Uçak Bileti

İspanyolca ‘Barış’ anlamına gelen La Paz, bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya‘nın yönetildiği merkez. And Dağları arasında, derin bir kanyonun içinde kurulu La Paz, 4000 m’lik yüksekliği ile dünyanın en yüksek başkenti olma unvanının yanı sıra, harika müzelere, büyüleyen dağ manzaralarına sahip. Yukarıdan bakıldığında gerçekten tüyler ürpertici bir görünümü olan şehrin, tepelerinde yükseklikte ot bile bitmezken, aşağıdaki yumuşak iklimli ve bol oksijenli mahallelerde, palmiyeler ve begonvilli bahçeler bulunuyor. Yukarı şehir El Alto’da 4100 m’de bulunan uluslararası havalimanı, dünyanın en yüksek rakımlı alanlarından biri.

La Paz Gezilecek Yerler

1548’de Alonso de Mendoza’nun önderliğindeki İspanyollarca, Chuquiago adlı yerli yerleşim yerinde Nuestra Señora de La Paz ‘Barışın kutsanmış Meryem Anası’ adıyla kurulan kent, 1825’te, İspanya’dan bağımsızlık için savaşan cumhuriyetçilerin, Ayacucho’da Simon Bolivar’ın önderliğinde, İspanyol ordusunu yenmesinden sonra, kentin adı La Paz de Ayacucho ‘Ayacucho Barışı’ olarak değiştirildi. 1898’de de ülkenin gerçek başkenti konumuna yükselen şehirde görülecek pek çok adres bulunuyor.

Eğer ilk üç gün oksijen azlığına alışabilirseniz, La Paz, Güney Amerika’da bir gezgine en fazla anı kazandırabilecek yerlerden. Ucuz bir kent olan La Paz, köklü bir şehir olduğunu, sokak aralarında rastladığınız görkemli binalar ile size sürekli hatırlatıyor. Koloni dönemi özelliklerini taşıyan binalar dışında cumhuriyet dönemine ait birçok güzel yapı da keşfedilmeyi bekliyor. Pek çok Güney Amerika şehrinin tersine 24 saat yaşayan bir şehir olan La Paz’da, gece 3’te bara ya da yemek yemeye gidebilirsiniz. Suç oranının çok düşük olduğu kentte kadınlar da erkekler kadar rahat ve özgür.

Mobil Uygulama

La Paz’ın güzel özelliklerinden biri de Güney Amerika’daki iki ünlü antik enerji merkezi olan Tiwanaku ve Lago Titicaca’ya (Titicaca Gölü) yakın oluşu. Titicaca Gölü, Peru ile sınır olmasının yanında ünlü Isla Del Sol’a da (Güneşin Adası) ev sahipliği yapıyor. Gölün Bolivya tarafında kalan kısmında Copacabana Kasabası bulunuyor. En ilginç ve en renkli Güney Amerika kenti olan La Paz, aynı zamanda bölgenin en estetik mimariye sahip kenti. Her sokağın ayrı bir pazar olduğu kentte şehrin merkezi konumundaki San Franciso Meydanı ve burada bulunan kilisesi, Coca Museum, her türlü el işi ve hediyelik eşyanın yanında koka yaprağı gibi bitkilerin de satıldığı Mercado de los Brujos (Withches Market), Mercado Negro, Calle Comercio, Museo de Etnografia y Folklore, Plaza Murillo, Parque Raul Salmon de la Barra ve şehri tepeden görmek için Parque Mirador Laikakota başlıca gezilecek yerler.

Dünyanın en tehlikeli yolu olarak adlandırılan El Camino de la Muerte yani Ölüm Yolu, La Paz’da yapılacak yegâne aktivite. Burada birçok insan öldüğü için bu adı alan yolun ilk kısmı tek şeritli asfalt yoldan oluşsa da keskin virajlara sahip. Yolun ikinci kısmı ise off-road ve eni 3 metreden az, yani uçurumdan yuvarlanmak işten bile değil! Tur operatörlerine göre bisiklet kullanmayı bilen herkes 65 km’lik bu parkuru tamamlayabiliyor ancak, siz yine de bir düşünün!

La Paz’a nasıl gidilir?

Türkiye’den direkt uçuşların bulunmadığı La Paz’a, Amsterdam, Madrid, Frankfurt, Lima veya Peru üzerinden aktarma ile ulaşım mümkün. Aktarmaya bağlı olarak uçuş süresi yaklaşık 16-18 saat sürüyor.

Bolivya’nın bu rengarenk, farklı ve adrenalin dolu kenti ile tanışmak için yapmanız gereken tek şey bir La Paz uçak bileti almak!

NOT: Bolivya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here