Uçak Bileti

Polonya, Türkiye’de az bilinen bir Orta Avrupa ülkesi. Polonya’nın şehirlerini sayın dediğimizde çok az kişi en ünlü büyük şehirleri Varşova, Krakow, Gdnask, Wroclaw’ı sayabilir.

Polonya aslında bir cevher. Adının söylenmesi bile çok güç olduğu çok sayıda küçük ama enfes kasabalara ve şehirlere de sahip. Geçmişte çok işgal edilip, çok yıkım göre de bugün ülke, modern turistlere Ortaçağ mimarisini gözler önüne hala seriyor. Diğer Avrupa ülkelerinden çok daha uygun seyahat bütçesiyle hem de

Polonya’da Az Bilinen 5 Şehir

1. Szczecin, Polonya

Szczecin, Polonya

Szczecin, Polonya’nın en büyük şehirlerinden biri. Ülkenin Baltık Denizi’ne bakan en büyük limanı olan Szczecin Batı Pomeranya Voyvodalığı’nın da başkenti. Şehir Odra Nehri’nin etrafına yayılmış ve hem nehrin hem de denizin etkisiyle, havası diğer Polonya şehirlerine göre daha ılıman.

Berlin’e çok yakın olduğu için, Berlin’e gitme planınız varsa rotanıza Szczecin’i de ekleyin. Şehir, tüm ilgi çekici yerleri görmenizi sağlayan, şehrin içinden iyi bir şekilde işaretlenmiş bir rota belirlemiş. Szczecin Pomeranya Dükleri Kalesi, Chrobry Dolgu (Wały Chrobrego), Szczecin St. James Katedrali şehirde turistlerin uğradığı adreslerden.

Mobil Uygulama

Szczecin’e gitmek için iki yol var. İlki Berlin’e uçup buradan otobüsle ulaşımı sağlamak ya da Varşova’ya direkt uçup trenle Szczecin’e gitmek.

ⓘ En uygun Szczecin uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Szczytno, Polonya

Szczytno, Polonya

Szczytno, Polonya’nın Varmiya-Mazurya Voyvodalığında bulunan bir kasaba. Szczytno, Polonya’nın kuzey doğusunda 27.970 nüfusa sahip. Jezioro Długie gölü, Masurisches Museum Ortelsburg, The ruins of the castle in Szczytno, Zamek Leśna Skała kasabanın görülecek yerleri.

Yakınlarda bulunan Olsztyn Mazury Bölge Havaalanı, Masurian bölgesinin en önemli havaalanıdır. Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Varşova’ya uçup buradan aktarmalı olarak gidebilirsiniz. En uygun Szczytno uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Poznan, Polonya

Poznan, Polonya

Poznan, Polonya’nın batısında Warta Nehri’nin kenarında yer alıyor. Poznan ticaret, endüstri ve eğitim alanında Polonya için önemli bir merkez. Polonya’nın 5.büyük kenti olan Poznan II. Dünya Savaşı sırasında büyük bir yıkım yaşamış ama sonrasında kendini yenilemeyi başarmış. Poznan her ay düzenlenen çok sayıda uluslararası fuara da ev sahipliği yapıyor.

Renkli evleri ve havuzlu meydanı ile Stary Rynek (Eski Market Meydanı) gezmeye başlamak için en iyi nokta. Ratusz Poznanski (Town Hall – Belediye Binası), Ostrów Tumski (Katedral Adası), Zamek Cesarski (İmparatorluk Kalesi) şehirde gezilecek önemli yerler.

Poznan’a Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Varşova’ya uçup aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. En uygun Poznan uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Rzeszow, Polonya

Rzeszow, Polonya

Rzeszow, Polonya’nın güneydoğusunda yer alıyor. Şehir Wisłok Nehri’nin çevresine kurulmuş. Rzeszow, Alt Karpatya Voyvodalığı’nın en büyük şehri ve bu bölgenin de başkentliğini yapıyor. Şehir aynı zamanda Eurocities (Avrupa Şehirler Ağı) üyesi.

Parish Kilisesi ve Saat Kulesi, 17. yüzyılda yapılan Lubomirski Yazlık Sarayı, yerin üç kat altında olan Rzeszów Yeraltı Müzesi, 2. Dünya Savaşı’na ait fotoğrafları görebileceğiniz Rzeszów Bölge Müzesi, 16. yüzyıldan günümüze kadar gelen Rzeszow Kalesi uğranılması gereken adresler.

Türkiye’den Rzeszow’a direkt uçuş yok, ancak Varşova aktarmalı olarak gidebilirsiniz. En uygun Rzeszow uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Zielona Góra, Polonya

Zielona Góra, Polonya

Zielona Góra, Polonya’nın batısında yer alıyor. Şehir, Polonya’nın Lubusz Voyvodalığı’nın iki merkezinden biri. Almanya sınırına çok yakın olan Zielona Gora, şarap imalathaneleri ile ünlü. Konumu ulaşım için çok elverişli çünkü Varşova-Berlin demiryolu üzerinde yer alıyor.

Zielona Gola’nın en hareketli noktası Eski Şehir Meydanı (Stary Rynek). Planetarium Venus bilim merkezi, şehrin tarihini öğrenmek için Zielona Góra Regional Muzeum, Şarap Müzesi, Częstochowa Kilisesi Zielona’nın keşfedilmesi gereken yerleri.

Şehirde bir havalimanı var ancak Türkiye’den direkt uçuş yok. Lot Polish Airlines’ile aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Varşova’ya uçup buradan trenle de gidebilirsiniz. En uygun Zielona Góra uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here