Uçak Bileti

Yılda 3 milyona yakın yerli ve yabancı turist ağırlayan Kapadokya, dünyanın eşsiz coğrafyalarından biri. Peri bacası oluşumlarının böylesine özel ve değerli kıldığı Kapadokya bölgesi, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü küllerin aşınmasıyla oluşan bir coğrafya.

Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Kapadokya’nın çatısı konumundaki Uçhisar ilçesi ise, bölgenin en yüksek noktası. Uçhisar Kalesi ise gün batımının peri bacalarındaki, Erciyes’teki ve tüm vadilerdeki eşsiz renk paletiyle izlemeyi mümkün kılıyor.

Uchisar-Kale-Kapadokya

Bölgede en eski yerleşimin ne zaman başladığı bilinmeyen ve oyularak kale haline getirilen Uçhisar Kalesi’nin yüksekliği 100 metreyi buluyor. İçine çok sayıda oda, ev, sığınak, depo, sarnıç, mahzen yapılan kalenin birbirine merdivenler, tüneller ve koridorlarla bağlanmış. Odaların girişlerinde ise, giriş ve çıkışı kontrol altına almaya yarayan, sürgü taşları bulunuyor.

Kalenin zirvesinde, Bizans döneminde, kayalara oyularak yapılmış üç mezar bulunuyor. Uçhisar’ın doğu, batı ve kuzeyinde bulunan peri bacaları da yine Roma döneminde mezarlık amacı ile oyulmuş. Kalenin eteklerinde de oyma kiliseler bulunuyor. Hem bir gözetleme kulesi ve hem de savunma kulesi olarak kullanılan kalenin en yukarısında; saldırı anında, saldırganlara yuvarlamak üzere taş gülleler yerleştirilmiş.

Mobil Uygulama

Kapadokya tarihinde özel ve önemli bir yeri bulunan Uçhisar, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde konumu itibarıyla korunma ve savunma merkezi olarak kullanılmış. Bölgeye hâkim ve stratejik bir noktada yer alan kale, ilk kez Yıldırım Beyazıt zamanında Osmanlılara geçmiş. 1960’lara dek süren kale ve çevresindeki yerleşik hayat, yavaş yavaş kalenin güney ve güneybatısındaki düzlüklere kaymaya başlamış. Terk edilen kaya oyma, kesme taş evlerinse çoğu günümüzde otel haline getirilmiş. Zira Uçhisar bölgesi, Kapadokya’nın zengin turistleri ağırlayan ve butik otelleriyle öne çıkan bölgesi konumunda.

Kapadokya-Uchisar

Kapadokya bölgesindeki görülecek tüm yerlerin panoramik seyrine olanak veren konumuyla Uçhisar Kalesi’nin zirvesinden Kızılçukur, Ortahisar, Ürgüp, İbrahimpaşa, Mustafapaşa ve Gömede Vadileri ile Göreme, Avanos, Çavuşin, Nevşehir, Çat ve Erciyes’e kadar büyük bir büyülü coğrafya izlenebiliyor.

Uçhisar’a, bu eşsiz coğrafyayı görmek, ortamın büründüğü atmosferi izlemek, ay doğarken ve gün batarken oluşan renk değişimlerine tanık olmak için dünyanın dört bir yanından turist akını yaşanıyor.

Uchisar-Kapadokya

Uçhisar’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’a 730 km, Ankara’ya 277 km, İzmir’e 767 km ve Kayseri’ye 80 km mesafede bulunan Uçhisar, Nevşehir merkezine 5 km, Ürgüp’e 12 km, Avanos’a 10 km, Çavuşin’e ise 7 km mesafede yer alıyor.

Nevşehir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Şehir merkezine 30, ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta yer alan Nevşehir Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın her gün İstanbul-Nevşehir-İstanbul iç hat seferleri, yaz sezonunda İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerden dış hat seferleri yapılıyor. İkinci uçuş alternatif olan Kayseri Havalimanı ise, Nevşehir merkeze 100 km mesafede yer alıyor ve bölgedeki birçok otel, misafirlerine havayolu taşıma hizmeti veriyor.

Uçhisar Kalesi’nin zirvesinde hissedebileceğiniz mistik Kapadokya havasını solumak için vakit kaybetmeden bir Nevşehir uçak bileti ya da Kayseri uçak bileti alın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here