Uçak Bileti

Ege’nin Akdeniz’le buluştuğu eşsiz bir coğrafyada yer alan Fethiye, maviliği ile kendine hayran bırakan koyları ve büyüleyici doğasıyla Muğla’nın ve Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri olarak biliniyor.

Tatilde, kum ve güneşin tadını çıkarıp dinlenmeyi planlayanların yanı sıra eğlence ve macera peşinde koşanlar için de sayısız aktivite imkanı bulunan Fethiye, çılgın ruhlu tatilciler için oldukça cezbedici bir rota.

Fethiye Seyahatinde Yapılması Gereken 4 Şey

1. Yamaç Paraşütü

Fethiye’ye gelenlerin vazgeçilmez aktivitelerinden olan yamaç paraşütü, tüm heybeti ile ilçeyi saran Babadağ’ın Karatepe ya da Babadağ zirvelerinden gerçekleştiriliyor. Karadan, araba ile yapılan yaklaşık bir saatlik yolculukla ulaşılan bu tepelerden Ölüdeniz’e doğru yapılan atlayışlara, yamaç paraşütü eğitmenleri de eşlik ediyor. En fazla iki kişi yapılan ve ortalama 45 dakika süren bu atlayış sonrasında, Ölüdeniz’in Kordon boyuna iniş yapılıyor.

Mobil Uygulama

2. Mavi Yolculuk

12 Adalar, Ölüdeniz, Kadırga, Knidos, Kızılada, Ağa Limanı gibi güzergahlara, deniz üzerinden ulaşmanızı sağlayan mavi yolculuk, sabah saat 9.00 ile 10.30 aralığında hareket eden tekneler aracılığıyla yapılıyor. Karadan ulaşım olmayan bazı koyları görme fırsatı da sunan bu turlara katılmak istiyorsanız, tüm gün başka plan yapmamakta fayda var. Zira keyifli olduğu kadar yorucu da olan bu turlar, genellikle saat 18.00’dan sonra bitiyor.

3. Safari – Jeep Turları

Çılgın ve maceralı çöl safarilerine pek benzemese de, bu turlarda, Fethiye’nin dağ köyleri ve toprak yolları boyunca uzanan bir yolculuk yapılıyor. Çoğunlukla turistlerin katıldığı bu safari turlarında genellikle arkası açık eski model jeepler kullanılıyor. İçerisinde Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret, çamur banyosu ve ufak bir deniz molası da bulunan bu safari turlarının can sıkan kısmı ise gidiş yolu boyunca devam eden su savaşı eğlencesi!

4. Doğa Yürüyüşü

Bölgenin zengin bitki örtüsü ile buluşma imkanı bulacağınız doğa yürüyüşleri, genellikle dünyaca ünlü bir yürüyüş rotası olan Likya Yolu üzerinde gerçekleşiyor. Eğer yürüyüş konusunda acemiyseniz, bu aktivite sırasında rehber eşliğinde hareket etmekte fayda var. Yapacağınız yürüyüş, 500 kilometreyi bulan Likya parkurunun belli bir bölümünü kapsıyor olsa da, bunu hafife almamak gerekiyor. Aksi halde sağlık sorunları ya da kaybolma vakaları ile karşılaşılabiliyor.

Fethiye’nin muhteşem güzelliğini derinlemesine keşfetme imkanı bulacağınız bu seyahate çıkmadan önce bölgeye en yakın havalimanı burada yer aldığı için Dalaman uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here