İstanbul Hatay arasında her gün 8 sefer gerçekleştirilir. Hatay şehrine en sık uçulan yerlerden İstanbul, Ankara ve İzmir için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla İstanbul uçak bileti, Ankara uçak bileti ve İzmir uçak bileti satın alabilirsiniz.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
Havalimanı
|
En Ucuz Ay
Ekim
|
En Sık Uçan Hava Yolu
|
İstanbul Hatay arasında her gün 8 sefer gerçekleştirilir. Hatay şehrine en sık uçulan yerlerden İstanbul, Ankara ve İzmir için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla İstanbul uçak bileti, Ankara uçak bileti ve İzmir uçak bileti satın alabilirsiniz.
Hatay otobüs bileti satın alarak daha ucuz bir şekilde Hatay şehrine seyahat edebilirsiniz.
Ucuz Hatay uçak bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Hatay 3.432 TL, Ankara Hatay 1.203 TL ve Antalya Hatay 1.805 TL.
En uygun Hatay uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 42 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.
Temmuz ve Mayıs ayları Türkiye, Hatay için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan dönemlerinden daha pahalıdır. En düşük fiyatları bulabileceğiniz aylar ise: Ekim ve Eylül.
Medeniyetler beşiği Anadolu'nun, insan etkileşiminin en yoğun yaşandığı coğrafyalarından biri olan Hatay, tarihi boyunca çeşitli inançlara sahip pek çok millete ev sahipliği yapmış, güneyden Suriye ve kuzeyde Osmaniye ile çevrili, Akdeniz'in doğu şeridinde bulunan kadim bir şehir.
Tarihi MÖ.100.000 ile 40.000 yıllarına kadar uzanan Hatay, Hitit, Mısır, Pers ve Roma İmparatorluğu hâkimiyetinde kalarak Haçlı Seferleri sırasında önemli rol oynamış. Selçuklu ve Osmanlı yönetiminden sonra kısa bir süre Hatay Devleti olarak bağımsızlığını yaşamış olsa da 1939'da ise bir vilâyet olarak Türkiye'ye katılmış.
Gezilecek Yerler
Her din ve mezhepten, kültürden ve milletten insanın yüzyıllardır koyun koyuna yaşadığı Hatay'ın zengin kültürel birikimi ve mistik aurası ziyaretçilerine gezilecek yerler açısından da oldukça fazla seçenek sunuyor.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki en eski cami olan ve Anadolu'da kurulan ilk cami olduğu söylenen Habib-i Neccar Camii gerek mimarisi gerekse tarihiyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiş. İçinde İsa'nın havarilerinden Yunus ve Yahya ile onlara ilk inanan ve şehit edilen ilk kişi olan Antakyalı Habib-i Neccar'ın türbesi bulunuyor.
Samandağ arasında bir dağ üzerinde bulunan Simon Manastırı'nın yapım tarihi 6. yüzyıl. Manastır Antakyalı St. Simone'un bir sütun üzerinde 40 yıl yaşadığı yer olarak ün yapmış. Kendini Tanrıya adayan küçük bir çocuk olan Simone'un hastalıklara şifa veriyor oluşuyla bu bölge tarih boyunca ziyaretçi akınına uğramış, hatta yaşadığı dağa "mucizeler dağı" adı verilmiş. Yoğun rüzgâr alan tepeye Hatay manzarası ve Asi Nehrinin kıvrımları eşliğinde tırmanıyorsunuz.
Hıristiyanlığın ilk kilisesi olarak bilinen St. Pierre Kilisesi, dünyanın ilk kaya mağarası kabul edilen büyüleyici bir ibadet tapınağı. Antakyalı ilk Hıristiyanlar tarafından gizli toplantılar için kullanılmış kutsal bir mekân.
Hatay'daki iki önemli manastırdan ilki olan Barlaam Manastırı Yayladağı İlçesinde Keldağ üzerinde. Keldağ tarih boyunca Hititlerden başlayarak, Seleukosların ve Romalıların kutsal kabul ettiği yerlerden biri olagelmiş. Manastır ise MS. 9. yüzyılda Gürcü Papazları tarafından yapılarak Barlaam'a ithaf edilmiş. Bezge'den sonra 2.5 saat kadar yürüyerek dağa tırmanıyor, küçük bir patika yoldan ve sarp kayalıklar arasından geçerek manastıra ulaşabiliyorsunuz. Bu zahmetli yolculuğun sonunda ulaştığınız alandaki enerjin akışını hissettiğinizde iyi ki geldim diye düşünüyorsunuz.
Hac ve ipek yolu üzerinde bulunan Hatay'da, yörenin yerleşime açılmasını sağlaması açısından önem taşıyan külliyeler inşa edilmiş. Mimar Sinan tarafından 1574'te inşa edilen Payas Sokullu Külliyesi'nde kervansaray, hamam, medrese, camii ve 45 dükkânı olan bedestenler bulunuyor. Günümüzde de hediyelik eşya dükkânlarının açılması burayı tarihi canlılığına kavuşturmuş.
Tarih, macera, yürüyüş ve doğa sevenlerin oldukça keyif alacağı, Ortaçağa ait olduğu düşünülen Bakras Kalesi, Belen geçidinden Arabistan'a inen eski yolu kontrol etmesi bakımından önemli bir konuma sahipmiş. Antakya'ya bambaşka bir açıdan bakmak için ideal bir yer…
M.Ö.300 yıllarında Büyük İskender tarafından kurulan Antakya Kalesi ve Surları dünyanın önemli yapıları arasında yer alıyor. Roma, Bizans, Haçlı, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından kullanılan kalenin başından sayısız deprem ve savaş geçmiş olmasına rağmen günümüze kadar gelebilmiş. Osmanlı döneminde İstanbul'dan gelip, Tarsus, Adana ve Antakya üzerinden Mısır ve Hicaz'a giden hac yolunu güvence altına almak için inşa edilen Payas Kalesi, Helenistik dönemden beri varlığı bilinen görmek isteyeceğiniz tarihi kalelerden en önemlileri.
Hatay'da gezebileceğiniz tarihi yapılar bunlarla sınırlı değil elbette. Kent içerisinde ve bağlı ilçelerde pek çok önemli türbe, han, hamam, çeşme, cami, kilise, manastır ve havra bulunuyor.
Hatay'ın ilk çağlardan, ortaçağa kadar çeşitli kültürlere tanıklık eden kalıntıların ziyaretçilerine sunulduğu Hatay Arkeoloji Müzesi, dünyanın ikinci büyük mozaik sergileme alanına sahip. Medeniyetler şehri Antakya'nın tarihini ve eşsiz kültür mirasını yakından görme fırsatı buluyorsunuz.
Mis kokuların arasında gezinirken kendinizden geçeceğiniz Hatay'ın en ilginç yeri Hatay Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Müzesi. Eski bir Antakya Evi restore edilerek müzeye dönüştürülmüş, 280 çeşit tıbbi ve aromatik bitki cam kavanozlarda ve el örgüsü sepetlerde kullanıma uygun bir şekilde halkın ilgisine sunuluyor.
Tarihi ve kültürel zenginliği yanında hoşgörü kenti Hatay doğal güzellikleriyle de önemli bir yere sahip. Samandağ ilçesine 5 km uzaklığında ve ülkenin tek Ermeni cemaatinin yaşadığı bir köy olan Vakıflı Köyü, köy kahvesi ve kilisesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Tertemiz havası ve organik mandalina şurubu, turunç reçeli ve daha birçok yöresel lezzeti tatmak için mutlaka uğranması gereken bir yer. Samandağ'a gelmişken Vakıflı Köyüne 2 km mesafedeki Hıdırbey Musa Ağacını görmeden dönülmemeli. Etrafı mis gibi kokan defne ağaçlarıyla dolu küçük şelalelerin olduğu alanın doğası bir harika…
Titus Kaya Tüneli ise yine Samandağ'a birkaç km uzaklıkta tarih ile doğanın iç içe olduğu bir gezi fırsatı sunuyor. Tarihte su baskınlarından korunmak için kazılan bu tünellerin ardından 500-600 metrelik patikayı takip ettiğinizde bir roma mezarlığına geliyorsunuz. Sıcakkanlı yerli halkın ürettiği meşhur Samandağ biberi, nar ekşisi gibi ürünlerden alabiliyorsunuz.
Antakya mutfağı ayrıca bir bölümde incelenecek, hakkında uzun yazılar yazılacak kadar zengin ve özel bir kültür. Türkiye'nin en zengin ilk 3 mutfağından biri olarak gösteriliyor. Yalnızca ülkemizin değil dünyanın da takdirine mazhar olmuş bir kültürel miras özelliği taşıyor. Bugün Antakya yemekleri olarak anılan türlerin çoğu başta Arap olmak üzere pek çok millet ve topluluktan alınmış ve uyarlanmış olduğu düşünülürse, Antakya mutfağı zengin bir koleksiyon demek doğru olur. Çiğ köfte, domatesli pilav, fellah köftesi, firik pilavı, içli köfte, kabaklı aş, mütebli, tepsi oruğu dillere destan ana yemekleri. Aya köfteli çorba, ekşi aşı, kumbursiye, mahlûta, şiş börek ve toğga meşhur çorbaları. Etli yemeklerinden Arap kebabı, aşur, belen tava, kâğıt kebabı ve maklubesi de başka yerlerde yediklerinize kesinlikle benzemiyor, buranın havası suyu, sebzesi ve eti tamamıyla bu bölgeye özel.
Ulaşım
Hatay'a karayolu ile ulaşmak isterseniz Türkiye'nin batısı için biraz zahmetli:
İstanbul'dan 1115 Km
Ankara'dan 668 Km
İzmir'den 1080 Km
Demiryolu düşünürseniz, Hatay'a tren seferi bulunmadığından İskenderun'dan kalkan günlük trenlerle Dörtyol ilçesi üzerinden, Adana aktarmalı olarak Mersin'e kadar demir yolu ulaşımı mümkün. Ancak her gün karşılıklı tek sefer yapılıyor.
Hatay'a ulaşımın en kestirmesi havayolu. Türk Hava Yolları ve diğer özel uçak firmaları ile ulaşım oldukça rahat. Şehir merkezinden ise istediğiniz yere kolaylıkla gidebiliyorsunuz.
Hatay - İstanbul arası uçuş süresi 1 saat 35 ilâ 1 saat 50 dakika
Hatay - Ankara arası uçuş süresi 1 saat 15 dakika
Kültürü, sanatı, yöresel lezzetleri, müziği ve sosyalleşmeyi sevenlerin ortak noktası festivaller. Ülkemiz
Eylül halen biraz yaz, Kasım biraz kış havasını tattırıyor. Sonbaharı hissetmek isteyenlerin ayı şüphesiz E
Türkiye, yemek yemekten hoşlananlar için cennet bir ülke. Anadolu topraklarının dört bir yanında, farklı yö
Kökleri Osmanlı’ya dayanan yoğun ve köklü bir gastronomi mirasına sahip olan Türkiye’de, gastronomi t
Geçmişte 13’ten fazla medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinen bir medeniyetler beşiği olan Hatay, zen
Zengin kültürü ve köklü tarihiyle büyüleyici bir şehir olan Hatay, bol acı, et ve baharatla süslenen yemekl
Günümüzde birçok insan sadece yemek yemek için, yeni tatları keşfetmek için seyahat ediyor. Uçak bileti fiy