Uçak Bileti

Yeşili ve doğayı çok sevenler için muhteşem bir seyahat rotası olan Dublin, Avrupa‘da dil okuluna gitmek isteyen öğrencilerin de ilk tercihlerinden biri. Parkları, eğlence mekanları, kendine has mimarisi, kültürel zenginlikleri derken gezmeye ve görmeye doyamayacağınız bu etkileyici şehir, kartpostalları andıran doğal güzellikleriyle de aklınızı başınızdan alacak! İrlandalıların güleryüzlü ve neşeli hallerini görüp, neşelerinden bir tutam almak için bu güzel şehri ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Dublin’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Phoenix Park

Avrupa’nın en büyük parkı olarak da bilinen Phoenix Park, etrafı saran sayısız bitki türü ve tertemiz havasının yanı sıra etrafta gezen geyik sürüleriyle de sizi şaşırtabilir. Korkmadan yanlarına gidip bu şirin hayvanları sevip besleyebilirsiniz. Ayrıca buraya arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle gidip küçük bir piknik molası da verebilirsiniz.

2. Ha’penny Bridge

Şehir merkezinde inşa edilen Ha’penny Bridge, 1816 yılından bu yana halkın kullanımına açık. İki tarafında da turistler için oldukça keyifli ve renkli mekanlar bulunan bu tarihi köprü, şehre hoş bir görünüm katıyor.

Mobil Uygulama

3. Dublin Castle

Şehrin merkezinde bulunan ve 13. yüzyılda inşa edilen Dublin Castle (Dublin Kalesi), günümüzde Hükümet binası olarak hizmet veriyor. Bu tarihi yapıya gittiğinizde kalenin parkında yer alan Chester Beatty Kütüphanesi ve polis müzesine uğramayı da unutmayın.

4. Trinity College

1592 yılında Kraliçe Elizabeth tarafından kurulan ve günümüzde İrlanda’nın en köklü eğitim kurumlarından biri haline gelen Trinity College, Oscar Wilde, Samuel Beckett gibi pek çok ünlü ismin okulu olmasıyla da adından söz ettiriyor. Şehir merkezinde yer alan bu tarihi okul, şehrin görülmeye değer yerleri arasında öne çıkıyor.

5. İrlanda Ulusal Müzesi

Archaelogy, Country Life, Decorative Arts & History ve Natural History olmak üzere dört farklı bölümden meydana gelen İrlanda Ulusal Müzesi, şehrin en sevilen ziyaret noktalarından biri. Pazar günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olan bu müzede birbirinden ilgin sanat eserlerini, tarihi parçaları ve eşyaları görebilirsiniz.

Bonus: Temple Bar

Dublin’e kadar gelmişken şehrin en önemli ve popüler eğlence bölgesini ziyaret etmemek olmaz. Şehrin en hareketli noktaları arasında gösterilen Temple Bar, kafe, bar, pub restoran gibi sayısız mekan alternatifiyle hemen hemen her zevke uygun bir seçenek saklıyor.

Dublin her ne kadar sıcakkanlı insanlarıyla bilinse de bu durum havası için geçerli değil. Eğer şehrin soğuk havasıyla karşılaşıp üşümek istemiyorsanız, yola çıkmadan önce üzerinize biraz kalın bir şeyler almayı ihmal etmeyin. Bu renkli şehri keşfedip keyifli zamanlar geçirmek isteyenler, Dublin uçak bileti fırsatlarına göz atabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here