Uçak Bileti

Kayseri, kent merkezinde yer alan ve Selçuklu döneminin en güzel mimari eserlerine sahip olmasının yanı sıra, bulunduğu coğrafya itibarı ile de çevresiyle de çok zengin bir konumda.

Anadolu’nun Toros Dağları ile kucaklaştığı noktadaki konumuyla, Kayseri çevresinde gezilecek yerler oldukça çeşitli. Şehir merkezine yakınlığı ile de rahatlıkla ulaşabileceğiniz pek çok yerin bulunduğu Kayseri çevresinde muhteşem bir rota çizebilirsiniz.

Doğal güzellikleriyle büyüleyen Kapuzbaşı Şelaleleri, Türkiye’nin yeni yamaç paraşütü adresi Ali Dağ, dünyaca ünlü toz karı ile meşhur Erciyes Dağı, Kapadokya coğrafyasının bir parçası olan benzersiz yeraltı şehirleri, 251 kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı ve çok daha fazlasını görme şansınız var.

Kayseri Yakınlarında Gezilecek Yerler

1. Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri’den 2 saatlik mesafedeki Yahyalı İlçesi sınırları içerisindeki Aladağlar Milli Parkı’nda yer alıyor. Tortum, Düden ve Manavgat’tan daha büyük olan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar’ın zirvelerindeki kar ve buzullardan beslenerek oluşuyor. Kapuzbaşı Köyü yakınındaki vadiden dökülerek Zamantı Irmağı’nı besleyen yedi şelaleden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri doğal sit alanı.

Mobil Uygulama

Kayseri’nin Aladağlar Milli Parkı’ndaki en önemli şelalesi olan Kapuzbaşı Şelalelerinin haricinde, Yahyalı’ya 10 km mesafedeki Derebağ Şelalesi, yine Yahyalı’da bulunan ve Zamantı Irmağının iki yakasından akarak Düden Şelalesi’nin benzeri olan Yeşilköy Şelalesi günün belirli saatlerinde dönüşümlü olarak çekilen ve geri gelen sularıyla ve efsaneleriyle biliniyor. Her biri birbirinden güzel manzaralar oluşturan şelaleleriyle Kayseri’nin doğal güzellikleri mutlaka keşfedilmeli.

Kayseri otobüs bileti için turna.com otobüs bileti sayfasındaki kampanyaları takip edin. Kayseri otobüs biletleri ne kadar, sefer saatlerini görebilirsiniz.

2. Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Dağı, Kayseri kent merkezinden 25 km uzaklıkta bulunuyor. Karlı zirvesi ve ihtişamlı duruşuyla tarih boyunca insanoğlunu etkileyen ilk çağlarda tapınılan bir dağ olan ve yüzyıllar boyunca kutsal bir merkez olarak görülen Erciyes Dağı, ovalardan birdenbire yükselen büyük kütleli bir stratovolkan. Erciyes Dağı hem kış turizmi hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğruyor.

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en iyi pistlerinden birine sahip. Kayseri şehir merkezine 25 km mesafede, 3916 m yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda kurulu olan Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’de dağcılık ve buzul tırmanışları için profesyonel sporcular tarafından en çok tercih edilen merkez. Erciyes, yüksek kar kalitesine sahip dünyada sayılı yerlerden biri olma özelliği ile de kayak merkeziyle Kayseri’nin simgesi.

3. Ağırnas

Ağırnas, Mimar Sinan’ın Evi’ni barındırmasının yanı sıra, yüzyıllardır Kayseri ve çevresinin en iyi taş ustalarının yetiştiği, göz alıcı tarihi evlerin bulunduğu yer. Ağırnas, yerin üstü kadar altında da labirenti andıran adeta ikinci bir şehre ev sahipliği yapıyor. Ağırnas Kültür Merkezi’nde Mimar Sinan’la ilgili sergilenen koleksiyonu gezebilir, 1857 tarihli Agias Prokopis Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Mimar Sinan’ın Evi, Kayseri kent merkezine 27 km uzaklıktaki Ağırnas Kasabası’nda yer alıyor. Eşsiz güzellikteki eserleri ve mühendislik bilgisiyle adını dünya tarihine yazdıran Mimar Sinan’ın doğduğu ve gençlik yıllarını geçirdiği ev, bölgede taş işçiliğinin önemli örneklerini barındırıyor. Restore edilerek ziyarete açılan evin altında bir yeraltı şehrine ait labirentler bulunuyor.

4. Sultan Sazlığı Milli Parkı

Sultan Sazlığı Milli Parkı

Sultan Sazlığı Milli Parkı, Kayseri’nin 70 km güneyindeki Develi Ovası’nın merkezinde, Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde kalıyor. Erciyes’in eteklerinde, büyük kısmı sazlarla kaplı bir tatlı su bataklığı olan sazlık yüzlerce bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Tam anlamıyla bir kuş cenneti olan ve çevresi sazlarla kaplı Tuzlu Göl, Yay Göl, Çöl Göl ve Söbe Gölü’nün birleşmesiyle oluşan Sultan Sazlığı, Kayseri’nin en önemli turistik bölgelerinden biri.

5. Kültepe Ören Yeri

Kültepe, yani Kaniş ve Karum, Kayseri kent merkezine 24 km mesafedeki Kültepe Ören Yeri’nde bulunuyor. Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe, Hititlerin Anadolu’da kurduğu ilk kentin kalıntısı olan höyük ve etrafında onu saran Karum’dan oluşan bir ören yeri.

Kültepe’nin özelliği ise Anadolu’daki ilk yazılı tabletlerin ve dünyanın ilk organize ticaret merkezinin burada bulunmuş olması.

6. Gesi

Kayseri çevresinde gezilecek yerlerden Gesi, Gesi Bağları türküsüyle meşhur, Kayseri kent merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Doğal güzelliği, tarihi yerleri, güvercinlikleri, tarihi taş yapıları ve mağaralarıyla Kayseri’nin güzel bir beldesi.

Güvercinlikleriyle öne çıkan Gesi’de, kayalara oyulmuş sayısız yapının yer aldığı Değirmendere Vadisi boyunca, yaklaşık 150 güvercinlik bulunuyor.

7. Yeraltı Şehirleri

Kayseri-Yeralti-Sehri

Yeraltı şehirleri, Erciyes ve çevresinde, tıpkı Kapadokya’da olduğu gibi, işlemesi kolay kayalara oyulmuş 11 yeraltı şehri ile 3 kaya yerleşiminden oluşuyor. Kayseri’nin en eski yeraltı şehri olan ve Talas’ta bulunan Ali Dağı Yeraltı Şehri, kazı çalışmalarının devam ettiği Ali Saip Paşa Yeraltı Şehri, Aşağı Pınar mevkiinde bulunan Ağırnas Yeraltı Şehri gibi Kayseri’de pek çok mağara ve dehliz görmek mümkün.

8. Zamantı Irmağı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinden doğan ve Pınarbaşı, Tomarza, Develi ve Yahyalı ilçelerinden geçen Zamantı Irmağı, Seyhan Nehri ve havzasını besleyen iki büyük koldan biri.

Zamantı Irmağı Uzunluğu, debisi, yeraltı geçişleri ve kanyonlarının yanı sıra, profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği parkurlarıyla da oldukça önemli bir rafting parkuru durumunda. 18 km uzunluğundaki Zamantı, Türkiye’nin rafting yapılan en önemli akarsularından biri.

9. Vadiler

Fotoğraf tutkunlarının gözdesi olan bölge, Kayseri-Sivas yol ayrımına gelmeden 1 km geride bulunan Barsama Vadisi ise muazzam bir güzelliğe sahip. Kayseri-Nevşehir-Niğde üçgeninde yer alan Soğanlı Vadisi, Yeşilhisar’ın 15 km batısında yer alıyor.

Erciyes Dağı ile Ihlara Vadisi’nin ortasında bulunan Soğanlı Vadisi, Kapadokya bölgesinin en gizemli vadilerinden biri. Hem sahip olduğu bitki örtüsüyle hem de vadi boyunca sıralanmış dik yamaçlarıyla akılları baştan alacak bir güzelliğe sahip Hacer Vadisi, Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alıyor.

Aynı zamanda Kapuzbaşı Şelalesi’ne de oldukça yakın olan vadi, Türkiye’nin en iyi post ormanı olarak kabul ediliyor. Vadi aynı zamanda dağcılar ve trekking tutkunlarının da gözdesi.

10. Kaplıcalar

Kayseri’de ziyaret edebileceğiniz başlıca kaplıcaların ilki, şehir merkezine 65 km uzaklıktaki Bayramhacı Köyü’nde yer alıyor. 4 havuzuyla hizmet veren Bayramhacı Kaplıcası, 38-40 derece sıcaklıktaki suyu ile romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı ile solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olmak için öneriliyor.

Bunun dışında, Kayseri’ye 33 km uzaklıktaki Tekgöz Kaplıcaları, Himmetdede Kasabası’nda bulunan Çiftgöz Kaplıcaları ve Dutluk ilçesindeki Dutluk İçmecesi yer alıyor.

11. Göller

Şeker Gölü
Şeker Gölü

Kocasinan ilçesinde bulunan Şeker Gölü, Kayseri şehir merkezinden 8 km uzaklıktaki, Şeker Fabrikası arazisi içerisinde yer alıyor. Keykubat Dağı eteklerinde, güneybatısında da I. Alaaddin Keykubat’ın kendisi için yaptırdığı köşkün bulunduğu Şeker Gölü, koruma altında bir bölge.

Doğasıyla ve benzersiz atmosferiyle görenleri büyüleyen Palas Tuzla Gölü, Palas Ovası’nın en güzel bölgelerinden. Merkeze 40 km uzaklıkta bulunan ve çevresinde ilk yerleşimin M.Ö. 2000’lere dek uzandığı göl, birinci derece doğal sit alanı.

12. Yaylalar

Kayseri’nin Tomarza ilçesine gizlenmiş güzelliklerden biri olan Berçin Yaylası, Türkiye’nin Avşarları bir araya getirmek amacıyla her yıl düzenlenen Dadaloğlu Şenlikleri ile tanınıyor.

Deniz seviyesinden 2215 m, Kayseri’den ise 1200 m yükseklikte bulunan Tekir Yaylası ise Erciyes Dağı’nın kuzeyinde 700 m uzunluktaki bir dağ buzulunun yakınlarında yer alıyor.

Aynı zamanda bir kış sporları merkezi olan yaylanın Çobanini, Şeytan Deresi ve Mola Taşı gibi adreslerinde kamp ve doğa sporları oldukça popüler.

13. Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya, Kayseri’yi de içerisine alan, Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi. Kayseri’den bir saatlik mesafede yer alan Kapadokya, adını Kapadokya Krallığı’nın eski ismi olan Katpatuka’dan alıyor.

Eşsiz peri bacası oluşumlarıyla Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Kapadokya, Nevşehir, Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara ve çevresini içine alan bir bölge.

Kayseri’de bunların dışında şehir çevresinde yer alan Erdemli ve Gereme Harabeleri ile Cırgalan Hanı ve Sultan Hanı’nı da görebilirsiniz. Diğer yandan Tekir ve Soğanlı Yaylaları, Derevenk ve Hacer Vadileri, Şeker ve Palas Tuzla Gölü ile Kayseri Çevresinde Gezilecek Doğal Güzellikler saymakla bitmiyor.

Kayseri, Anadolu’nun neredeyse ortasındaki konumuyla, Ankara gibi büyük şehirlerden, Antalya gibi turizm merkezlerine, Kapadokya’nın kalbi Nevşehir’den, gurme cenneti Kahramanmaraş’a çok yakın.

Karayolu ile oldukça avantajlı bir konuma sahip Kayseri’ye İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Samsun ve Antalya’dan da uçuş seferleri bulunuyor. Kent merkezinden 5 km uzaklıkta bulunan havalimanından dilediğiniz yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here