Uçak Bileti

Güneydoğu Anadolu’da mağaraları, kaplıcaları ve yaylalarının yanı sıra kültürel ve tarihi eserleriyle de öne çıkan Siirt, Türkiye‘nin mutlaka görülmesi gereken yerleşim yerlerinden biri. Topraklarının büyük bölümü dağlarla kaplı olan bu etkileyici şehir, tarih boyunca Sert, Tigra, Mosert, Seerd, Sört ve Sairt gibi farklı isimlerle anılmış. Neolitik dönemden günümüze dek yaşamın var olduğu bu coğrafya gezilip görülecek yerleri ve zengin kültürel dokusuyla Anadolu’nun etkileyici şehirleri arasında. Güneydoğu Anadolu’nun ‘Yeşil Altını’ olarak nitelendirilen Siirt fıstığı ise bölge ekonomisinin kalkınmasında önemli bir paya sahip. İşte Siirt ve çevresinde görmeniz gereken önemli ve popüler ziyaret noktalarından bazıları.

Siirt’te Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Erzen Ören Yeri

Kurtalan ilçesinde Bozhöyük ile Gökdoğan köyleri arasında bulunan Erzen Ören Yeri, Bizans döneminden kalma kalıntıları ve gözetleme kuleleri ile biliniyor. Bu ören yerini önemli hale getiren en önemli özelliği ise yapılan araştırmalar sonucunda bu bölgenin Siirt’in ilk yerleşim yeri olduğuna dair bulgulara rastlanması.

2. Ulu Cami

Yöre halkı arasında Çinili Minare olarak da bilinen Ulu Cami, mimarisi ve ihtişamlı görünümüyle şehre gelen turistlerin uğrak noktalarından biri. Yapım tarihi konusunda net bir bilgi olmayan Ulu Cami’nin, Selçuklu Sultanlarından Mugizüddin Mahmut döneminde onarımdan geçerek günümüzdeki görünümüne kavuştuğu tahmin ediliyor.

3. Veysel Karani Türbesi

Mobil Uygulama

Siirt-Diyarbakır karayolu üzerinde konumlanan Veysel Karani Türbesi, 1967 yılında Yeşilçevre köyünde inşa edildi. Müslümanlar arasında önemli bir yere sahip olan bu türbeye dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler akın ediyor. Bölgeye özgü cas isimli bir harç kullanılarak yapılan bu Veysel Karani Türbesi, Siirt’in en popüler yapılarından.

4. Derzin Kalesi

Dört bir yanı kaleler ve tarihi yapılarla çevrili olan Siirt’in en popüler kalelerinden biri de Bizans döneminde inşa edilen Derzin Kalesi. Hala sağlam duran gözetleme kuleleri ve manzarasıyla öne çıkan bu yapı sarp bir tepe üzerinde yer alıyor. Yolu bu şehre düşenler Derzin Kalesi’nin yanı sıra İncekaya (Kormas) KalesiKüfre Kalesi ve İrun Kalesi‘ni de görmeli.

5. Sağlarca Kaplıcası

Sağlarca Kaplıcası, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta Botan Çayı kıyısındaki bir mağarada bulunuyor. Şifaları suları sayesinde deri, solunum yolları, sinir ve kadın hastalıkları konusunda sorun yaşayanlara derman olan bu kaplıca, son yıllarda bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

Siz de Siirt uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, Anadolu’nun büyüleyici dünyasına doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Şimdi keşfetme zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here