Uçak Bileti

Türkiye‘nin tarihi dokusu, zengin kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran şehirlerinden olan Hakkari‘de Şemdinli, Yüksekova, Çukurca ve Merkez ilçelerini ziyaret edip, şehrin az bilinen güzellikleriyle tanışabilirsiniz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Zap Vadisi eteklerinde konumlanan Hakkari, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için köklü bir geçmişe sahip. Mezopotamya ve Anadolu’nun kesişim noktasında bulunan bu şehre gittiğinizde, o günlerden kalan zengin mirasın izlerini görebilirsiniz. 300 bine yaklaşan nüfusu ve misafirperver insanlarıyla konuklarını ağırlayan bu şehirle ilgili daha fazla şey öğrenmek için yapmanız gereken tek şey ise yola çıkmak!

Hakkari’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Seyithan Gölü, Berçelan Yaylası

Yaz ve bahar aylarında açan çiçeklerle bir cennet bahçesine dönüşen Berçelan Yaylasında bulunan Seyithan Gölü, şehrin en popüler yerlerinden. Berrak ve masmavi suların oluşturduğu eşsiz manzarasıyla hafızalara kazınan bu göl, piknik yapmak isteyen ailelerin de uğrak adresi. Kar ve pınar sularının birikmesiyle oluşan bu gölün ismi ise Hakkari beylerinden biri olan Seyit Han’dan geliyor.

2. Meydan Medresesi

Osmanlılar zamanında şehrin yöneticisi olan İzzeddin oğlu İbrahim Bey tarafından yapıldığı düşünülen Meydan Medresesi‘nin yapılış tarihi de tam olarak bilinmiyor. Üzerinde bulunan kitabede 1701 yılında yapıldığı belirtilen ve günümüzde merkez ilçesine bağlı Biçer mahallesinde yer alan bu medresenin girişinde Kuran-ı Kerim’den alınan ayetler asılı.

Mobil Uygulama

3. Taş Köprü

Şemdinli ilçesine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan Taş Köprü, Şemdinli deresi üzerinde yer alıyor. Yapılış tarihi tam olarak bilinmemekle beraber 19. yüzyılın sonlarında inşa edildiği tahmin edilen Taş Köprü, günümüzde şehrin simge yapılarından biri haline geldi. Kelat Sarayını yaptıran Seyyit Mehmet Sıddık tarafından inşa ettirilen köprü, ihtişamlı görünümüyle fotoğraf meraklılarının da gözdesi.

4. Hoşap Kalesi

Hakkari-Van yolu üzerinde bulunan Hoşap Kalesi, bir dönem bölgede yaşayan Urartular tarafından yaptırıldı. Günümüzdeki haline 17. yüzyılda yapılan son onarımlar sonrasında kavuşan bu tarihi yapı, bölgeye gelen ziyaretçilerin uğramadan geçmediği turistik yerler arasında.

5. Peri Bacaları

Kapadokya’nın ünlü doğal oluşumlarından olan Peri Bacaları, Hakkari’nin Yavuzlar köyünde de bulunuyor. Hakkari Kapadokyası ya da Vanadokya olarak da isimlendirilen bu bölge, şehrin görülmeye değer yerleri arasında öne çıkıyor. Kış aylarında kar yağışının ardından masalsı bir görünüm oluşturan bu bölgeye uğramadan Hakkari’den ayrılmayın.

Siz de Hakkari uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Kelat Sarayı, Kayme Sarayı, Zeynel Bey Medresesi, Kaya Resimleri derken gezilip görülecek sayısız yere ev sahipliği yapan bu şehri ve muhteşem güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here