Uçak Bileti

Hey gidi Karadeniz! Seni ne hırçın ne dalgalı bilirdim. Ta ki Giresun’da boylu boyunca uzanan kıyılarını görene dek. Deniz turizmi deyince akla hemen Akdeniz, Ege geliyor. Karadeniz’de hem sezon kısa sürüyor hem de deniz dalgalı oluyor diye pek tercih etmeyiz. Ama bu listede kumsal, sığ ve tertemiz Giresun plajları var.

İçlerinde mavi bayraklı plajların da bulunduğu harika seçenekler var listemizde. Yeşille mavinin en güzel uyumunu görebileceğiniz sahillerde yüzmek son derece keyifli. Üstelik buralarda turist avcısı işletmeler de yok. Denize girebilmek için fahiş fiyatlar ödemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz havlunuzu istediğiniz yere serip özgürlüğün tadını çıkarın, dilerseniz belediyeye ait tesislerde uygun fiyatlara şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz.

Giresun Plajları

giresun plajları

Giresun Plajları

  1. Uluburun Plajı
  2. Giresun Belediye Plajı
  3. Bulancak Belediye Plajı
  4. Burunucu Ofran
  5. Küçüklü Plajı
  6. Deliklitaş Halk Plajı
  7. Bada Plajı
  8. Tirebolu Belediye Plajı
  9. Eğrice Halk Plajı
  10. Beygir Kumu Plajı
  11. Çerkez Önü Plajı
  12. Asarkaya Plajı
  13. Jandarma Plajı
  14. Yılgın Plajı
  15. Küçükçay Plajı
  16. Boztepealtı Plajı
  17. Düzköy Altı Aile Plajı
  18. Kaynarca Aile Plajı
  19. Sky Beach

Uluburun Plajı

Uluburun Plajı Giresun’daki en karakteristik plajlardan biri. Beton merdivenlerden inerek sahile ulaşılıyor. İşletme olduğu için sahil kıyısı oldukça temiz. Manzara seyri, kamp, piknik, yüzme ve dalış gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Plaj, Keşap ilçesine bağlı Değirmenağzı mevkiinde yer alıyor. Trabzon – Giresun yol üzerinde bulunan Uluburun Plajı’na Değirmenağzı Tüneli’nin olduğu yerdeki merdivenden iniş yapılıyor. Uluburun Plajı’ndaki tesiste tuvalet, duş imkanı var. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da burada temin edebilirsiniz.

Plajda zemin taşlık ve su oldukça berrak. 4-5 metre sonra derinleşiyor. Telefonun çok iyi çekmediğini belirtmekte fayda var. Tesiste kamp yapma imkanınız da bulunuyor. Elektrik için yanınızda uzatma kablo götürün mutlaka.

  • Uluburun Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Giresun Belediye Plajı

Giresun plajları içinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yer Giresun Belediye Plajı. Burası şehir merkezinde yer alıyor. Burada daha çok sandalyeleriyle gidip oturmayı tercih ediyor insanlar. E tabi otursunlar yesinler içsinler ama keşke çöplerini de burada bırakıp gitmeseler. Maalesef kıyıda ve denizde çöpler oluyor. Temizlik anlamında durumun çok iç açıcı olmadığını belirteyim. Burada yüzmek tamamen sizin tercihinizde.

  • Giresun Belediye Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Bulancak Belediye Plajı

Giresun’da nerede denize girilir sorusunun en çok tercih edilen cevaplarından biri Bulancak Belediye Plajı. Kumsal, sığ ve temiz bir denizi var buranın. Çocuklu aileler için oldukça uygun. Plajda duş, tuvalet, şemsiye, şezlong, yemek ve soyunma kabini gibi hizmetler sunuluyor.

  • Bulancak Belediye Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Burunucu Plajı

Giresun’un Bulancak ilçesinde yer alıyor Burunucu Plajı. Plajda sahil zemini çakıl. Doğa ile iç içe ormanlık bir alanda denize girmek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Yeme-içme ihtiyaçlarınız için burada işletme de bulunuyor.

  • Burunucu Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Küçüklü Plajı

Yine Bulancak’ta bulunan plajlardan birine gidiyoruz. Küçüklü Plajı kumdan oluşan aileler için uygun ortamı olan bir plaj. Şezlong şemsiye, duş tuvalet gibi olanaklar tesiste mevcut. Dilerseniz ücretsiz şekilde denize girebilirsiniz.

Deliklitaş Halk Plajı

Giresun’un Görele ilçesi sahilinde bulunan doğal oluşumlu Deliklitaş’tan alıyor adını plaj. Efsanelere de konu olmuş hatta Deliklitaş. Derdi olan, çocuğu olmayan bu taşın altından geçince şifa bulacağına inanılıyor. Giresun plajları içinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken güzel bir yer. sahili 70-80 metre uzunluğunda ve çakıllı bir plajı var. Plajda faydalanabileceğiniz tesis de bulunuyor.

  • Deliklitaş Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Bada Plajı

Giresun’un Tirebolu ilçesinde bulunan Bada Sahil Plajı denize girebileceğiniz güzel yerlerden biri. Plaj, Tirebolu ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer alıyor. Sahilde zemin kumlu ve taşlı bir sahile sahip. Denizde ani derinleşmeler olabiliyor. O nedenle dikkatli olunmasında fayda var. Burada tesis anlamında herhangi bir olanak yok. Duş, tuvalet, kabin ya da yeme içme anlamında bir imkan bulunmuyor. O nedenle hazırlıklı bir şekilde gitmelisiniz.

  • Bada Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Tirebolu Belediye Plajı

Tirebolu’nun hemen girişinde incecik kumu, sığ deniziyle yüzmek için en sık tercih edilen yerlerden biri Tirebolu Belediye Plajı. Plajda ücretli ve ücretsiz alanlar mevcut. Şezlong şemsiye kiralayabilir ya da havlunuzu serip takılabilirsiniz. Sahilde cankurtaran da oluyor. Yeme-içme anlamında da fiyatların normal olduğunu söyleyebilirim.

  • Tirebolu Belediye Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Eğrice Halk Plajı

Piraziz ilçesinde bulunan Eğrice Halk Plajı yeşille mavinin uyumunu görebileceğiniz, denizden keyif alacağınız güzel bir plaj. Her sahil gibi hafta sonları burası da kalabalık oluyor. Plajda hizmet veren restoranlar bulunuyor. Çadır kiralama ve kamp yapma olanağı da var. Dilerseniz ücretsiz kullanabileceğiniz kısımlar da var elbette. Denizi tertemiz ve hemen derinleşmiyor. Çocuklar için gayet uygun.

  • Eğrice Halk Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Beygir Kumu Plajı

Beygir Kumu Plajı, Tirebolu ilçesinde ücretsiz bir şekilde hizmet veren halk plajlarından biri. Tirebolu ilçe merkezine oldukça yakın konumda. Plaja özel aracınızla ya da yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz. Burada olanaklar biraz kısıtlı. Su altında bazı yerlerde büyük kayalar var. Biraz da dalgalı olabiliyor bilginize.

  • Beygir Kumu Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Çerkez Önü Plajı

Giresun plajları listemize şehir merkezine 21 km uzaklıkta bulunan Çerkez Önü Plajı ile devam ediyoruz. Bu plaj mavi bayraklı ücretsiz bir plaj. Plajın sahili çakıl ve kum karışık. Burada olanaklar kısıtlı. Tedarikli gitmenizde fayda var.

Asarkaya Plajı

Asarkaya Plajı, Keşap ilçesinde bulunuyor. Plaja ilçe merkezinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Plajda bulunan tesislerden faydalanabilirsiniz. Yeme içme, şezlong şemsiye gibi ihtiyaçlarınıza yönelik hizmetler var. Zemin kum olsa da denize girişte taşlar var. Deniz ayakkabınız yanınızda olsun.

  • Asarkaya Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Jandarma Plajı

Tsk personeline özel bir plaj. Kartla giriş yapılıyor. O nedenle herkesin kullanımına açık değil. eğer askeri personelseniz Giresun’da yüzmek için Jandarma Plajı‘nı değerlendirebilirsiniz. Soyunma kabini, duş, cafe, çocuk parkı ve voleybol sahası bulunuyor. Keyifle vakit geçirebileceğiniz bir tesis. Fiyatlar da uygun.

  • Jandarma Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Yılgın Plajı

Yılgın Plajı Tirebolu’da bulunan plajlardan biri. Merkezi konumda olan plajda soyunma kabini, yeme-içme, şemsiye, şezlong, tuvalet ve duş olanakları bulunuyor. Hizmet veren işletmeler var. Burada zemin kum ve çakıl taşlarından oluşuyor. Deniz hızlı derinleşiyor. Akıntıyı da göz önünde bulundurup açılmamak gerek. karşıdaki adalara yüzmek tehlikeli olabilir uyarmış olayım. Ağaçlık alanda kamp yapabilirsiniz.

  • Yılgın Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Küçükçay Plajı

Giresun’un Tirebolu ilçesinde bulunuyor Küçükçay Plajı. İlçeye 10 km uzaklıkta ücretsiz şekilde yararlanabileceğiniz halk plajlarından biri. Plaj kumlu bir sahile sahip. Burada ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, restoran ve beachler bulunuyor. Karadeniz kıyısında yüzebileceğiniz en güzel yerlerden. Yüzerken arkanızı dönün ve bol yeşillikli kıyı manzarasını izleyin.

  • Küçükçay Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Boztepealtı Plajı

Boztepealtı Plajı, Eynesil ilçesinde bulunuyor. Küçük bir plaj olmasına rağmen bölgede denize girilebilecek en güzel alanlardan birisi. Eynesil Kalesi’nin hemen yanında bulunan plajın manzarası da çok güzel.

Plajda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu halk plajına giderken tedarikli gidin. Yiyecek içeceklerinizi yanınıza alın. Şemsiye ve sandalyelerinizi açıp sahilin keyfini çıkarın.

Giresun şehir merkezine uzaklığı 74 kilometre olup araç ile 1 saatte plaja ulaşılabilmektedir.

  • Boztepealtı Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Düzköy Altı Aile Plajı

Giresun plajları içinde kumsal ve denizi çabuk derinleşmeyen bir plaj arıyorsanız Düzköyaltı Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Burada hem ücretsiz şekilde faydalanabileceğiniz halk plajı kısmı hem de hizmet alabileceğiniz ücretli tesis kısmı var. Sahili kumsal ama denizin girişinde taşlar var. Burada kamp yapma olanağı da mevcut.

  • Düzköy Altı Aile Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Kaynarca Aile Plajı

Kaynarca aile plajı Tirebolu’da denize girebileceğiniz güzel bir plaj. Burada bir işletme bulunuyor. Şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz. Ancak Giresun’daki plaj işletmelerinin genel sorunu şu ki şezlongların üzerinde minder yok. Bu da olayı konforsuz hale getiriyor. Yumuşacık kumda yatarım daha iyi diyebilirsiniz. 😊 Yani Ege’de Akdeniz’de beach fiyatları fahiş ama adamlar bu işi biliyor yalan yok.

Duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi olanaklar da var. Kafesinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Fiyatlar normal seviyede. Plajı kumsal, deniz ani derinleşebiliyor. Dikkatli olmakta fayda var.

  • Kaynarca Aile Plajı yol tarifi için buraya tıklayın.

Sky Beach

Giresun plajları listemi bir beach ile kapatayım istedim. Bu tarz işletmeler Karadeniz’de görmeye pek alışık olmadığımız yerler. O nedenle nadir bulunan bu yeri yazmasam olmazdı. Sahilde zemin kumsal, deniz sığ. İşletmede şezlong şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Bir de Giresun’da başka yerlerden pek alışık olmadığımız masa ve sandalye kiralama olanağı da bulunuyor. Bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

  • Sky Beach Giresun yol tarifi için buraya tıklayın.

Bu güzel plajları ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Giresun uçak bileti almak. Ayrıca Giresun ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Görele Gezilecek Yerler

Giresun Mavi Göl

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here