Uçak Bileti

‘’Sodalı Göl veya Göğ Göl’’ olarak da anılan Giresun Mavi Göl muhteşem bir doğal oluşum. Son yıllarda sosyal medyada yapılan paylaşımlarla bilinirliği artan göl çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bu denli popüler olmasında adını da aldığı mavi rengi rol oynuyor. Gittiğiniz döneme göre renginde farklılıklar olabilir. Karadeniz’in bu nadide güzelliğini daha yakından tanıyalım mı?

Giresun Mavi Göl Hakkında Bilgi

Giresun Mavi Göl Hakkında Bilgi

Göksu Deresi ile Aksu Çayı’nın birleştiği noktadan batıya doğru çanak şeklinde en büyüğü 30 m çapında 5 adet göl oluşturuyor. Bunlardan biri de Mavi Göl. Aksu-Göksu çaylarının birleşmesinden doğan Mavi Göl Karadeniz bölgesinin tek sodalı gölü. Karların erimesiyle uzun süre göz alıcı bir turkuaz renge bürünüyor.

Mavi Göl Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. 482 hektarlık bir alana yayılan bu tabiat parkının en önemli özelliği travertenleri. Halkın beyaz taş olarak adlandırdığı travertenler pek fazla bilinmiyor. Giresun’un Pamukkale’si olarak anılan Göksu travertenleri de buraya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Ayrıca Kuzalan Tabiat Parkı içinde görebileceğiniz bir de Kuzalan Şelalesi var. Doğayla bütünleşeceğiniz bu müthiş tabiat parkı Giresun gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı. Göle 7 km mesafede bir mesire alanı bulunuyor. Ayrıca göle yakın konumda restoranlar da bulunuyor.

Mobil Uygulama

Konaklamak istiyorsanız bölgede hizmet veren bir kamp alanı yok. Doğada uygun bir yer belirleyip kamp yapabilirsiniz. Ancak Karadeniz’de olduğunuzu ve ayılarla karşılaşma ihtimaliniz olduğunu unutmayın.

Giresun Mavi Göl Nerede?

Giresun Mavi Göl Nerede?

Buraya toplu taşıma ile gidecekseniz Giresun otogardan Dereli minibüslerine binebilirsiniz. Günübirlik turlar da tercih edilebilir. Bireysel aracınızla gidecekseniz Giresun merkezden 45 km giderek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Giresun Mavi Göl Arası kaç km?

Giresun iline 45 kilometre, Dereli ilçesine 13 kilometre mesafede.


Giresun Mavi Göl yol tarifi için buraya tıklayın.

Giresun Mavi Göl Giriş Ücreti

Giresun Mavi Göl Giriş Ücreti

Mavi Göl için herhangi bir giriş ücreti yok. Ayrıca ücretsiz otopark imkanı da mevcut.

Giresun Mavi Göl suyu neden mavi?

Bölgenin önemli bir özelliği zengin mineralli sulara sahip olması. Mavi göl turkuaz rengini bu sulardan gelen mineraller sayesinde alıyor.

Mavi Göl ne zaman mavi oluyor?

Göl karların erimesiyle Haziran ayı ile Aralık arası turkuaz renge bürünüyor.

Bu doğa harikasını ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Giresun uçak bileti almak. Ayrıca Giresun ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Giresun Görele Gezilecek Yerler

Giresun Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here