Uçak Bileti

Karadeniz deyince hepimizin aklına yemyeşil ormanlar, şelaleler geliyor. Giresun da bu güzellikten payını fazlasıyla almış. Muhteşem bir bitki örtüsünün içine gizlenmiş Kuzalan Şelalesi aynı adı taşıyan tabiat parkının içinde tüm coşkusuyla çağlıyor.

Giresun gezilecek yerler listesinin olmazsa olmaz maddelerinden biri Kuzalan Şelalesi. üstelik içinde bulunduğu tabiat parkı içinde görülmesi gereken başka güzellikler de var. Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini de ziyaret edip bir taşla 3 kuş vurabilirsiniz.

Kuzalan Şelalesi Hakkında Bilgi

Kuzalan Şelalesi Hakkında Bilgi

Şelalenin yüksekliği yaklaşık 20 metre. Karşısına kurulmuş olan seyir terasından şelaleyi doya doya izleyebilirsiniz. Gürül gürül sesi, serinliği ve doğanın göz kamaştırıcı renkleri huzur veriyor. Bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyin. 😊

4820 dönüm arazi alanına sahip şelale ve çevresi 2013’te tabiat parkı ilan edilmiş. Tabiat parkı her mevsim başka renge bürünüyor. Yazın yemyeşil olan bitki örtüsü sonbaharda sarı, pembe, kırmızı tonlara boyanıyor. Bu renkler ormanın içindeki göllere, akarsulara yansıyor ve resmedilecek görüntüler ortaya çıkıyor.

Mobil Uygulama

Kuzalan Şelalesi Nerede?

Kuzalan Şelalesi Nerede?

Giresun’un Dereli İlçesine 39 kilometre uzaklıkta, Alancık Köyü Kuzalan Mahallesinde bulunuyor. Kuzalan Tabiat Parkı’nın içinde yer alıyor şelale.

  • Kuzalan Şelalesi yol tarifi için buraya tıklayın.

Kuzalan Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Kuzalan Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Kuzalan Tabiat Parkı’na Giresun Şebinkarahisar yolundan bireysel aracınızla gidebilirsiniz. Buraya toplu taşıma ile gitmek isterseniz şehir merkezlerinden kalkan Giresun Şebinkarahisar minibüslerini kullanabilirsiniz.

Kuzalan Şelalesi – Giresun arası mesafe 45 km.

Kuzalan Şelalesi’nde Ne Yapılır?

Kuzalan Şelalesi'nde Ne Yapılır?

Seyir terasından şelaleyi izleyebilir, merdivenlerden inerek şelalenin yanına kadar gidebilirsiniz. Alanda kamp, doğa fotoğrafçılığı ve trekking yapabilirsiniz. Tabiat parkı içinde yer alan Mavi Göl’ü de mutlaka görmelisiniz. Yağmur yağdıktan sonra 2-3 gün suyun rengi değişse de doğru zamanda giderseniz hayran kalacağınız bir güzellik olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca Giresun’un Pamukkale’si olarak adlandırılan Göksu Travertenleri de gelmişken görmeden dönmemeniz gereken bir yer. Bölgedeki mineralli sular bölgede zaten travertenler oluşturuyormuş. Burayı turizme kazandırmak istemiş ve bir projeyle Göksu travertenlerini oluşturmuşlar. Ardından da yolun devamındaki Kulakkaya yaylasına giderek harika bir gün geçirebilirsiniz.

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Tabiat Parkı girişinde araç başı 15 TL giriş ücreti alınıyor. Yaya olarak girecekseniz kişi başı 5 TL.

Bu güzel şelaleyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Giresun uçak bileti almak. Ayrıca Giresun ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Görele Gezilecek Yerler

Giresun Mavi Göl

Giresun Plajları

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here