Uçak Bileti

Dünyamız etkileyici doğal güzellikleriyle doğa ve seyahat tutkunları için binlerce farklı rotada, muhteşem deneyimler yaşatıyor. Doğanın yer yüzündeki etkisini gözlemleyebileceğiniz koruma alanları, doğanın gücüne tanık olabileceğiniz özel yerler.

Doğanın sonsuz gücünün simgelerinden kanyonlar, birbirinden hoş fotoğraf karelerine hayat veren keşif noktalarından. Dünyanın dört bir yanından görülmesi gereken 10 güzel kanyon bu listede.

Dünyada Görülmesi Gereken 10 Güzel Kanyon

1. Taroko Gorge Kanyonu, Tayvan

Tayvan’da 19 km’yi aşan uzunluğu ve olağanüstü nehir manzarasıyla öne çıkan Taroko Gorge Kanyonu, ülkenin en popüler turistik destinasyonlarından. Trekking ve doğa yürüyüşünden hoşlananlar için çok sayıda parkurun da yer aldığı kanyon huzurlu atmosferiyle hoş bir kaçış rotası.

Mobil Uygulama

Tayvan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Copper Kanyonu, Meksika

Meksika’da birkaç kanyonun bir araya gelmesiyle oluşan Copper Kanyonu, yemyeşil bitki örtüsü ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu görkemli kanyona ulaşım için kullanılan en popüler yollardan ise Chihuahua al Pacifico tren yolu.

3. Colca Kanyonu, Peru

Büyük Kanyon’dan iki kat daha derin olan Colca Kanyonu, Peru sınırında eşsiz manzarası ile büyüleyen bir doğal güzellik. Bölgeye gelen turistler, kanyon üzerinde uçan akbabaları ve Colca Nehri ile bütünleşen uçsuz bucaksız manzarayı seyretmekten keyif alıyor.

4. Samaria Gorge Kanyonu, Yunanistan

16 km uzunluğa sahip olan Samaria Gorge Kanyonu, Avrupa’nın en uzun kanyonlarından biri. Aynı zamanda bir ulusal park olan bu bölge, selvi ve çam ormanlarıyla çevrili doğasıyla, turistlerin ve yöre halkının popüler yürüyüş alanları arasında gösteriliyor.

5. Waimea Kanyonu, Kauai Adası, Hawaii

Waialeale Dağı‘ndan gelen nehirlerin oluşturduğu Waimea Kanyonu, Pasifik’in en büyük kanyonu olmasıyla ünlü. 16 kilometre uzunluğu ile geniş bir bölgeyi kaplayan kanyon, canlı görünümüyle dikkat çekiyor.

6. Antilop Kanyonu, ABD

Arizona’daki Antilop Kanyonu, turuncu ve mor renkli kıvrımların hakim olduğu görünümüyle fotoğrafçıların gözdesi. Alt ve üst antilop olmak üzere 2 bölümden oluşan kanyon, zaman zaman çok daraldığı için içerisinde hareket etmek imkansız hale gelebiliyor.

7. Gorge du Verdon Kanyonu, Fransa

Turkuaz renkli suları ile muhteşem bir manzara sunan Verdon Nehri’nin oluşturduğu bir nehir kanyonu olan Gorge du Verdon Kanyonu, 25 kilometre uzunluğu ile Güney Fransa’nın Provence Bölgesinde yer alıyor.

8. Tiger Leaping Gorge Kanyonu, Çin

Güneybatı Çin’de Yangtze Nehri üzerinde bulunan Tiger Leaping Gorge Kanyonu, 15 kilometre uzunluğa sahip. Dünyanın en derin kanyonu olduğu öngörülen Tiger Leaping Gorge’un en dar noktası ise yaklaşık 30 metre genişliğinde.

9. Balık Nehri Kanyonu, Namibya

160 km uzunluğuyla Büyük Kanyon’u aratmayan, hatta birçok kişinin daha büyüleyici bulduğu Balık Nehri Kanyonu, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak anılıyor. 85 kilometrelik bir yürüyüş parkuru da bulunan kanyon, engebeli arazisiyle zorlu bir bölge.

10. Büyük Kanyon, ABD

Kolorado Nehri’nin birkaç milyon yılda oluşturduğu Büyük Kanyon, dünyanın en büyük kanyonu olmasının yanı sıra Arizona eyaletinin en eski ve ünlü ulusal parkı. 446 kilometre uzunluğa sahip olan kanyon, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here