Uçak Bileti

İlk kez yurt dışına çıkacak olanların aklını kurcalayan en önemli soruya yanıt arayacağız bugün. Turla mı bireysel mi gezmeli konusu kişiye göre değişir elbet. Ben her iki şekilde de seyahat etmiş biri olarak biraz da kendi deneyimlerimi paylaşarak ve tarafsız şekilde değerlendirmeye çalışarak anlatacağım bu konuyu.

Turla mı Bireysel mi Gezmeli ?

Turla mı Bireysel mi Gezmeli ?

Yurtdışı seyahati bir çok kişinin hayalini süslüyor ama beraberinde bir endişe de getiriyor. Henüz hiç yurtdışına çıkmamış olanlar bana da sık sık soruyor bu soruyu; sence turla mı bireysel mi gezmeli Buju? Ne yalan söyleyeyim ben bireyselciyim. Ama bazı kişiler ve bazı durumlar için turla gezmek daha mantıklı olabiliyor. Yani her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var.

Turla Gezmenin Avantajları

Turla Gezmenin Avantajları

Turla gezmek benim bir kez deneyimlediğim ancak çok tercih etmediğim bir seyahat şekli. Tamamen yermek de haksızlık olur elbette. Benim için dezavantajları avantajlarından fazla olsa da bir başkası için bu durum tam tersi olabilir. Mesela kimler için daha mantıklı tur seyahati hemen anlatayım. İlk kez yurt dışına çıkacak olan kişilerin aklında onlarca soru oluyor. Araştırmaya nereden başlasam, nasıl planlasam, ya kaybolursam, ya başıma bir şey gelirse diye uzar gider bu liste. İşte böyle korkuları olanlar ya da dil bilmeyenler için turla gezmek çok daha işi kolaylaştırıyor.

Turla mı yoksa bireysel mi gezmeli seçemiyorsanız bu yazının sonunda aklınızda şekillenmiş olacak. Turla gezmenin avantajları ile bireysel gezmenin avantajlarını karşılaştırıp hangi seyahat türünün size daha uygun olduğunu seçebilirsiniz.

Mobil Uygulama
Turla Gezmenin Avantajları
  • Plan yapmakla uğraşmazsınız.
  • Seyahat bütçenizi aşma riskiniz azalır.
  • Rehberle gezdiğiniz için can alıcı tüm bilgileri öğrenirsiniz.
  • Turla gezerken dil bilmemeniz sorun olmaz.
  • Grup halinde gezdiğiniz için güvenlik anlamında sorun yaşamazsınız.
  • Gezilecek yerler arasındaki ulaşım için tasalanmazsınız.

Bireysel Gezmenin Avantajları

Bireysel Gezmenin Avantajları

Eğer biraz olsun cesaretiniz varsa ve dil biliyorsanız emin olun bireysel gezmenin verdiği hazzı da başka hiçbir şey vermiyor. Hatta dil bilmek de ne kadar önemli tartışılır. Meksika’ya gittiğimizde herkes İspanyolca konuşuyordu ve biz tek kelime İngilizce konuşamadık. 😃 Bir çok uygulama anlık sesli çeviri yapıyor. Çevrim dışı haritalar sizi gideceğiniz noktaya kadar götürüyor. Yani seyahati kolaylaştıran o kadar yardımcı uygulamalar var ki inanın hiç korkmanıza gerek yok.

Zaman yönetimi konusu benim için en önemli konu başlıklarından biri. Düşünsenize en çok görmek istediğiniz yere gitmişsiniz ve yalnızca 1 saatiniz var. Gezecek misiniz, fotoğraf mı çekeceksiniz, hediyelik vs. alışveriş mi yapacaksınız bir şeyler mi yiyip içeceksiniz? İnanın o 1 saat su gibi geçiyor ve hiçbir şey anlamıyorsunuz. O nedenle bireysel gezmek eşittir özgürlük demek benim için. Ben burayı çok beğendim biraz daha kalıyorum demek ne büyük lüks bilseniz.

Bütçe planlaması, konaklama tercihleri, istediğiniz lezzetleri tatma ve daha bir çok konu bireysel seyahati çok daha tercih edilesi kılıyor benim açımdan.

  • Nerede ne kadar zaman geçireceğinize siz karar verirsiniz.
  • Bütçe planlamasını kendiniz yaparak seyahatinizi çok daha ucuza getirebilirsiniz.
  • Konaklama yerlerini kendiniz belirlersiniz.
  • Yemek yiyeceğiniz mekanları kendi zevkinize göre seçersiniz.
  • Özgürlüğü doyasıya hissedersiniz.
  • Yerellerle daha fazla iletişim kurma ve yeni insanlar tanıma fırsatınız oluyor.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here