Uçak Bileti

Tarihe, kültür turizmine ve antik kent gezmeyi sevenlere harika bir yer anlatacağım bugün. Denizli’ye, tarihin bize bıraktığı en önemli ve en güzel kentlerden birine gidiyoruz; Laodikeia Antik Kenti.

Görkemli ve iyi korunmuş yapıları karşısında büyüleneceğiniz, her sütununu her işlemesini incelemek isteyeceğiniz müthiş bir antik kent burası. Denizli deyince her ne kadar çoğu kişinin aklına Hierapolis Antik Kenti geliyor olsa da burayı görmeden dönenler bence çok şey kaybediyor. Denizli gezilecek yerler listenizde mutlaka Laodikeia olmalı.

Laodikeia Antik Kenti Hakkında Bilgi

Laodikeia Antik Kenti Hakkında Bilgi

Kaynaklara göre antik kentin ilk ismi Rhoas, daha sonra Diospolis (Zeus Kenti), Hellenistik dönemde Seleukos Kralı II. Antiokhos’un eşi Laodike’den dolayı Laodikeia adını almış.

Denizli’nin günümüzde tekstil kenti olması Laodikeia döneminden geliyor. Kentin o dönemki en önemli gelir kaynağı yolların kavşak noktasında olmasından dolayı ticaretmiş. Tekstil ticareti ile dünyaya ün salan Laodikeia kumaşları oldukça kaliteliymiş.

Mobil Uygulama

Laodikeia, 15.04.2013 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi içine alınmış. Laodikeia’da 2003 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi adına kazı ve restorasyon çalışmalarını Prof.Dr. Celal Şimşek yürütüyor.

Laodikya Antik Kenti Nerede?

Laodikya Antik Kenti Nerede?

Laodikeia, Denizli İli’nin 6 km kuzeyinde yer alıyor. Ankara Bulvarı yolunu kullanıp, antik kent tabelalarını takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.

  • Laodikeia Antik Kenti konumu burada.

Bu görkemli antik kenti ziyaret etmek için Denizli uçak bileti ve Denizli otobüs bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Laodikeia Tarihi

Laodikeia Tarihi

Laodikeia MÖ 261-263 yılları arasında II. Antiokhos tarafından kurulmuş ve kente Antiokhos’un karısı Laodike’nin adı verilmiş.

M.Ö. 130/129 yılında bölge Roma’ya bağlanmış. Kentin en önemli özelliklerinden biri de Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine sahip olması. Kent Erken Bizans Dönemi’nde dini bir merkez haline gelmiş. MS 60 yılında yaşanan şiddetli deprem kenti yerle bir etmiş.

Laodikeia Antik Kenti Giriş Ücreti

Laodikeia Antik Kenti Giriş Ücreti

Laodikeia Antik Kenti giriş ücreti 75 TL. Müze kart ile antik kenti ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 20:00
Gişe Kapanış Saati: 20:00

Antik kent her gün açık.

Telefon:   02582410866

Laodikya Antik Kenti Yapıları

Laodikya Antik Kenti Yapıları

Laodikeia’da kazılar hala devam ediyor. Yani ilerde gün yüzüne çıkarılan yeni yapılar da olabilir. Yaklaşık 5 km2’lik bir alana yayılmış konumda Laodikeia. Şuan için burada ziyaret edebileceğiniz yapılar şöyle;

  • Suriye Caddesi
  • Tapınak A
  • Yeşillerin Jokey Kulübü
  • Septimus Severus Çeşmesi
  • Peristilli Ev
  • Merkezi Agora ve Hamam
  • Caracalla Çeşmesi
  •  Kutsal Agora
  • Roma Tiyatrosu
  • Helenistik Tiyatro
  • Hac Kilisesi
Laodikeia ne demek?

Laodikeia ismi Laodike’den gelir. Şehrin kurucusu 2. Antiokhos buraya Laodike olan karısının adını vermiş.

Laodikya ne zaman bulundu?

Laodikya çeşitli araştırmalara ve kazılara ev sahipliği yapmış. Bilinen ilk araştırma 1671 T. Smith tarafından yapılmış.

Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’de Gezilecek Yerler Acıpayam Kanyonu Işıklı Gölü Keloğlan Mağarası Güney Şelalesi Denizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here