Uçak Bileti

Bayram tatilleri bir çok kişi için güzel bir fırsat. Yıllık izinler kısıtlı olunca bayram tatili de 9 gün olunca tadından yenmiyor. Aile ziyaretleri ya da memleket seyahati yapmayacak olanlar bu fırsatı tatil yaparak ya da gezerek değerlendirmek istiyor. Hal böyle olunca da bayram yaklaşırken Kurban Bayramı’nda nereye gidilir diye aratılıyor. İşte Türkiye’den bayram tatilinde gidilebilecek 10 rota…

Kurban Bayramı’nda Nereye Gidilir?

Bayram tatilinin yaza denk geldiği bu senelerde gidilebilecek o kadar çok yer var ki. Biraz da zevke ve bütçeye bağlı aslında tercih edeceğiniz bölge. Şöyle bir Karadeniz havası doldursak ciğerlerimize diyenlere, Ege’nin turkuaz koylarıyla buluşmak isteyenlere, Doğu’nun kültürü ve lezzetleriyle bayram etmek isteyenlere hitap edecek şahane seçenekler var listemde. Türkiye’nin her yerinden bir alternatif sunacağım. Mutlaka size uyan bir yer bulacaksınız.

Kurban Bayramı’nda Gidilebilecek Yerler

  1. Kaş
  2. Bodrum
  3. Cunda
  4. Denizli
  5. Sinop
  6. Safranbolu
  7. Hatay
  8. Mersin
  9. Gaziantep
  10. Erzurum

Kaş

Kaş Kurban Bayramında Nereye Gidilir

Akdeniz’in müdavimi olanlar Kaş sizin için kurban bayramında nereye gidilir sorusunun en güzel cevabı olabilir. Antalya’nın bir başka yüzü. Hem küçük, hem güzel, hem sakin hem canlı. Dilerseniz tarihin izini sürebilir, dilerseniz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Üçağız Köyü’nden kalkan teknelerle Kekova’yı, Kaleköy’ü ve Simena Antik Kenti’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

Bodrum

Bodrum

El clasico seçeneğimiz Bodrum. Ama her zaman iyi alternatif kabul edelim. Tarih deseniz var, doğa deseniz var. Lüks deseniz var, salaşlık deseniz var. Her zevke ve bütçeye göre bir seçenek bulunuyor Bodrum’da. Bodrum Kalesi içinde bulunan su altı arkeoloji müzesini, Bodrum antik tiyatroyu mutlaka görün derim. Bir gününüzü de tekne turuna ayırarak Bodrum’un eşsiz koylarında yüzün. Orak Adası’na giden bir tur tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Cunda

Cunda

Ege denizinde yer alan Türkiye’nin en büyük 4. adası Cunda neden kurban bayramında gidilecek yerler listemizde olmasın ki? Dar sokakları, taş evleri ile şirin bir tatil bölgesi burası. Tarihi yel değirmenleri, pırıl pırıl plajları ile sizi mest edecek. Püfür püfür esen havasıyla sizi bunaltmadan tatil yapmanıza da olanak sağlıyor. Tarihi taş kahvede benim yerime de kahve yudumlayın.

Denizli

Denizli

Şaşırtan öneri Denizli. Denizli’de bildiğiniz güzelliklerin dışında pek bilinmeyen o kadar özel destinasyonlar var ki, ‘vay be, Denizli’de böyle bir yer mi varmış’ dedirtecek bir seyahate hazır olun. Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti zaten olmazsa olmazlardan. Çivril ilçesine bağlı Işıklı Gölü’nde nilüferlerin arasında tekne turu yapmadan, Acıpayam Kanyonu’nu ziyaret etmeden dönmeyin. Denizli kebabı da bu seyahatte mutlaka tatmanız gereken bir lezzet.

Sinop

Sinop

Türkiye’nin en kuzey ucu Sinop kurban bayramında gidilecek ülkeler listemizin Karadeniz şubesi. Öyle bir doğayla kucaklaşma, öyle bir oksijene doyma seyahati olacak ki bu günler hızla geçecek Sinop’a doyamayacaksınız. Sinop Cezaevi, Hamsilos Koyu, Erfelek Şelaleleri Sinop gezilecek yerler listesinde keşfetmeniz için sizi bekliyor. Sinop mantısı da yöresel lezzetlerin başını çekiyor, damaklarda iz bırakıyor.

Safranbolu

Safranbolu

Şöyle küçük yöresel bir konakta konaklayalım, ev yapımı ürünlerden oluşan anne kahvaltısıyla güne başlayalım derseniz adres Safranbolu. Buraya özgü yöresel mimari evleri o kadar şirin ki kesinlikle görmeye değer. Bulak Mağarası, Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras çevrede gezebileceğiniz yerlerden. Safranbolu lokumu da kutu kutu alıp sevdiklerinize hediye götürebileceğiniz buraya özgü bir lezzet. Safranbolu’ya en yakın havalimanı Zonguldak’ta.

Hatay

Hatay

Tarihini mi öveyim yemeklerini mi bilemediğim şehir Hatay. En iyi gastronomi turlarınızdan biri olacağını bilin. Humusun, künefenin hası, biberli ekmeğin acısı başka yerde yiyemeyeceğiniz güzellikte. Daha sayamadığım nice lezzetle mideniz bayram edecek. Peki Hatay’da nereleri gezelim derseniz Antakya, İskenderun, Samandağ görmeniz gereken bölgelerden. Beşikli mağarası ve arkeoloji müzesi de mutlaka listenizde olmalı.

Mersin

Mersin

Upuzun bir sahil şeridi boyunca uzanan her ilçesi birbirinden güzel Mersin. Ben denize girip dinleneceğim derseniz çok güzel plajlar ve koylar var. Ben gezip görmek istiyorum derseniz Cennet Cehennem Mağaraları, Kızkalesi, Kanlı Divane Ören Yeri görmeniz gereken yerlerden.

Gitmişken tatmadan dönmeyin önerilerim epey kalabalık; tantuni, ciğer, künefe, cezerye, kerebiç başlıca lezzetler. Bir de şato adındaki tavuktan yapılan bir yemek var ki inanılmaz lezzetli. Haritaya şato dürüm evi yazın, ve doğruca adrese ilerleyin. Yedikten sonra bu lezzetle bizi tanıştırdığın için teşekkür ederiz Burcu diyeceksiniz. 😊 Mersin’e en yakın havalimanı Adana’da.

Gaziantep

Gaziantep

Dünya bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu demişler. Hadi kabul edin, Antep deyince hepimizin aklına ilk etapta yemek geliyor. Katmerler, baklavalar gözümüzün önünde uçuşuyor.😀 Mide ilaçlarını ve en bol kıyafetlerinizi çantaya atın ve Gaziantep’in yolunu tutun. Bayramın tadını yiyerek çıkarın. Mükemmel kebaplar, çiğköfteler, yöresel yemekler ve müthiş tatlıları afiyetle mideye indirin.

Yemeye bir ara verelim biraz da gezelim derseniz şehir merkezindeki Gaziantep Kalesi ve Pişirici Kasteli ile büyülenebilir, Zeugma Mozaik Müzesi ile tarihin izini sürebilirsiniz.

Erzurum

Erzurum

Erzurum deyince aklınıza yalnızca kış ve kayak geliyorsa çok yanılıyorsunuz. Erzurum’u gezmek için en güzel zamanlar yaz ayları. burada öyle bir tarih ve öylesine saklı doğal hazineler var ki, kurban bayramında nereye gidilir sorusuna verilecek en iyi cevaplardan biri bence.

Çifte minareli medrese, Erzurum Kalesi şehir merkezinde görmeniz gereken tarihi değerler. Biraz şehir dışına çıkıp Tortum Şelalesi’ni, yüzen adaları, Haho Kilisesi’ni, Narman peri bacalarını da muhakkak görün derim. Erzurum’a özgü lezzetlerden cağ kebabı ve kadayıf dolması yemeden zaten dönmezsiniz diye düşünüyorum. 😃

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here