Uçak Bileti

Türkiye’de her yıl birbirinden güzel yüzlerce festival, kültür-sanat etkinliği ve içinde farklı aktiviteleri barındıran etkinlik düzenleniyor. Tiyatro, sinema, müzik, eğlence, yemek, gibi konularda düzenlenen etkinliklere her yıl yenileri ekleniyor.

Yılın farklı dönemlerinde düzenlenen festivaller ağırlıklı olarak yaz aylarında gerçekleşse de yaz rehavetinin ardından sonbahar ve kış aylarında da eğlenmek için onlarca alternatif var. Türkiye’nin en popüler festivalleri, birçok kişinin takvimini etkinliğe göre ayarladığı, erken bilet seçeneklerini değerlendirdiği ve kısa sürede biletlerin tükendiği etkinlikler.

Türkiye’nin En Popüler Festivalleri

1. İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, ülkemizden sinema severlerin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden film tutkunlarını bir araya getiriyor. İstanbul Film Festivali her yıl nisan ayında, 20 gün boyunca devam ediyor. Festival süresi boyunca 100’den fazla film gösterimi ve bazı filmlerin yönetmenleriyle buluşmalar düzenleniyor.

Mobil Uygulama

İstanbul Film Festivali, Avrupa’nın en eski ve en popüler festivallerinden. 1982’den bu yana düzenli olarak devam eden etkinlikte indirimli bilet satışları festival takviminin belirlendiği, festivalin başlangıç tarihinden 30 gün önce duyuruluyor. İndirimli bilet sürecinde 1 TL’ye bilet bulabilmek bile mümkün. Öğrenci indirimi ve birden fazla bilet alanlara da özel indirim düzenleniyor.

2. Cappadox

Kapadokya bölgesinin en önemli etkinliklerinden biri olan Cappadox her yıl mayıs ya da haziran aylarında düzenleniyor. Dünyanın en görkemli coğrafyalarından biri olan Kapadokya’da sıcak hava balonları, peri bacaları ve ilginç yer yüzü şekilleriyle katılımcılarına muhteşem bir görsel şölen yaşatan Cappadox’ta ünlü müzisyenlerin performansları sergileniyor.

Her yıl 6 gün süren Cappadox Festivali, açık hava festivali kategorisinde. Konaklama genellikle festival alanında kurulan çadırlarda gerçekleştiriliyor. Alanında takip edilen yerli ve yabancı müzisyenlerin katılım gösterdiği festival, müzik tutkunlarının gözdesi.

3. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı

Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Nisan’da Adana mottosuyla düzenlenmeye başladıktan sonra bir anda Türkiye’nin en çok takip edilen etkinliklerinden birine dönüştü. Adana’da narenciye üretiminin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen karnavalın açısında karnaval korteji töreni ile adım atılıyor. Kortejde klasik arabalar ve ünlü isimler, rengarenk kıyafetleri ve bisikletleriyle festival coşkusuna ortak olan yerel halk yer alıyor.

Her yıl nisan ayında düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na 100 binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçi katılım gösteriyor. Konserler, uçurtma şenlikleri, gastronomi atölyeleri ile Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nı keşfetmek için Adana uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Urla Enginar Festivali

İzmir’in Urla ilçesinde her yıl nisan ayının son haftasında düzenlenen Urla Enginar Festivali, Türkiye’de gastronomiye artan ilginin yansıması. Urla ve çevresinde enginar üretimiyle hayatını sürdüren yerel üreticiyi desteklemek ve enginarın tanıtımının yapılması amaçlanan festival boyunca içerisinde enginar olan farklı lezzetler ve yemek tarifleri de paylaşılıyor.

Dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla gastronomi tutkunlarının ülkemizde aklına gelen ilk festivallerden birine dönüşen Urla Enginar Festivali’ni 100 binden fazla ziyaretçi takip ediyor. Sağlıklı yemek tarifleri, doğal güzellik yöntemleri gibi farklı konularda uzman isimlerin paylaşımlarının yapıldığı festival İzmir çevresini keşfetmek için de ciddi bir fırsat.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here