Uçak Bileti

Başkentiyle aynı ismi taşıdığı için çoğu zaman kafa karışıklıklarına yol açabilen Lüksemburg, 582 bin 972 kişinin yaşadığı şirin bir Avrupa ülkesi. Orta Çağ döneminden kalma kaleleri, leziz yemekler tadabileceğiniz gurme restoranları, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve romantik atmosferiyle büyüleyen sokaklarıyla hayranlık uyandıran bu ülkeyi görmek ve sakin yaşamına karışmak için daha fazla beklemeyin. Lüksemburg gezilecek yerler keşfedilmeyi bekliyor.

Lüksemburg Gezilecek Yerler

Lüksemburg Gezilecek Yerler

Lüksemburg Gezilecek Yerler Listesi

  1. Bock Casemates
  2. Notre-Dame Cathedral
  3. Büyük Dük Sarayı
  4. Grandük Jean Modern Sanatlar Müzesi
  5. Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi
  6. Adolphe Köprüsü
  7. Bourscheid Kalesi
  8. Vianden Kalesi
  9. Müllerthal Yolu
  10. Beaufort Kalesi

1. Bock Casemates

 Bock Casemates

Ülkenin savunma gücünü yükseltmek için üzerine kale inşa edilen devasa bir kayalık olan Bock Casemates, içine oyulan galeri ve tünellerle oldukça gizemli ve etkileyici bir görünüme sahip. Şehri düşmana karşı korumak için oluşturulan bu tüneller, günümüzde ülkeye gelen turistlerin en gözde ziyaret noktalarından.

2. Notre-Dame Cathedral

 Notre-Dame Cathedral

Gotik tarzıyla enfes bir mimariye sahip olan Notre-Dame Cathedral, 1613-1621 yılları arasında inşa edildi. Ülkenin ileri gelenlerinin mezarlarının da yer aldığı bu katedral, kuleleri ve Rönesans tarzı mimari detaylarıyla turistlerin ilgi odağı.

Mobil Uygulama
  • Notre-Dame Cathedral konumu burada.

3. Büyük Dük Sarayı

Büyük Dük Sarayı

Yalnızca rehberli turlar eşliğinde gezilebilen Büyük Dük Sarayı (Grand Ducal Palace), 1572-1795 yılları arasında belediye binası olarak tasarlandı. Günümüzde hala Büyük Dük ve Düşes’in ikametgâhı olan bu yapı, aynı zamanda resmi işlerin yürütüldüğü bir yapı olarak da kullanılıyor.

  • Büyük Dük Sarayı konumu burada.

4. Grandük Jean Modern Sanatlar Müzesi

 Grandük Jean Modern Sanatlar Müzesi

Sanata ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken Grandük Jean Modern Sanatlar Müzesi (Mudam Luxembourg Modern Art Museum), ülkenin dünyaca ünlü sanatçılarına ait eserlerine ev sahipliği yapıyor. Müze binasının tasarımı ise Louvre Piramidi’ni tasarlayan Ming Pei tarafından yapıldı.

  • Grandük Jean Modern Sanatlar Müzesi konumu burada.

5. Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi

Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi

Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi (National Museum of History and Art), Orta Çağ ve Roma döneminden günümüze dek ulaşan eşyaların ve ülkedeki sanatçıların imzasını taşıyan sanat eserlerinin sergilendiği bir yer. 1854 yılında kurulan bu müze, ülkenin sanat geçmişi ve tarihi dokusu hakkında fikir edinmenizi sağlayabilir.

  • Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi konumu burada.

6. Adolphe Köprüsü

Adolphe Köprüsü

Tren garı ve şehir merkezini birbirine bağlamak için 1900-1903 yılları arasında inşa edilen Adolphe Köprüsü (Adolphe Bridge), hem yaya hem de araç trafiğine açık. Petrus Nehri üzerindeki bu köprünün uzunluğu ise 153 metreyi buluyor.

7. Bourscheid Kalesi

Bourscheid Kalesi

Bourscheid Kalesi kuzeydoğu Lüksemburg’daki Bourscheid köyü yakınlarında yer alıyor. Kaleler hep bulunduğu bölgelerin isimlerini almış Lüksemburg’da. Bu görkemli orta çağ kalesi, Roma döneminden kalma arkeolojik kalıntıların bulunduğu bir bölgede yer alıyor. 

8. Vianden Kalesi

Vianden Kalesi

Vianden Kalesi, Lüksemburg’un kuzeyindeki Vianden’de bulunuyor. Kalenin kökeni 10. yüzyıla dayanıyor. 11. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar Romanesk tarzda inşa edilmiş. Sonrasında kaleye gotik tarzda süslemeler eklenmiş. Kale, yıl boyunca her gün 10.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açık. Dilerseniz kaleyi rehberli turlarla da gezebilirsiniz.

9. Müllerthal Yolu

 Müllerthal Yolu

Tarihten sıkıldık biraz da doğayla kucaklaşalım diyenlere harika bir tavsiyem var. Müllerthal Yolu kimi zaman keyifli kimi zaman zorlu harika bir yürüyüş parkuru. Bu parkurda size eşsiz bir doğa, kayalıklar, mağaralar ve şelaleler eşlik edecek. Nefes kesen panoramik manzaralarda soluklanacak, yürümeye aşkla devam edeceksiniz. Mutlaka rotanıza dahil edin derim.

10. Beaufort Kalesi

Beaufort Kalesi

Beaufort Kalesi, 11. yüzyıldan kalma bir orta çağ kalesi. Kale kalıntıları ve bitişiğindeki Rönesans şatosundan oluşuyor. Bu görkemli yapı Lüksemburg’un doğusunda Beaufort’ta yer alıyor. Lüksemburg gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

Lüksemburg’un şirin sokaklarında dolaşıp, kültürel ve tarihi dokusunu daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Lüksemburg uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu küçük Avrupa ülkesini ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here