak bileti almak!

Belçika’nın güzel kenti Namur‘un yakınındaki turistik mekanlar arasında Maredsous Manastırı, Floreffe Manastırı ve Annevoie Kalesi ve çevresindeki Jardins d’Annevoie’yi de ziyaret edebilirsiniz.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here