Uçak Bileti

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen başkentlerinden biri olan Amsterdam şehri, özgürlükler ülkesi Hollanda’nın gözde turizm adresleri arasında bulunuyor. İster sırt çantalı isterseniz de lüksü ilk sırada tutan bir seyahat planı yapın, Amsterdam her ikisi için de uygun bir atmosfere sahip.

Gezilip görülecek yerler anlamında da oldukça zengin bir şehir olan Amsterdam, sakin ama bir o kadar da çılgın bir yaşam biçimine sahip. Sokaklarda bisikletiyle gezip, parklarda kitap okuyanların yanı sıra şehrin çılgın gece hayatına karışanları da görebileceğiniz bir turizm destinasyonu. İşte, Amsterdam şehri sokaklarında gezilecek muhteşem yerlerden bazıları.

12. yüzyılda küçük bir balıkçı kasabasıyken, günümüzde Avrupa’nın en çok yabancı turist ağırlayan turizm destinasyonlarından birine dönüşen Hollanda‘nın başkenti Amsterdam, kilometrelerce uzanan bisiklet yolları, sayısız kanalları, kanalları birbirine bağlayan köprüleri, dik çatılı şirin evleri ve masalsı kasabalarıyla keşfedilmeye değer bir şehir.

Amsterdam’ı anlatan pek çok fotoğraf karesinde şehrin ünlü kanallarını ve önünde sıralanmış rengarenk bisikletleri görmek mümkün. Şehrin dört bir yanını saran Amsterdam Kanalları‘nda bir kanal turu yapmadan Hollanda’dan ayrılmayın.

Amsterdam’ın en kalabalık ve hareketli noktalarından biri olarak bilinen Dam Meydanı, şehrin turistik ve tarihi yapılarına da ev sahipliği yaptığı için turistlerin mutlaka uğradığı adreslerin başında geliyor.

Mobil Uygulama

Bir zamanlar Avrupa’nın en büyük yönetici binası olarak anılan ve Jacob VaN Campen tarafından yapılan Kraliyet Sarayı, 1655 yılında belediye binası olarak inşa edilmiş. Dam Meydanında yer alan saray, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri.

Hollanda’nın en önemli müzelerinden biri olan ve 1808 yılında kurulan Rijk Müzesi‘nde, 8 binin üzerinde eser sergileniyor. 2003 yılında yaklaşık 10 yıl süren bir tadilat ve yenileme sürecinden geçen müze, 2013 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Red Light Bölgesi, renkli ışıklarla süslü camekanların ardındaki kadınları, seks shopları ve çılgın eğlencelerin yapıldığı barlarıyla sadece Avrupa’nın ve Amsterdam’ın değil, dünyanın da en ünlü bölgelerinden biri.

Amsterdam’a Nasıl Gidilir?

Amsterdam’a İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Konya Havalimanı’ndan direkt uçak seferleri ile ulaşım sağlanıyor. Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İstanbul Havalimanı’ndan KLM, Atlasglobal ve Türk Hava Yolları’nın, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Hava Yolları ve Türk Hava Yolları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Konya Havalimanı’ndan ise SunExpress’in Amsterdam’a direkt uçak seferleri bulunuyor.

3.5 saatlik bir yolculukla ulaşılan Amsterdam dışında Hollanda’nın Eindhoven ve Rotterdam kentlerine İstanbul’dan direkt uçak seferleri var. Daha uygun uçuş seçenekleri için Belçika ve Almanya üzerinden de uçuşları kontrol ederek bu ülkelere gittikten sonra tren ya da otobüsle Amsterdam’a geçebilirsiniz.

İstanbul’dan Amsterdam’a aktarmalı uçuşları bulunan firmalar ise şöyle: Air France, LOT Polish Airlines, Aegean Airlines, Swiss Air, TAROM, Ukraine Intl Airlines ve Lufthansa.

Schiphol Havalimanı’ndan Amsterdam’a merkeze ulaşım

Amsterdam Schiphol Havalimanı, Amsterdam kent merkezine 11 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için belediye otobüsü, tren, araç kiralama, taksi ve özel transfer aracı seçenekleri mevcut.

Havalimanından şehir merkezine ulaşım için en kolay ve ekonomik yöntem tren seferleri. 10 dakika aralıkla 23 saat seferleri bulunan trenlerle Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’na yarım saat gibi bir sürede ulaşıyorsunuz. Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’ndan şehrin birçok noktasına yürüyerek ya da tramvayla ulaşım çok kolay.

Rotterdam Havalimanı Amsterdam’a 57 km, Eindhoven Havalimanı ise Amsterdam’a 107 km uzaklıkta.

Amsterdam şehir içi ulaşım

Amsterdam, şehir içinde yürüyerek gezilebilecek kolaylıkta bir kent. Düz ve yaya öncelikli bir plana sahip olan kentin tamamı bisiklet yollarıyla döşeli. Yürümeye zorlandığınız anlarda bisiklet kiralayabilir, tramvay ya da belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Şehrin toplu ulaşım firması GVB. GVB’nin tek binişlik, 24, 48, 96 saatlik ulaşım kartları var. Bu kartlarla tüm toplu ulaşım araçlarını sınırsızca kullanabilirsiniz.

Bisiklet kiralayan çok sayıda firma var. Bu firmalardan zincir mağazaları olanları tercih ederek bisikleti şehrin herhangi bir noktasına bırakma şansınız oluyor. Tek şubeli sıradan bir yerden bisiklet kiralamanız halinde bisikleti aynı yere iade etmeniz gerektiğinden zorlanabilirsiniz. Bisiklet kiralama fiyatları şirketlere göre değişse de çoğu firma saat başına 4-8 euro civarında bir ücret alıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here