Uçak Bileti

Instagram, dünyada seyahat trendlerini belirleyen devasa büyüklükte bir mecra. Nereye gideceğimiz, nerede yiyeceğimiz, nerede fotoğraf çekileceğimiz gibi sorulara yanıt veren Instagram paylaşımları nedeniyle Türkiye’nin birçok noktası seyahat severlerin akınına uğruyor.

Son yıllarda sosyal medyanın gücüyle herkesin tatil planı yapmaya başladığı Kars bu durumun en büyük ve en çarpıcı örneği. Doğu Ekspresi paylaşımlarıyla ziyaretçi akınına uğrayan Kars’ın bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de Instagram mecrasındaki paylaşımlar.

Türkiye’de Instagram fenomenlerinin gözdesi rotalara hep birlikte bakalım. Belki de yeni rotanız bir anda belirir, uçak biletinizi alıp hemen yola koyulursunuz.

Ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Instagram Fenomenlerinin Tercih Ettiği Rotalar

1. Lavanta tarlaları, Isparta

Lavanta kokulu Kuyucak Köyü, Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde bulunuyor. Anadolu Efes’in Gelecek Turizmde Projesi ile kırsal turizm alanında büyük gelişme gösteren köy lavanta hasat sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Lavanta Vadisi olarak da adlandırılan bölge sezonda mor renge bürünüyor, mis gibi kokuyor. Ortaya seyrine doyum olmaz Instagram fotoğrafları çıkıyor.

2. Alaçatı, İzmir

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle olan Alaçatı, Bodrum ve Çeşme’nin tahtını elinden almakla kalmadı, yıllardır adını hem Türkiye’de hem de yurt dışında gururla temsil ediyor. Arnavut kaldırımlı daracık sokakları, çiçeklerle bezeli taş butik otelleri, birbirinden hoş mekanları ve sanat galerileriyle Alaçatı sokakları fotoğraf tutkunlarının gözdesi. El değmemiş plajlar ve peyzajıyla öne çıkan otel bahçeleri de tam fotoğraflamalık.

3. Salda, Burdur

Türkiye’nin Maldivleri olarak ünlenen Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırlarında. Adını sosyal medyada yapılan paylaşımlarla duyuran Salda Gölü, ülkemizin en hoş manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor. Bembeyaz kumu ve turkuaz renkli suyuyla burada fotoğraf çekilmek çok keyifli.

4. Kapadokya

Türkiye’nin en bilindik turizm bölgelerinden Kapadokya, milyonlarca yıllık yeryüzü hareketleri ve doğa olayları sonucunda oluşan yer altı şehirleri, peri bacaları, manastırları, butik otelleri, sıcak hava balon turları ile görsel şölen yaşatan bir bölge. Güzel Atlar Diyarı olarak bilinen Kapadokya’da Instagram’lık binlerce kare var.

5. Datça, Muğla

Muğla’nın Datça ilçesi Ege ile Akdeniz’in kucaklaştığı bir noktada yer alıyor. Muğla’nın Bodrum ve Marmaris gibi popüler turizm merkezlerinin aksine daha sessiz ve sakin bir yer olan Datça’da gün boyu huzur dolu bir atmosfere sahip olan sokaklarda, el değmemiş koylar ve doğal güzelliklerle fotoğraf çekmek bolca like demek.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here