Uçak Bileti

Bembeyaz traverten basamakları, havuz oluşumları ve turkuaz rengi göz kamaştıran sular. Aklınıza hemen Pamukkale geldi değil mi? Böyle bir yerin Karadeniz’de ve Giresun’da olabileceğini ben düşünemezdim açıkçası. Buranın fotoğraflarını ilk gördüğümde epey şaşırmıştım. Şaşkınlığınızı meraka dönüştürecek ve gidip görmek isteyeceğiniz bir yer Göksu Travertenleri.

Bölgede vatandaşlar tarafından “beyaz taş” olarak adlandırılan Kuzalan travertenleri ve Göksu travertenleri son yıllarda bilinirliği artan ve oldukça ilgi çeken yerler. Giresun gezilecek yerler içinde adından sıkça söz ettirmeye başlayan bu travertenler mutlaka rotanızda olmalı.

Göksu Travertenleri Hakkında Bilgi

Göksu Travertenleri Hakkında Bilgi

Kuzalan travertenleri, yaklaşık 500 hektar alana sahip Kuzalan Tabiat Parkı’nın içinde yer alıyor. 1800 metrelik bir alanı kaplıyor ve dünyada ABD’deki Yellowstone Ulusal Parkı’ndan sonra orman içinde oluşmuş  ikinci büyük traverten bölgesi olma özelliği taşıyor. Kuzalan travertenlerini oluşturan esas kaynağın çevresinde zemin yosunlarla kaplı. Yosunların üzerinden süzülerek akan sular traverten biriktirmeye başlıyor.

Kuzalan Tabiat Parkına yaklaşık 4 km mesafedeki Pınarlar Köyü’nde yer alan Göksu travertenleri, bir proje ile oluşturulmuş. Teras şeklinde büyüklü küçüklü göletleri, beyaz travertenlerin içinde biriken turkuaz rengi sularıyla mini Pamukkale’yi andırıyor. Traverten, mineral değeri yüksek sodalı su ile oluşuyor.

Mobil Uygulama

Göletlerin arasında ziyaretçiler için yürüyüş yolları yapılmış. Mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları ve taşların bazı bölümleri, zaman içinde mineralli sular sayesinde beyaza dönüşmüş. Proje henüz tamamlanmış olmasa da travertenler ziyaretçi akınına uğruyor. Suyu oldukça soğuk. Ayakkabılarla girilmiyor olması gerektiği gibi.

Göksu Travertenleri Nerede?

Göksu Travertenleri Nerede?

Travertenler, Giresun İli, Dereli İlçesi, Pınarlar Köyü’nde bulunuyor.

  • Göksu Travertenleri yol tarifi için buraya tıklayın.

Göksu Travertenleri’ne Nasıl Gidilir?

Göksu Travertenleri'ne Nasıl Gidilir?

Doğu Karadeniz sahil yolundan Dereli Şebinkarahisar tarafına sapacaksınız. Yaklaşık 60 km gideceksiniz. Sivas Şebinkarahisar tabelasını takip edin. Yavuzkemal Sivas yol ayrımına geldiğinizde Yavuzkemal tarafına sapın. Travertenleri sağ tarafınızda göreceksiniz.

Göksu Travertenleri Giriş Ücreti

Giriş ücreti yetişkin 10 TL, öğrenci 5 TL.

Bu güzel şelaleyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Giresun uçak bileti almak. Ayrıca Giresun ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Görele Gezilecek Yerler

Giresun Mavi Göl

Giresun Plajları

Kuzalan Şelalesi

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here